Zobacz pełną wersję : Dieta a co za tym idzie... prośba!
No właśnie.. czy mógłby mi ktoś doświadczony ułożyć jakąś dietkę?
obliczyłem już zapotrzebowanie na 1 dzień:
Kcal - 3396
Białko - 127g
Tłuszcz - 106g
Węglowodany - 484g
Właśnie nie wiem co mam kiedy jeść (węglowodany,tłuszcze,białko)
Byłbym bardzo wdzięczny (moja pierwsza jaka-taka dieta) ;) Pozdrawiam
Moze przyda Ci sie moja dieta :) (pomine gainera, bo nie wiem czy uzywasz odzywek)
1. 4 kromki chleba slonecznikowego, 100g sera bialego poltlustego, jogurt naturalny.
2. Platki kukurydziane 100g (same :D jak chrupki :))
3. Serek wiejski + banan
4. Ryz basmati 125 g + 150 g piers kurczaka + lyzeczka oliwy z oliwek (mozna rozlozyc na dwie porcje)
5. 2 kromki chleba slonecznikowego z jajkiem i poledwica sopocka
6. Serek wiejski + 100g sera bialego.
Piers wedle mojego przepisu : curry + pieprz, posypac, zostawic na 30 min w lodowce i usmazyc :) Potem zmieszac z ryzem na patelni i jesc. (mozna do smaku troszke ketchupu pikantnego Kamis)
Mam nadzieje, ze cos Ci pomoglem.
terrorsiejem
30-07-08, 16:45
waga i cel
z rana węglowodany złorzone,proste i troszke białka z biegiem czasu do wieczora węglowodany zastępujesz białkiem koncząc na posiłku złorzonym z samego białka(najlepiej chódy twaróg ponieważ białko z niego przyswaja sie powoli)
posiłek potreningowy dużo węglowodanów złorzonych i białka (np.ryż paraboiled i tuńczyk)
zaraz po treningu jakieś węgle proste np.banan czy nawet baton
nie zapominaj o owocach ponieważ potrzebne ci witaminy z naturalnych źródeł nie tylko z suplementacji. Mile widziany gainer/carbo/białko w momentac hw których nie masz czasu przyszykowac sobie pełnowartościowy posiłek i do zapchania braków kalorycznych w diecie.
acha to co pisałem jest dla diety na mase (wybrałem ją domyślnie ale jak masz inny priorytet to napisz :) )
ważę 84kg, 190 wzrostu (ektomorfik)
Cel-----> MASSSA
Sog Poleciał ;)
No to z 180g bialka 120 g tluszczy i 500g wegli mysle.
terrorsiejem
30-07-08, 22:26
tłuszczy 85 gram
białko 255g
węglo 340g
do tego nadwyżka kaloryczna 500-1000 kcal w podobnych proporcjach. tj. 1g tłuszczy/kg masy ciała ; 4gw/kgmc ; 3gb/kgmc
teorii na diete masową jest duzo ale te proporcje jakoś MI najbardziej odpowiedają.
czyli to tam jest źle?? to co ja popisałem...
ja to wziąłem z kalkulatora który jest na stronie olimpa ..
terrorsiejem
31-07-08, 17:31
z dieta jak i z treningiem można kombinowac dowolnie. Spróbuj i tego sposobu i tego i zobaczysz który daje lepsze efekty. Masz czas na eksperymenty.
dobra chłopaki spoko... a czy umielibyście mi pod do ułożyć dietke z rozpisanymi produktami i ilościami, oraz godzinami posiłku?? tak mniej więcej bo z tym mam największy problem...
terrorsiejem
31-07-08, 18:43
osobiście nie lubie tego robic więc ci nie pomoge:P ale podejrzewam że w najblizszym czasie znajdzie sie jakiś zwolenik układania diet i ci pomorze. Narazie spróbuj mniej więcej ułorzyc jakąs diete i wrzucic ją do poprawy.
ach...;/ ciężko będzie ...;/ czy program "dietetyk komputerowy" może pomóc??
terrorsiejem
31-07-08, 18:51
pewnie że tak. Sam układałem pierwszą diete za pomoca dziennika vitalmaxa. Potem ją troche zmodernizowałem :)
a masz jeszcze gdzieś ten dziennik bo w tym niby dietetyku nie ma podstawowych produktów jak pierś z kurczaka no sorry hahaha ;D
terrorsiejem
31-07-08, 19:44
http://rapidshare.com/files/133876581/Dziennik_Posi_k_w_VITALMAX_v2.00_-_masa.xls.html prosze cie bardzo.