Zobacz pełną wersję : Przepisy
Tak jak w temacie, moglibyscie napisac ciekawe przepisy dań ktore przygotowujecie najlepiejsze byly by na mase bo nie kazdy wie co i jak zrobic mysle ze wielu osobom sie przyda pozdrawiam
Piers, ryz basmati, curry, pieprz, pikantny ketchup Kamis(jest boski).
Piers posypac curry i pieprzem, natrzec, wstawic do lodowki, nastepnie wyjac i podsmazyc na oleju. Podac z ryzem i ketchupem do smaku.
:D
Serek wiejski + banan , wymieszac w misce i zjesc, tez super :D
Twarożek z rzodkiewkami, ogórkiem zielonym ( drobno posiekane) z śmietaną :))
Frytki z keczupem :P albo z indykiem :P
Owsianka tez jest super latwa w przyrzadzeniu i szybko sie robi a za to dostarcza duzo wyglowodanów:)
PIZZA - którą kiedyś podglądnęłem w tv u jednego z kulturystów więc podaje przepis również i tutaj :
białko z jaj (około 4-ech białek z dużych jaj) wybić do miski
do miski dosypać w miare płatków (najlepiej z owocami itd)
białko i płatki razem dobrze wymieszać
następnie pociąć banana w plasterki jak kiełbase - nie wsypywac do miski
Białko i płatki wlać na zimną szeroką patelnie (najlepiej dobrą patelnie z teflonem aby nie trzeba było dawać tłuszczu) .
Patelnia powinna być w miare duża aby "ciasto z białek" nie było zbyt grube
Następnie plasty banana poukładać na białku na patelni i przykryć pokrywką .
Można dodać jeszcze jakieś odżywki w proszku jak kto lubi lub inne owoce :) .
Następnie podgrzewać aż się białko zetnie a banany będą miękkie . Ale wszystko pod pokrywką !
ja bym to nazwał jajkiem sadzonym ale poza tym fajnie ;)
moje ulubione.. zawsze mam mi robila ale traz musze sam :/
na patelnie wlac troszke wody ze 2 szklani.. wsypac ryzu na wolnym ogniu ''zagotowac'' ..poczekac az woda wyparuje.. i zupelnie nie bedzie wody a ryz bedzie prawie suchy.. dodac 2 lyzki oleju i poczeka az sie zarumieni.. w tym czasie w miseczce rozbic 6 jajek.. do jajek dosypac kucharka i majeranku.. ubic jaja.. gdy ryz sie zarumieni wlac zawartos miseczki(rozbite jajka) .. poczekac az sie bialko zetnie .. gotowe :)
zalezy od mamy gdy ugotuje mi kurczaka dodaje kurczaka.. a jesli nie to dodaje wiecej jajek.. lubie dodac ketchupu jeszcze do tego.. naprawde pycha..sprobujcie :)
Lawrai a przewracasz to czy smażysz na jednej stronie tylko?
raczej tylko na jednej;p po pizze smazy sie na jednej stronie a smazone banany nie zabardzo :)
tylko na jednej stronie :) . Inaczej się rozwali .
Zapomniałem tam dodać , że już po ścięciu się białka i uduszeniu banana wyciagamy to delikatnie na jakas tacke lub duży talerz i kroimy jak pizze :)
Życzę Smacznego bo nie jest to takie suche jak na pokarm z jaj przystało :) .
Pozdr
nic wydziwianego ale ja sobie bardzo czesto kupuje slonecznik odłubany i mieszam go bezposrednio z jugurtem :happy:
Sałatka z tuńczyka:
200g makaronu jak ktos woli mozna tez dac ryż
150g tunczyka
majonez
kukurydza
groszek
pomidorek
ogorek kiszony
Wszysto razem zmieszac i ... smacznego :D dobry, szybki i smaczny posilek w dodatku wartosciowy :)
przemek_yo
02-01-09, 14:36
PIZZA - którą kiedyś podglądnęłem w tv u jednego z kulturystów więc podaje przepis również i tutaj :
Białko i płatki wlać na zimną szeroką patelnie (najlepiej dobrą patelnie z teflonem aby nie trzeba było dawać tłuszczu) .
Następnie podgrzewać aż się białko zetnie a banany będą miękkie . Ale wszystko pod pokrywką !
ja tu mam pytanie co do tych odzywek, ktore np mozna tak w taka potrawe wpieprzyc? i ktore potrawy jeszcze nadaja sie do odzywek?
Ja bym tu dal odzywki bialkowe lub b-w!
Nie widze za bardzo smazenia jakiegokolwiek staka ,krety badz tez innych!
Posilek typoto bialkowo-weglowodanowy wiec takich bym tez dodal odzywek!
co do potrawy-to 4 bialka jaj szalu nie robia jak na duza patelnie!
przemek_yo
06-01-09, 21:08
dzis jadlem - mmmmalina ;p tylko jajek nie posolilem i troche przymdle, ale nastepnym rzem bedzie bez zarzutu :D
No fajnie ten sam temat gościu wklepał i sie wypowiadaja zadnego moda tu chyba nie ma normalnie
Wczoraj sobie zrobiłem pizze mmmm:) naprawde dobre:) dzięki za przepis:)