Zobacz pełną wersję : strasznie nie rozciągliwa skóra!!!
Czy można mieć aż tak strasznie nierozciągliwą skóre że rozstępy zaczynają robić sie prawie wszędzie gdzie następuję wzrost mięśni??? Zauważyłem je już na żebrach, bicepsach, na szyi że aż boje się co może być dalej. Staram sięsmarować oliwą z oliwek przed treningiem ale jak tak dalej pójdzie to będe musiał sie kąpać w tej oliwie i nie wiem co jeszcze by zapobiec wzrostowi tych rozstępów. Nie wiem co robić by jakoś temu zapobiec. Nie chcę wyglądać strasznie bo później nic już nie da sie z tym zrobić. Poradźcie coś!!!!
Blackphoenix
06-08-08, 10:55
- fissan (różowa tubka) - bardzo tłusty i trudny do wsmarowania, ale doskonały, a przy tym cena naprawdę przystępna, chyba ok. 30-50 zł,
- mustela (różowy, w buteleczce na rozstępy, w tubce przeciwko powstawaniu - seria dla kobiet w ciąży) - bardzo dobry, ale już z wyższej półki cenowej, ok. 100-150 zł,
- Tanita (pomarańczowa tuba) - bardzo dobry, przyjemny, antybankruter (niecałe 20 zł)
- doskonałe specyfiki: Lierac, Vichy, La Roche Posay, Chanel, Galenic, Ester Lauder - wszystkie godne polecenia (chyba najbardziej Vichy i Galenic), od ok. 120 zł.
- norel (w słoiczku lub tubie, z kobiecą figurką na etykietce tani (ok. 20 zł), całkiem niezły,
Polecany jest fissan
Ponadto istotne jest wspomaganie 'wewnętrzne', czyli zapewnienie organizmowi odpowiednich witamin i składników mineralnych, których braki powodują problemy ze skórą, włosami i paznokciami (tkanka rogowa). Chodzi głównie o wit. E, B1, A, b-karoten, żelazo Najlepiej zastosować odpowiednio skomponowany zestaw witaminowy, super jest np. Merz Spezial.
Reflex__88
06-08-08, 11:17
Eveline labolatories slim extreme 3D Spa! SERUM PRZECIW ROZSTĘPOM (13 pln) JA TO MAM I TEŻ JAKOŚ DZIAŁA, NICZEGO INNEGO NIE PRÓBOWAŁEM TO NIE WIEM CZY TE DROŻSZE NIE SĄ LEPSZE...
a robiły ci sie rozstępy ze kupiłeś ten 3D spa?? Jeśli tak to czy dalej sie robią czy już zapobiega powstawaniu nowym i zanikają stare?? Gdzie miałeś rozstepy jeśli można wiedzieć??
Blackphoenix
06-08-08, 14:44
tak swoją drogą skóra nie jest przystosowana do rozciągania się :) np. ja mam rozstępy na lędźwiowy odcinku krzyża bo w pewnym momencie mojego dorastania wybiłem bardzo szybko wzrostem w górę i do dziś mam rozstępy. Tak samo jest z przybieraniem masy.
Z ciekawości mam pytanko do osób które mają rozstępy:
1) jaki typ budowy ekto,endo czy mezo?
2) rozstępy pojawiły się po(w czasie) diecie na masę czy redukcji ?
Reflex__88
07-08-08, 08:17
po 3D całkiem nie znikają ale o wiele mniej widoczne są i hamuje powstawanie... ja mam rozstępy tylko pod pachami pojawiły się kiedyś na początku treningu jak zacząłem szamać monohydrat za 30 PLN 500g :P potem gdzieś słyszałem że pono był w garażu produkowany... :D co do typu budowy to sam nie wiem... :P
Nic pan nie zrobisz... Kremy moga jedynie spowolnic powstawanie rozstepow. Jedyna skuteczna metoda sa zabiegi sluszczania naskorka badz zabieg laserowy...