Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ćwiczenia a cukrzyca

cycu89
04-08-08, 23:19
witam, jesli chodzi o cwiczenia to nie ma problemu przy cukrzycy, ale chciałbym zacząc brac jakies odzywki, brałem juz kreatyne jak zalecił mi sprzedawca przy cukrzycy ale sama kreatyna nic nie daje, chciałbym troche przybrac na masie, jaką odzywke byscie zaproponowali biorąc pod uwage cukrzyce?
19 lat 60kg 175cm

terrorsiejem
05-08-08, 13:35
masz insuline zwiększ jej dawki :) a tak serio to jedyną odżywką jest dieta z którą nie wiem jak jest przy cukrzycy. Musisz skonsultowac sie z lekarzem lub farmaceutą :) Żadna odżywka ci nie pomorze bez diety.

VegetaSSJ3
05-08-08, 17:53
Przy cukrzycy to nie radzilbym zadnych ala gainerow zostaje ci kreatyna + nitrosy

cycu89
06-08-08, 21:21
co do kreatyny to pozostane przy Olimp Mega Caps ,jakie nitro polecicie na poczatek ?

pey
08-08-08, 17:47
Zrezygnuj z Olimpu i przerzuć się na firmę Treck.

Reflex__88
08-08-08, 18:30
nie zprowadzaj chłopaka na złą droge... :P (żartuje) czemu uważasz że Olimp to zła firma?? ja preferuje raczej olimp i jestem zadowolony...

pey
08-08-08, 20:09
Czytałem wiele opinii w gazetach na temat Olimpu i było tam dużo sposobów na sprawdzenie odżywki pod kątem rozpuszczalności w wodzie, sokach i następnie w organiźmie - Olimp wypadł najgorzej i był na tzw. czarnej liście. Nie pamiętam jaka to była gazeta kulturystyczna i z jakiego roku bo wiele się ich czytało. Pisali również o problemach w firmie Olimp a skutkami tych problemów było właśnie wypuszczenie z produkcji trefnej kreatyny maga caps. Nie wiem jak teraz z Olimpem bo najlepszym i nie drogim producentem jest Treck. Wolność wyboru ma każdy - my tylko możemy coś doradzić...:D

cycu89
08-08-08, 21:54
co do kreatyny wiem już w czym wybierać co możecie poradzić z nitro ?

pey
10-08-08, 21:16
Też treck: II Powder 700 g Super Vip. Cena ok 120 zł.