PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę o radę

smaler
07-08-08, 15:19
Witam. Damian jestem tak apropo, początkujący. :P
Postanowiłem zrzucić troszkę zbędny kilogramów i popracować nad sylwetką.
Na początek chciałbym podkreślić, że nie chodzi mi tutaj o rozbudowanie klaty ramion czy bicepsów do ogromnych kształtów. Chciałbym po prostu zrzucić kilka kilko i przybrać na masie mięśniowej - ładnie wyrzeźbić ciało.
I teraz mam do was pytanie, ponieważ ćwicze w domu codziennie, są to ćwiczenia na bierzni czyli bieganie ok. godzinki i poźniej troche ćwiczeń na drążku, z hantlami, kilka ćwiczeń z własnym ciężarem, brzuszki na ławeczce itp. Przechodzimy powoli do sedna sparwy. :) Szukam dobrej odżywki, która pomoże mi spalić tłuszcz i rozbudować mięśnie ale tak, żeby jak poźniej przestane ćwiczyc dłuższy odkres czasu mięśnie nagle poszły z pyłem. Chcę takiej odżywki która zapewni mi stały i dobry efekt, nie zależy mi na czasie działania podstawą jest właśnie stały efekt. Doradzicie coś? :D Słyszałem o odżywce HMB mogę dać link do allegro ale teraz go nie wkleje bo nie wiem czy nie dostane bana za reklame.

Reflex__88
07-08-08, 17:37
HMB pono rzeźbi ale cudów nie zdziała napewno, do tego musisz mieć dietę odpowiednią... a innych supli nie znam które by wpływały na przyrost masy i zrzucenie zbędnych kg jednocześnie... poczytaj coś w dziale "Dieta" i poszukaj jakichś dobrych spalaczy ja sie na nich nie znam bo nigdy nie używałem...

dominator875
07-08-08, 18:08
HMB +l-karnityna poleci Ci w huj jak bedziesz dobrze jadl i trenowal
tylko te suple wciagaj 2 miechy najbidniej i efekty ujrzysz mlodziencze:)

tm7
07-08-08, 18:12
zacznij od diety, zobacz co się będzie wtedy dziać i dopiero zastanów się nad odżywkami , czy jeszcze będą ci wtedy w ogóle potrzebne, bo sam piszesz że nie chcesz jakiś niesamowitych wymiarów mieć, a to da się zrobić na samej diecie :)

terrorsiejem
07-08-08, 20:15
hmb to lipa (zaraz pewnie sie coniektórzy wściekną :) ) z tymi mięśniami to jest tak :) żadna odżywka nie zapewni im długowieczności jednyne co może ci to zagwarantowac to trzymanie diety(którą pewnie już ułorzyłeś i myślisz o odżywkach które pomogą ci zrzucuc to czego nie możesz zrzucic naturalnie). Ja oplece ci samą zieloną cherbate która podniesie termogeneze twojego organizmu pomagając spalic ci fat. Polece ci także picie 4 szklanek zimnej wody dziennie które zmuszą twój organizm do ogrzania jej korzystając przy tym ze związków energetycznych zebranych w twoim organiźmie -tłuszczu.

tm7
08-08-08, 00:21
hmm co jest z ta zieloną herbatą ?? ona rzeczywiście ma takie cudowne właściwości ?? , mógłbyś coś więcej na jej temat napisać :D

12uxerbq34
08-08-08, 11:31
zielona herbata na prezydenta :D
Tak jak chlopaki pisali hmb+kanityna. Najwazniejsza jest dieta !! muszisz zwiekszyc ilosc spozywanego bialka w posilkach , 2-2.5 gramam bialka na kilogram masy ciala !
Oczywiste ze zminimalizowac spozycie prostych weglowodanow !
Poza tym dobre na spalanie tluszczu sa suple typu : termogeniki :)

terrorsiejem
08-08-08, 16:03
pisałem o zielonej herbacie (jako spalaczu fatu) :) http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=12217 prosze :)
dodam jeszcze raz wytłuszczonymi HMB TO KUPA !

Reflex__88
08-08-08, 16:24
jakie hmb jadleś i w jakich dawkach??