Zobacz pełną wersję : Tablice rejestracyjne
HerQleSZMC
30-07-08, 23:09
Powiedzcie mi drodzy koledzy bo ciemny jestem w tym...czy moge przerejstrować samochód bez zmiany jego tablic rejestracyjnych?? Słyszałem że ponoć nie trzeba blach wymieniać ale nie wiem ile w tym prawdy a własnie kupiłem swoje pierwsze autko a rodzice tez zbytnio nie wiedzą czy trzeba koniecznie przy przerejstrowywaniu zmienić tablice bo jak wiadomo zawsze to koło 200zł w plecy.
marcinczwa
30-07-08, 23:22
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12758&sid=78c65c101e48b95c37b38f4b52e56cdf
zalezy.... bo jak w swojej miejscowości tablice np. zaczynają sie od PZ i blachy samochodu który kupiles tez są PZ to mozesz je zachować. ale jesli w twojej miejscowosci jest inny początek niz na aktualnych blachach to musisz niestety miec nowe. pozdro
HerQleSZMC
31-07-08, 12:06
DzieX za odpowiedzi, niestety blachy są z innej miejscowości;/
HerQleSZMC
31-07-08, 12:09
Teraz jeszcze z innej bańki... jak przerejstruje samochód..to moge jakoś korzystać z ubezpieczenia poprzedniego?? bo to ubezpieczenie jest do grudnia tego roku wiec szkoda zebym teraz kase wydawał na to. Tylko nie wiem czy moge miec to ubezpieczenie dalej jak blachy wymienie?
nie jestem pewien ale chyba od momentu zakupu masz jakis termin do którego musisz wykupić nowe ubezpieczenie (swoje). zadzwon do starostwa albo innej instytucji w której rejestrujecie pojazdy. pozdro