Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ginkomastia

Kubak
26-07-08, 22:54
Witam!
Podejrzewam u siebie ta chorobe, poczytalem troche w necie... mam te same objawy co kazdy... tj. duze, napuchniete wrecz sutki , ktore pod wplywem zimna maleja do zwyklych rozmiarow.
Mam 17 lat i nie wiem czy zglaszac sie do endokrynologa czy nie...
Slyszalem, ze intensywny trening klatki piersiowej i jej rozbudowanie powoduje, ze efekt wizualny jest mniejszy...
Podobno tez moze byc to zwiazane z dorastaniem i powinno do 17 roku zycia zaniknac...
Mial/Ma ktos moze ten problem? Ktos przebyl operacje wycinania gruczolow?

Bull1
26-07-08, 23:51
Ja mam ten problem juz od przeszło 2.5 -3 lat. A jestem prawie 17nasto latkiem Minimlnie mi się zmniejszyło. Nie wiem od czego. Chodze do endykronologa i każe mi czekać. Ale pierwsze słyszę, że do 17 ma znikać. Powwinno znikać do końca OKRESU DOJRZEWANIA.

Kubak
27-07-08, 09:40
Nie wiem, takie info czytam w necie, ale sa bardzo rozne, dokladnie pisalo, ze ginko spowodowane dojrzewaniem powinno zniknac do 17 roku zycia, a jezeli nie to warto sie wybrac do endokrynologa...
Miales moze badania na poziom testosteronu i estrogenu?

Ginkomastia moze byc spowodowana: przyjmowaniem lekow, przyjmowaniem sterydow, dorastaniem.

Moody
27-07-08, 09:50
a Ty brales SAA?

Kubak
27-07-08, 10:42
Nie bralem nic... u mnie jest spowodowana najprawdopodobniej dorastaniem, ew. niedoczynnoscia jader (czego bym nie chcial -.-).

Bull1
27-07-08, 11:07
wszystko miałęm robione - niby all w normie, ale mogło być w przeszłości MEGA wyskok testosteronu. Chociaż to mi sie zdazylo z zime pewnna... przez 2 tyg spasłem sie 5 kg - ale to nie lipo.

Kubak
27-07-08, 11:16
Pojde do endokrynologa niedlugo, ciekawe co mi powie, ale pewnie to samo co Tobie, zeby czekac.
Nie chcialbym miec operacji bo widzialem zdjecia i to jest ochydne i sie dlugo goi...
Na szczescie u mnie to nie jest jeszcze jakos super duze... no ale jednak dyskomfort jest.

Blackphoenix
27-07-08, 23:21
to jest zwyczajne otłuszczenie sutków , trenuj trenuj klatke , później redukcja i powinno wszystko wrócić do normy , zresztą jeśli pod wpływem zimna lub pobudzenia wracają do normalnego stanu to na 100% nie jest to ginkomastia lecz lipomastia, wiele osób się z tym zmaga.

Kubak
28-07-08, 10:39
Nie mozliwe, ze jest to otluszczenie bo ja jestem szczuply i nie mam ani grama tluszczu na ciele...
Gdzie wyczytales takie rewelacje, ze ginko jak jest to sie nie kurcza sutki pod wplywem zimna? xD

Bull1
28-07-08, 11:22
Blackphoenix ma złe info... Słysałem, że na basenie można w maire szybko z tym skończyć.

Street Fighter
28-07-08, 13:12
masz lipo ... tez jestem szczupły i mam to juz kilka latek heh teraz jest sezon na wiec pływaj ćwicz klate to sie troche zmniejszy ( u mnie zmalało troche )
jak ktoś bedzie u lekarza z tym to niech sie zapyta o jakieś leki na to czy cos :PP i na forum da znać :PP

Kubak
28-07-08, 14:36
Pojde do lekarza i sie dowiem, ale watpie, zeby to bylo lipo... zobaczymy.

czuwajista
28-07-08, 14:52
Zapodaj fotę.

ciaastek91
28-07-08, 17:44
to jest dopiero gino;o http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Gynecomastia_001.jpg

