Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Spiacy podczas treningu?

Piterr
04-08-08, 19:21
Co radzicie gdy podczas treningu chce mi sie spac ?:P

MhL
04-08-08, 19:44
Sennosc dopada mnie pod koniec cykli, w ostatnim tygodniu przed przerwa zapalki w oczy :p

12uxerbq34
04-08-08, 20:10
pij przed treningiem napoje energetyczne :) np. ja jak bylem po cyklu i nie bralem kredki przed treningiem kupilem Tigera w tabletkach i ropzuszczalem 1 tab 15 min przed treningiem ;) rewelecyjne dzialanie :) ale trzeba robic przerwy bo sie organizm przyzwyczaja :)

007
04-08-08, 20:27
rozpisz posiłki,ile wody wypijasz,rozpisz trening,ile śpisz w nocy,co jeszcze robisz oprócz siłowni,ciężko pracujesz czy się obijasz na codzień,waga,wzrost ?

TazeR
04-08-08, 21:32
Ja bym polecił Burna :D Piłem 1 raz wczoraj i chyba sie uzależniłem ;] Czuc ze mocny i ze kopa daje nie tak jak tiger czy xl Red Bulla wczesniej nie pilem i nie bede ale Burna od czasu do czasu polecam ;]

Piterr
04-08-08, 23:10
tu jest moja dieta (http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=12029). wody wypijam 0,5-1l. narazie ciagne ogolnorozwojowke. spie 9-11h. w dni nietreningowe jezdze na rowerze. mam 179cm wzrostu i waze 77kg. 007 do czego dazysz?

007
05-08-08, 07:01
więcej wody na pewno 2litry ,teraz jak są upały to nawet troszke więcej. W posiłek przed treningowy włóż więcej węglowodanów złożonych w trakcie treningu woda + miód+sok z cytryny. Jeszcze co do ogólnorozwojówki,to najprawdopodobniej coś nie tak jest z treningiem ,może być zbyt długi trening lub zakładasz zbyt duże ciężary przez co odczuwasz przemęczenie i nie jesteś w stanie skończyć treningu.

PanAntek
05-08-08, 10:56
zdecydowanie za mało wody minimum na treningu 1.5l...

i w ciągu dnia oczywiście też wiecej...

może zainwestuj w carbo?

Cielu7
05-08-08, 11:13
jest to normalna reakcja i nie żadne napoje energetyczne bo i nawet ja potrafie ziewac po no-xplode jest to przyczyna tego ze przy wysiłku fizycznym źle oddychacie i wtedy ciało jest troszke odtlenione i mamy uczycie sennnosci prosta sprawa wietrzyc siłke i oddychac jak trzeba

47
05-08-08, 11:58
zdecydowanie za mało wody minimum na treningu 1.5l...

i w ciągu dnia oczywiście też wiecej...

może zainwestuj w carbo?
po co tak duzo :D bedzie nawodniony koles a nie silny i wytrzymaly.
poza tym wtedy sie lata duzo do kibla

Piterr
05-08-08, 13:26
007-nie cwicze na silowni tylko w domu. Moj trening wyglada tak: biceps, klata, brzuch, plecy, triceps, barki. Wiadomo ze w cwiczeniach na triceps, barki, biceps trzeba cos nalozyc na hantle. Ciezar przy pompkach to plecak z 5-litrowym baniakiem i wtedy czuje ze puchne. Zasypiam prawie co mniej wiecej na srodku, czyli w trakcie brzuszkow lub tuz po pompkach(chociaz to rzadziej). Co do ww...moj obiad sklada sie z indyka, 50g ryzu, sos i salatka. Szczerze nie wiem jak dolozyc wiecej ww, na pewno nie zjem calego woreczka ryzu.

Cielu7-wydaje mi sie ze prawidlowo oddycham bo robie to bardzo glosno ;P

terrorsiejem
05-08-08, 13:38
tak jak napisał Cielu. Ważne jest jeszcze to żeby umiec oddychac ziewanie jest efektem niedotlenienia i ma na celu przyspieszenie tętna (dlatego ziewamy jak obniży sie nam tętno-chce sie nam spac).

Piterr
05-08-08, 16:47
hm...nie zdaza mi sie ziewac tylko podczas treningu natychmiastowo dopada mnie sennosc

terrorsiejem
05-08-08, 16:54
hmmmm... może za bardzo sie katujesz , nieodpowiednio jesz , albo zle oddychasz :) nie masz oddychac głośno tylko poprawnie (patrz coś na google o jodze)

VegetaSSJ3
05-08-08, 17:51
Ja radze tak jak koledzy wyzej wypic taigera lub cos podobnego pozdro

007
05-08-08, 20:21
Tak jak podejrzewałem ,problem może leżeć też w niewłaściwym treningu.

