Zobacz pełną wersję : Woda - poczatkujacy
To prawda ze jezeli dziennie pije sie duza ilosc wody niegazowanej(nawet 5l dziennie) to mozna troche przybrać na masie?xd
paweleeekkk
03-08-08, 14:44
Raczej nie...
HerQleSZMC
03-08-08, 15:00
Taa. Jak bierzesz metke to pijesz 5 litrów dziennie. Wtedy mięśnie Ci sie wodą wypełniają i robią sie takie kluchy :D tzn tak przynajmniej mój kolega twierdzi:D
Raczej to nie jest możliwe. Nawet jak wypijesz te 5l dziennie to co 15-20min będziesz musiał iść do toalety i zwrócić to wszystko ;) Wiem bo mam problemy z nerkami i muszę dużo pić wody.
heh ok dzieki.
ale czekam na dalsze wypowiedzi :P
Na pewno nie Jeśli by tak bylo to wszyscy by pili po 15 l dziennie ...
Samej wody to nie. Jeśli chodzi o wodę to wiadomo że jest bardzo ważna dla człowieka i nasz organizm składa się w 2/3 z wody.
Woda pełni bardzo dużo, bardzo ważnych ról w organizmie, ale skupmy się na jednej bo myślę że chodzi ci o nią.
Chodzi ci o to że woda bierze udział trawieniu i transporcie substancji po całym organizmie tak więc jeśli dużo jesz i bierzesz jakieś odżywki, trenujesz intensywnie bardzo korzystnie jest pić dużo wody.
Wtedy łatwiej rozwinąć siłę i masę. Nic ci się nie stanie jak będziesz pił 5 l wody dziennie ale nie ma to też najmniejszego sensu. Nadmiar wody zostanie wydalony z twojego organizmu a wszystko co osiągniesz to częstsze sikanie :).
Jeśli trenujesz to pij więcej wody, wiadomo jak jesz więcej to pij też więcej jedno z drugim musi iść w parze.
Normalne zapotrzebowanie na wodę do 1,5 do 2l dziennie jak trenujesz to pij 3l wyjdzie ci to na plus.
A tak ogólnie to teraz się wcale nie śmieje PIJ MLEKO !!!
Mleko zawiera bardzo wartościowe tłuszcze i białka więc jeśli możesz to zamiast wody pij mleko :) Na pewno korzystnie wpłynie na cały twój organizm w tym też na mięśnie
jeśli sie pije za duzo wody to (tak słyszałem) są wypłukiwane sole z organizmu...
jeśli sie pije za duzo wody to (tak słyszałem) są wypłukiwane sole z organizmu...
Tak zgadza się pijąc za dużo wody można wypłukiwać sole mineralne tj. sód czy potas. Z tym że jest to picie dużej ilości wody na raz. Jeśli będzie się pić dużo wody ale po trochu sole na pewno nie zostaną wypłukane. Czyli lepiej 10 razy ale po trochu niż dużo na raz.
Tyczy się to raczej wody niemineralizowanej czyli przegotowanej wody z kranu lub wody destylowanej (ale takiej to chyba nikt nie pije :P ).
Jeśli mówimy o wodzie mineralnej to można pić bez większy ograniczeń a jeśli pijemy wodę jonizowaną to samo zdrowie :)
paweleeekkk
03-08-08, 21:33
Mleko zawiera bardzo wartościowe tłuszcze i białka więc jeśli możesz to zamiast wody pij mleko :) Na pewno korzystnie wpłynie na cały twój organizm w tym też na mięśnie
Niepamiętam dokładnie, ale tu na forum gdzieś czytałem (ktoś napisał) że mleko to laktoza i niepotrzebna właśnie jest w nadmiarze...
PIJ MLEKO
NIE PIJ MLEKA !
Mleko = od chooja laktozy = obrosniesz tluszczem
paweleeekkk
03-08-08, 22:00
O właśnie :)
Dobra sprawdzilem to w praktyce...
W ciagu 2,5 h wypilem 1,5 l wody niegazowanej efekt: co 20 min w kiblu
Praktycznie to co"wlalem" to odrazu "wylalem" ;d
jak nie bierze odżywek to lepsza laktoza niż nic :)
Blackphoenix
04-08-08, 14:27
woda jest ważna i należy glownie pic wode mineralna niegazowaną najlepiej od 800mg/litr minerałów :]
terrorsiejem
04-08-08, 15:33
jak nie bierze odżywek to lepsza laktoza niż nic :)
gówno prawda. Laktozy nie trawi ponad 35 % ludzi i w ich przypadku laktoza obciąża układ immunologiczny oraz trawienny co może miec po dłuższym czasie opłakane skutki zdrowotne. Reszcie ludzi laktoza idzie bezpośrednio w opone. Ja osobiście jestem przeciwnikiem mleka krowiego (może dlatego że akurat należe do osób nie tolerujących laktozy) i jestem zwolennikiem mleka koziego :) (jego też nie moge pic ale jest dużo zdrowsze niż krowie) na dodatek proces UHT robi z mleka nie mleko ale produkt mlekopodobny.
acha bym zapomniał :) od samej wody nie przytyjesz (tzn nie można tego tak nazwac), nie nabierzesz wagi. chyba że jesteś na cyklu kreatynowym lub SAA wtedy możliwe jest zbieranie wody w komurkach.