Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Za duża klatka

Yano
12-09-06, 21:49
Mam taki problem.. dość nietypowyamianowicie mam nieco ... wg mnie mam troche za dużą klatke.... czy zna ktoś może skuteczny sposób na zredukowanie jej wielkości.... dokładniej rzecz ujmując chodzi o jej dolną część-przestałem ćwiczyć ją już jakieś 3 miseiące temu ale nie spada tak szybko jak bym chciał.....

krzychuool
12-09-06, 22:10
:shock: a masz może jakieś fotki, żebyśmy mogli ocenić czy rzeczywiście masz ją za dużą? Bo pierwszy raz słysze jak ktoś narzeka na to, że ma za dużą klate :razz: może masz jakies kompleksy(bez urazy)?

Yano
12-09-06, 22:18
fotek nie mam żadnych... ale chodzi o dość istotną dysproporcje międzu górą a dołem.. teraż ćwicze non stop rozpiętki na większych skosach .. dołu wcale.... i zastanawiam się czy jest możliwość zmniejszenia jej przez jakieś ćwiczenia... błaaagam dajcie mi jakąś rade :???:

sławo
13-09-06, 08:51
również pierwsze słyszę żeby ktoś się uskarżał na dużą klatę
według mnie dolna część powinna odstawać nieco od górnej a nie odwrotnie

skosów za dużych nie rób bo wtedy większość pracy przejmuja barki
popróbuj rozpiętek w bramie pompek na poręczach z nachyleniem do przodu

u.waw.pl
13-09-06, 13:58
Klatka nie jest za duża tylko reszta za mała ! Może na dole klatki gromadzi się tłuszcz ? Jeśli tak, to to jest główny problem.

Yano
14-09-06, 11:55
To w takim razie jakie ćwiczenia powinienem robić by zrównoważyć dysproporcje?
Czy powinienem wrócić do sztangi czy rozpiętki starczą?

u.waw.pl
14-09-06, 12:00
Jak masz to daj swoją fotkę.

Mattt
15-09-06, 14:44
spróbuj odwrotnego skosu jak masz takie możliwości :mrgreen: na początku ci się go będzie troche dziwnie robić, ale powinno podziałać :razz: