Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta a białko

gocys
11-08-08, 23:55
Witam.

Mam 17lat,175cm wzrostu,ważę 71kg i chodzę teoretycznie od prawie roku na siłownie ale raz w tygodniu czyli tyle co nic.Od jutra bede chodził 4 razy w tygodniu do końca wakacji i 2 razy w tygodniu podczas szkoły.Trener powidział mi żebym sobie kupił białko i polecił mi dymatize elite i zastanawiam się czy nie mógłbym wystarczająco białka dostarczyć w tej diecie.Mama mnie męczy żebym nie kupował białka bo będzie mi potem organizm żle przyswajał białko i wapń.Mówił mi to też fizjoterapeuta po awp,że organizm potem trudno przyswajalnego białka nie będzie chciał przyswajać.Proszę żeby się wypowiedziały osoby obiektywnie.Zastanawiam się na dietą bot o najważniejsze.Dobra będzie ta i do tego jakieś owoce? :

Dieta na mase dla 69-70kg from zizu
Śniadanie 7 – 00
Płatki owsiane 80g
Mleko 0,5% 300g
bialy ser 100g

II Śniadanie 9 – 40
Jajecznica z 5 jaj
bułki razowe 2szt.

III Posiłek 12 – 20
srek wiejski 250gr
pieczywo razowe 150gr

Posiłek przed treningowy
Ryż brązowy 80g
filet z kurczaka
Oliwa z oliwek 10g

Od razu po treningu
Glukoza 50g,jak nie masz to kakao/sok
makaron razowy 100gr

Posiłek po treningowy (ok. 40 min. po treningu)
Tunczyk 1puszka: )
pieczywo razowe

Kolacja ok. 22 – 30
biały ser 100gr
oliwa z oliwek

PanAntek
12-08-08, 09:53
"2 razy w tygodniu podczas szkoły"

odpuść sobie... minimum 3 razy.

gocys
12-08-08, 23:05
A czy jak bede jadl odzywke bialkowa tak powiedzmy 30gr bialka dziennie to czy mi to nie zaszkodzi?Mam na mysli czy za jakis czas nie bedzie mial moj organizm problemow z przyswajaniem bialka?

12uxerbq34
13-08-08, 01:38
Odpowiedz brzmi NIE ! W odzywkach bialkowych , bialko w nich zawarte ma pochodzenie naturalne wiec nie moze ci zaszkodzic . Jest to uzupelnienie skladnikow ktorych nie jestes w stanie uzyskac z diety:)