Blackphoenix
28-07-08, 18:34
Nie mozliwe, ze jest to otluszczenie bo ja jestem szczuply i nie mam ani grama tluszczu na ciele...
Gdzie wyczytales takie rewelacje, ze ginko jak jest to sie nie kurcza sutki pod wplywem zimna? xD

To nie jestes jakiś żart :] Weżmy to nawet na logikę jeśli pod sutkami jest przerośnięty gruczoł mlekowy to nawet jesli pobudzimy sutki to nie skurczą się one , a w lipo tak bo jednak tłuszcz jest bardziej elastyczny. Zresztą wystarczy pomacać i jeśli tkanka jest miękka to jest do lipo , jeśli nie to ginko , a jeśli ktoś ma nadal wątpliwości to niech ruszy zadek i pojdzie do lekarza. Ja też jestem wysoki 189 cm/80kg , budowa normlana a mam lipo , ostatnio wpadłem na pomysł by użyć kremów wyszczuplających, jako że w domu miałem kilkanaście darmowych saszetek z expresowym wyszczuplaniem to nic mi nie zaszkodzi jeśli tego spróbuje ,zobaczymy jakie da to rezultaty :) :)

Bull1
28-07-08, 22:45
Albo operacja albo samo musi przejsc, leki juz teraz nic nie dadza na ginekomastie rozwinietą.

Kubak
29-07-08, 09:31
Rzeczywiscie nie mam zadnych stwardnien, tylko miekkie, wiec moze to jest lipo... na lipo to tylko trening/operacja nie?

Kubak
29-07-08, 09:47
Najdziwniejsze jest to, ze gdzie o lipo nie czytam to maja problemy z tym tylko otluszczeni ludzie, a ja mam 179cm i waze 64 kg... jestem dosc wyrzezbiony.
Bez sensu ;/
Zobacze, zaczne po powrocie z wakacji ostro katowac klate... moze zejdzie
(nie moge edytowac bo pisze, ze czas wygasl o_O stad double post)

Bull1
29-07-08, 12:14
omg... LIPO to jest sam tluszcz !! miekka warstwa jak sadło, a jeżeli masz takiego jakby guzka twardego to masz gino proste. Siedze w tym kilka tam to wiem

A wracajac mozesz zdjecie wstawic

Kubak
29-07-08, 12:37
No ja mam wlasnie miekkie nie mam zadnego guzka, to mam lipo napewno... ;/

Blackphoenix
29-07-08, 14:43
Kubak tak swoją drogą tak bardzo Cię to krępuje ?

Kubak
29-07-08, 14:55
Wiesz w sumie mnie to wali co inni o mnie mysla i czy im sie podoba czy nie :D Chodzi tu chyba bardziej o mnie, napewno nie mam z tego powodu kompleksow, ale wole sam dla siebie miec normalne sutki :)
Teraz zmieniam trening i robie priorytet klate, nawet chocbym mial 0 masy przybrac tylko rzezbe to bede robil 3x w tygodniu.

Bull1
29-07-08, 17:33
powodzenia i jak tylko zobaczysz efekty to napisz koniecznie.

Kubak
29-07-08, 17:42
Napisze napisze, zaczynam jak wroce z wakacji, czyli w polowie sierpnia :)
Odswieze za pare miechow temat napewno.

Blackphoenix
29-07-08, 19:50
a co sądzicie o mojej propozycji kremów wyszczuplających ? :D

Bull1
30-07-08, 22:40
w sumie mozna ab gymnic itp zakladac na klate i wlączac :P

Blackphoenix
30-07-08, 23:14
na klatę nie można - za blisko serca :P

Bull1
06-08-08, 11:43
Zszedl mi kawalek tego guzka i myslalem ze objetosc tez spadnie, lecz niestety nie. Jest tak samo napuchniety jak byl mimo ze tego ciala pod spodem jest znacznie mniej :/

47
06-08-08, 13:32
jak to jest guzek tzn ze gino a jak gino tzn ze tego nie zrzucisz tj. tluszczu

Bull1
06-08-08, 23:07
Napisz to proszę po polsku

47
07-08-08, 08:34
tluszcz mozna spalic, a tkanki gruczolowej nie. wiec jesli masz gino to nic nie da odchudzanie sie