PDA

Zobacz pełną wersję : Cykl

Tukan
04-08-08, 14:27
Witam wszystkich !
Mój staż treningowy troszkę ponad rok, mam prawie 18 lat, ważę około 75kg przy wzroście 175cm. Tak więc jestem początkującym pakerem :)

Chciałem zacząć cykl od zaraz jednak z pieniędzmi krucho i potrzebuje rady
tania glutamina + tania kreatyna + tanie białko najlepiej izolat jeśli nie to wpc (wpc według mnie najlepsze i w przystępnej cenie to whey protein complex olimpu)

Chciałbym wydać na to najlepiej 150zł, ale wiem że to raczej nie możliwe...
Tak więc proszę napiszcie tanie i dobre suple tak żebym był zadowolony a i w kieszeni nie zrobiło się całkiem pusto.

terrorsiejem
04-08-08, 15:02
za 150 pln to ty możesz kupic waciki :) nie kupisz gluty krety białka nawet na 1/2 cyklu.
podaj jaki jest twój staż,cel, to wtedy coś pomyslimy nie nad takim połączeniem ale może uda sie znaleźc coś innego ciekawego :)

12uxerbq34
04-08-08, 15:21
tanie i dobre ? nie w kultyrystyce :) tak jak terror napisal jaki masz cel ? przypuszczam ze najbardziej zalezy na masie wiec prosty zestaw : kreatyna < np. zielona Vitalmaxa> i gainerek np.Mass XXL <firmy trec> , Gain Bolic 6000 < olimp> , lub Gainer2 <vitalmax - dobre rozwiazanie> :)

Tukan
04-08-08, 15:32
No mój cel to mięśnia jak to w kulturystyce jednak tak jak pisze kolega wyżej kreatyna + massówki to można zdobyć mięśnia jednak nikt mi nie powie że nie zdobywa się tłuszczu a to nie koniecznie jest moim celem.
Z tego co wiem glutamina zatrzymuje procesy kataboliczne a wspiera anaboliczne dzięki czemu łatwiej zdobyć mięśnia a trudniej tłuszcz - czytałem to w gazetkach kulturystycznych :)
Dlatego myślę że glutaminę muszę brać obowiązkowo.
Do tego białko jako podstawowy budulec mięśnia.
A kreatyna to mówi samo za siebie.
Dlatego chciałbym jakiś cykl ale jak to wiadomo odżywki tanie nie są a pieniążków nie mam...
Proszę więc was doświadczonych o radę jak zdobywać same mięśnia a nie wyglądać jak prosiak, bo kulturysta od prosiaka się różni...
Rozumiem że całkowicie przy zdobywaniu masy mięśniowej nie wykluczę nabierania tłuszczu, ale można to zmniejszyć dzięki glutaminie (według gazetek hehe)

Terrorsiejem staż podałem wyżej - troszkę ponad rok teraz jest pewnie 14 miesiąc jak się nie pomyliłem.

terrorsiejem
04-08-08, 16:28
ograniczasz tłuszcze i węglowodany proste w diecie i łapiesz mięsień nie tłuszcz :) słuchaj kupujesz carbo kreatyne i białko. Do każdej dawki kreatyny dodajesz troszke carbo i też zwiększasz włąściwości anaboliczne i zmniejszasz kataboliczne wiele taniej :)

Tukan
04-08-08, 18:09
Bo ja myślałem tak:
Olimp - whey protein complex 80zl
Olimp - glutamina w blistrach (żeby było taniej hehe) 8 blistrow x 30 kapsulek -80zl
No i kreatyna Hi-tec powder 500g - 50zl co prawda to nie 150zl tylko 210 zl ale może jakoś przeboleje...

Ale przemyślę to opcje carbo, kreatyna i białko :)

A teges te węglowodany to i tak chyba się chowają przy glutaminie ??

Tukan
04-08-08, 18:29
ograniczasz tłuszcze i węglowodany proste w diecie i łapiesz mięsień nie tłuszcz :)
Tylko że ja diety nie mam i nie wiem jak się do tego zabrać nawet :(
Jest tu ktoś kto pomaga układać diety ??

terrorsiejem
04-08-08, 18:45
jest w dziale dieta :) bez diety nie ma sensu brac jakich kolwiek suplementów z prostej przyczyny-niczego ci nie dadzą chyba że masz farta. Na temat glutaminy są podzielone zdania jedni mówią że nie działa drudzy że działą ja nie widze działania :) chociaż w teorii brzmi bardzo ciekawie połączenie gluty i kreatyny tak samo jak i cukrów prostych i kreatyny.

Tukan
04-08-08, 19:09
No to ułożyłem tyle :
Białka: 2,8g * 75kg * 4kcal = 840
Tłuszcze: 1,5g * 75kg *9kcal = 1012
Węglowodany 4g * 75kg *4kcal = 1200

RAZEM: 3052 kcal to będzie ilość kalorii spożywanych w mojej diecie, ale co dalej ??
Wyliczyłem i wiem już ile kcal zjadać, ale teraz skąd mam wiedzieć co zawiera ile kalorii i czy są to węgle czy białka czy tłuszcze ??

12uxerbq34
04-08-08, 19:26
terror juz napisal . wlacz dzial dieta tam jest doslownie skarbnica wiadomosci , poswiec 3h dziennie na poczytanie i na pewno dowiesz sie wielu istotnych informacji :)
A powracajac do tego co napisalem wczesniej : za 150 zl robiac cykl na mase to nie zrobisz ekstra wyrzezbionego miesa :) masa to masa , dlatego sa cykle na redukcje i rzezbe . Nie mozesz sie nastawiac ze robiac jeden trening zastapisz wszystkie :P tak juz jest :)

terrorsiejem
05-08-08, 12:45
jest alternatywa jaką ja stosuje :) wtedy robisz tylko mięso dobrej jakości bez tłuszczu ale jest to proces bardzo wolny. Dieta na mase i trening redukcyjny.