PDA

Zobacz pełną wersję : Krótko o zielonej herbacie i jej magicznych właściwościach :)

terrorsiejem
31-07-08, 12:11
Nie wiedziałem gdzie napisac tego posta wiec wybrałem ten dział :)

Napisze tu o zielonej herbacie jako termogeniku.

Zielona herbata
http://www.worldsupplements.pl/sklep/obrazki/585.jpg

Termogeneza to tak zwane spalanie tłuszczu poprzez powstawanie ciepła, które wydziela się podczas reakcji chemicznych i powoduje że tłuszcz zamienia się w dwutlenek węgla i wode. Jednym słowem spalamy tłuszcz. I dochodzimy do sedna. Zielona herbata podwyższa znacznie termogeneze powodując łatwiejsze spalanie tkanki tłuszczowej.
Zielona herbata wpływa także dobrze na obniżenie poziomu złego cholesterolu LDL i podwyższenie HDL.
Dzięki jej właściwościom obniżającym poziom cukru we krwi również pomaga przy odchudzaniu.
Oczywiście ma jeszcze mnóstwo właściwości korzystnych dla zdrowia ale nie bede sie rozpisywał na ten temat ponieważ nie o to tu chodzi :)

Źródła-prywatna wiedza nabyta podczas edukacji :)

47
31-07-08, 14:40
ja stosuje zielona herbatke jak mi nie dobrze albo lekki bol brzucha i takze pomaga :-)

terrorsiejem
31-07-08, 14:53
pomaga ponieważ oczyszcza organizm z różnego rodzaju toksyn i reguluje trawienie.

Symu
31-07-08, 16:13
40 minut przed posiłkiem sobie czasem popijam dla lepszego trawienia.

Kilu
09-08-08, 23:53
A co z czarną herbatą? ma podobne właściwości czy nic ciekawego

Punisher
10-08-08, 00:25
Dodałem tu (http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?p=132046#post132046):)

ps.(poprawiłem ortografię)

rmn
13-04-10, 14:25
a czy zieloną herbatę mogę pić ile chce czy są jakieś granice spożywania ? Bo ja ją pije prawie cały czas jak mi się chce pić... no chyba że jestem na siłce wtedy woda niegazowana z biedrony.

niewula
13-04-10, 14:56
mozesz

KowalX
13-04-10, 15:17
a czy zieloną herbatę mogę pić ile chce czy są jakieś granice spożywania ?

Nie można...nie ma produktów spożywczych ,które można używać bez ograniczeń.

Bull2
13-04-10, 19:45
na masie bez problemow moge sobie pic ? rano i wieczorem = 400ml?