Zobacz pełną wersję : po bojce.. chyba polamany kostka malego palca w lewej rece
witam. mam problem tego tupy ze jestem po bojce i gdy uderzalem typa za ktoryms rezam nie trafilem dobrze i dostal w tyl glowy z prawej reki.. mam przy kostce malego palca wielka gulę.reka jest opuchnieta..jak mozna jakims domowym sposobem (tymczasowo {2-3}) poradzic sobie z tym problemem??? doradzcie!! jakies masci,oklady itp. bede bardzo wdzieczny
wiem ze powinienem pojechac na przeswietlenie i wogole,tak zrobie ale te 2-3 musze sie przemeczyc sam
walnales w potylice. On widzi jeszcze?? :P Skoro spuchenita, bol przy ruszaniu to jedynie lodowate oklady na opuchlizne a tak to domowym sposobem nic nie zdzialasz. Trzeba zrobic przeswitlenie. Idz na urazowke do szpitala calodobowo przyjmuja. Raz dwa zalatwia to
nie.nie w potylice.jakos tak w bok glowy..ale te h*je zaloza mi gips i po wakacjach...ku*wa. to na spuchnieta lape oklady z lodu mowisz...ok:) dzieki
Jezeli mysle o tym samym co Ty to zlamales 5 kosc srodrecza. Tez sie bilem i zlamalem. Gips 3 tygodnie.
http://img406.imageshack.us/my.php?image=czlekosteokg05ct4.jpg]http://img406.imageshack.us/img406/5778/czlekosteokg05ct4.th.jpg[/URL]
wydaje mi sie ze to ta;/;/
ku*wa ten link nie dziala. na miniaturce widac..
ale boli cie na tym zlaczeniu czy nizej czy wyzej ? Bo ja mialem ciutke nizej od tego zlaczenia.
radze zakupić Altacet ma działanie sciagajace i zmniejszający obrzęki i z tego okładzik a na teraz jak nie masz specyfiku to jak masz to możesz zrobic okład z octu albo kapusty i cos tam pomoże to sa domowe metody które stosowałem jak grałem w piłeczke :)
To nic nie da. Zadne oklady jezeli zlamal reke. Poczuje sie lepiej oczywiscie po tym, ale udezy sie w ta kosc i od nowa sie zacznie :). Tak jak ze mna bylo, kilka dni pobolalo i troszke przestalo, nastepnego dnia poszedlem grac w siatke i jak wrocilem mialem gruche a nie reke :D
zimne oklady i ocet zmniejsza opuchlizne. A na obrazenia wewnetrzne nic nie poradzi bez przeswietlenia
jak sie patrzy na to zdjecie to w sumie wyzej mnie boli ta reka...
No to moze palec masz zlamany tylko...
HerQleSZMC
03-08-08, 11:30
hehehe mysle ze jak tak dalej każdy bedzie mówił co jego zdaniem ma złamane to wyjdzie ze noge złamał xD :D bez lekarza sie nie obędzie... czemu chcesz czekać 2-3 dni?:D pewnie troche dostałeś i nie chcesz iść poobijany...mnie kiedyś przekopało 3 typków i akurat musiałem iśc do lekarza na następny dzien:P więc jeśli o to chodzi:P to nie ma wstydu ze poobijanym sie jest:P mogłeś np. spaść ze schodów i tak napuchnąc xD
VegetaSSJ3
03-08-08, 16:01
Rob oklady zimne mozna termozelem masci to nic tu ci nie dadza tylko oklady zeby opuchlizna zeszla
Nawet szpan jest troche... O pobilo mnie 20, 15 dalem rade ale tych 5 mnie dojechalo :p
nie chodzizejestem poobijany ale moja starsza nie wie ze bylem na meczu i niewiem jak zabardzo wyjsc z tej sytuacji.mysle zeby jakiegos wala wkrecic ale musze zaczekac bo ona wie ze mecz sie odbyl i widziala w tv ze byla zadyma;/;/;/
jestes z Lublina ?? Powiedz jej ze w pilke sie przewrociles. JA juz 2 razy tak powiedzialem :p
no ja jestem z FC Motoru.. ja z tym to nie bede mial problemu zeby cos wymyslic..musze wlasnie troche sie pomeczyc bo w za bliskim odstepie czasu to ona skojarzy fakty i bedzie wiedziala ze bylem na meczu..
a widzisz ja z Widzewa. PRzypomnialo mi sie. 3 raz myslalem ze to samo zrobilem, ale mialem poprzekrecane stawy malego palca . Smarowalem sie Diklonatem ( cos takiego ) i przeszlo
no wiesz ale ja jestem pewny ze mampolamane cos.narazie wlasnie chce opuchlizne zniszczyc..A CO POLECACIE NA USZTYWNIENIE REKI??
ciaastek91
04-08-08, 09:21
gips w szpitalu.
wlasnie zapomnialem dodac ze oprocz gipsu ze szpitala;p;p;p;p
terrorsiejem
04-08-08, 15:59
też raz połamalem 5 kośc śródręcza :) dowiedziałem sie 2 miesiące po fakcie :) i jak było ? fajnie łamanie i nastawianie i gips miesiąc (4 tygodnie):)
na usztywnienie... idz do apteki i kup ten gips (jest cholera drogi) ew. szyna i bandaż.
nie wiem czy ma sens czekania tylu dni ze wzgledu na to co Ci jest. Pozniej moze byc jeszcze gorzej. Ile masz lat?
Bull1 mozesz pokazac swoja fote, podac swoj wiek oraz staz?
A widzisz... na Widzewiaka reki nigdy nie podnos....