Rozpisz dokładnie co robisz na tych treningach,ćwiczenia,serie,powtórzenia,odpoczynki, czas całkowity treningu,pora treningu.

Piterr
06-08-08, 01:20
vegeta-dotychczas pije te cudo (http://sklep.pzone.bazafirm.pl/go/_info/?user_id=vt_ivd&lang=pl)

007-cwicze albo o 16 lub 17 albo 18, w tym przedziale.A wiec moj trening wyglada tak: 3 serie po 10,8,6 powtorzen uchwyt mlotkowy-biceps, 2serie po 10 powtorzen pompek z plecakiem z 5-litrowym baniakiem, 2serie po 8 powtorzen pompki z waskim rozstawem rak rowniez z plecakiem lub w nastepnym tygodniu tak samo 2serie po 8 powtorzen z plecakiem na taborecie, brzuszki-6serii po 20 powtorzen(3-4cwiczenia), plecy-unoszenie tulowia z ziemi 3serie po 10 powtorzen oraz plywanie na sucho 3 serie po 10powtorzen, tric-3serie po 10,8,6 powtorzen wyciskanie francuskie jednoracz, barki-3serie po 10,8,6 powtorzen unoszenie hantelek siedzac i unoszenie hantelek w opadzie tulowia, przedramiona-3powtorzenia po 10 powtorzen unoszenie nachwytem. Trening trwa 1,5h. Przerwy miedzy seriami 2min. Jaka przerwe pomiedzy powtorzeniami powinienem zastosowac? Moze rzeczywiscie zle oddycham, powiedzcie jak :)

Piterr
06-08-08, 01:34
oczywiscie pytanie o przerwe miedzy powtorzeniami jest niedorzeczne:D Moze jeszcze dodam, nie wiem czy sie przyda, ale moteda treningowa jaka stosuje to piramidowa.

007
06-08-08, 06:41
Jeśli wykonujesz te wszystkie ćwiczenia na jednym treningu i stosujesz przerwy 2 minuty to razem wychodzi około 80 minut przerw podczas treningu. Zostaje 10 minut na trening aby się zmieścić w półtorej godziny :D i pewnie walisz to wszystko codziennie lub co drugi dzień ,organizm masz przetrenowany.

Piterr
06-08-08, 14:06
co drugi dzien, ogolnorozwojowke chyba nie da sie inaczej?

Piterr
06-08-08, 14:43
co drugi dzien 3x w tygodniu, ogolnorozwojowke chyba nie da sie inaczej? Hm..nie wiem czy do konca jest tak jak mowisz, znuzenie dopadlo mnie tydzien po 3 miesiacach, gdzie czas pomiedzy tymi 7 dniami byl przerwa od naderwania miesnia(mysle ze bylo to spowodowane zbyt duzym ciezarem). Wiec to chyba niedlugo czas aby zdazyc sie przetrenowac.

12uxerbq34
06-08-08, 15:02
dobrze zrozumialem ? trenujesz od 3 miesiecy w ten sposob ??

Piterr
06-08-08, 15:03
pomylka, chcialem napisac 3 tygodni....dobrze ze choc 1 czujny :D

12uxerbq34
06-08-08, 15:09
no wlasnie :P trzeba czytac co inni pisza , takto sie nie pomoze :)

hans87
06-08-08, 15:20
tak jak ktos napisal... zainwestuj w dobry posiłek przedtreningowy, pij więcej wody, dopilnuj żeby na siłce był swobodny przepływ świeżego powietrza oraz postaraj sie zeby trening nie przekraczał 1,5 godziny i oczywiście dobieraj odpowiednie cięzary. Pozdro

Piterr
06-08-08, 15:45
Jedynie co mi pozostaje i wdrozenie w moj plan to picie wiecej wody. Moze problem tkwi w tym ze poziom glukozy we krwi w moim organizmie spada do tak drastycznego poziomu ze czuje znuzenie? Moze jakis banan podczas treningu? Chociaz wydaje mi sie ze jest sporo ww zlozonych przed treningiem a ponadto jem jeszcze jednego banana 5min przed.

007
06-08-08, 19:29
Gdzie znalazłeś tą ogólnorozwojąwke ?

Wstaw ją w całości bo się nigdy nie dogadamy

Piterr
06-08-08, 21:08
sam ja wymyslilem poniewaz cwicze w domu

Piterr
12-08-08, 10:41
i cisza...

ślepy
12-08-08, 20:19
podstawa to dobry posilek przedtreningowy. Najlepiej 1-1,5 h przed treningiem 100g ryzu i 150g piersi z kurczaka.
Do tego conajmniej 1,5 - 2 L wody dziennie/

A jesli masz kase to mozesz zainwestowac w jakiegos NO-Boostera. Napewno cie mocno pobudzi.

lg team
12-08-08, 22:17
problem moze lezec w zakloceniach wydzielania insuliny

teoretycznie mozna byc spiacym przy wysilku jak spozywasz zbyt malo wegli w okresie przed treningowym

ale posilku wysokoenergetyczne/weglowodanowe powoduja wydzielanie sporych ilosci insuliny ktora wlasnie powoduje sennosc

na niektorych dziala to jak tbl na senna

Daniel9100
13-08-08, 13:58
1,5 - 2 L wody powinno wypijac sie na samej silowni ;] na dzien wypijac ze 3-4 litry

47
13-08-08, 14:08
po co tak duzo? wg. mnie to mit - trener zawsze gadal (od sw) zeby nie pic za duzo bo potem bedziemy chodzili nawodnieni i powolni a nie silni i dynamiczni
ja na treningu srednio pije 0.5 - 0.7 i mi calkowicie wystarcza

lg team
13-08-08, 17:53
jedna prosta zasada

pijesz tyle ile organizm sie domaga

masz pragnienie pijesz, nie to nie pijesz na sile bo w internecie podaja ze nalezy pic 2L na treningu bo bedzie zle

proste ;)

Daniel9100
14-08-08, 01:07
wody na samej silowni trzeba wypijac okolo 2 litrow na dziej okolo 4;) woda jest wazna w rozwoju masy miesniowej ;) okolo 70% naszego ciala to woda nie pamietam dokladnie ;] w miesniach mamy jej dosc duzo ;) wiec chyba odwodnienie nie bedzie na miejscu ;] jesli ma sie zamiar dobrze wygladac :)

ciaastek91
14-08-08, 09:35
daniel9100, co ty za pierdoly opowiadasz powiedz mi? skad ty takie smieszne info bierzesz?

Daniel9100
14-08-08, 11:56
woda to H2O ;PP czyli 2 czasteczki wodoru polaczone z czasteczka tlenu;) A picie wody na silowni to mus wrecz:) a chyba wiesz jaka role pelni tlen ? nie pij jej naraz litrami tylko czesto ale łyczkami
http://www.godo.pl/odywianie/woda-w-organizmie.html

ciaastek91
14-08-08, 12:01
teorytycznie powinno sie wypijac tyle, ile sie wypoci.

powiedz mi, co ma wspolnego odwodnienie z tym, ze sie nie wypija 2-4 litrow wody na treningu?

co ma wspolnego odwodnienie ze zlym wygladem? wrecz przeciwnie, mamy malo wody pod skora nasze miesnie sa bardziej widoczne. dlatego kulturysci na kilkanascie godzin przed zawodami nic nie pija, wlasnie w celu odwodnienia.

hans87
14-08-08, 12:11
jedna prosta zasada

pijesz tyle ile organizm sie domaga

masz pragnienie pijesz, nie to nie pijesz na sile bo w internecie podaja ze nalezy pic 2L na treningu bo bedzie zle

proste ;)

mądre słowa i tego ma sie trzymać!!! peace ;)

Daniel9100
14-08-08, 12:22
teorytycznie powinno sie wypijac tyle, ile sie wypoci.

powiedz mi, co ma wspolnego odwodnienie z tym, ze sie nie wypija 2-4 litrow wody na treningu?

co ma wspolnego odwodnienie ze zlym wygladem? wrecz przeciwnie, mamy malo wody pod skora nasze miesnie sa bardziej widoczne. dlatego kulturysci na kilkanascie godzin przed zawodami nic nie pija, wlasnie w celu odwodnienia.
"co ma wspolnego odwodnienie ze zlym wygladem?" no tu moze mala glupote walnolem :lol:
przeczytaj ten link co podalem caly ;) tak pijesz tyle ile organizm sie domaga ale zanim odczujesz pragnienie twoj organizm juz bedzie mial zamalo wody, a same miesnie skladaja sie z 74%-80% wody ale ty chyba nie jedziesz jutro na zawody zeby sie odwadniac?

ciaastek91
15-08-08, 12:01
nie jutro, ani nie na zawody, ale w moim 'zawodzie' tez stosujemy takie zabiegi ;pp