Zobacz pełną wersję : Ginkomastia
Witam!
Podejrzewam u siebie ta chorobe, poczytalem troche w necie... mam te same objawy co kazdy... tj. duze, napuchniete wrecz sutki , ktore pod wplywem zimna maleja do zwyklych rozmiarow.
Mam 17 lat i nie wiem czy zglaszac sie do endokrynologa czy nie...
Slyszalem, ze intensywny trening klatki piersiowej i jej rozbudowanie powoduje, ze efekt wizualny jest mniejszy...
Podobno tez moze byc to zwiazane z dorastaniem i powinno do 17 roku zycia zaniknac...
Mial/Ma ktos moze ten problem? Ktos przebyl operacje wycinania gruczolow?
Ja mam ten problem juz od przeszło 2.5 -3 lat. A jestem prawie 17nasto latkiem Minimlnie mi się zmniejszyło. Nie wiem od czego. Chodze do endykronologa i każe mi czekać. Ale pierwsze słyszę, że do 17 ma znikać. Powwinno znikać do końca OKRESU DOJRZEWANIA.
Nie wiem, takie info czytam w necie, ale sa bardzo rozne, dokladnie pisalo, ze ginko spowodowane dojrzewaniem powinno zniknac do 17 roku zycia, a jezeli nie to warto sie wybrac do endokrynologa...
Miales moze badania na poziom testosteronu i estrogenu?
Ginkomastia moze byc spowodowana: przyjmowaniem lekow, przyjmowaniem sterydow, dorastaniem.
Nie bralem nic... u mnie jest spowodowana najprawdopodobniej dorastaniem, ew. niedoczynnoscia jader (czego bym nie chcial -.-).
wszystko miałęm robione - niby all w normie, ale mogło być w przeszłości MEGA wyskok testosteronu. Chociaż to mi sie zdazylo z zime pewnna... przez 2 tyg spasłem sie 5 kg - ale to nie lipo.
Pojde do endokrynologa niedlugo, ciekawe co mi powie, ale pewnie to samo co Tobie, zeby czekac.
Nie chcialbym miec operacji bo widzialem zdjecia i to jest ochydne i sie dlugo goi...
Na szczescie u mnie to nie jest jeszcze jakos super duze... no ale jednak dyskomfort jest.
Blackphoenix
27-07-08, 23:21
to jest zwyczajne otłuszczenie sutków , trenuj trenuj klatke , później redukcja i powinno wszystko wrócić do normy , zresztą jeśli pod wpływem zimna lub pobudzenia wracają do normalnego stanu to na 100% nie jest to ginkomastia lecz lipomastia, wiele osób się z tym zmaga.
Nie mozliwe, ze jest to otluszczenie bo ja jestem szczuply i nie mam ani grama tluszczu na ciele...
Gdzie wyczytales takie rewelacje, ze ginko jak jest to sie nie kurcza sutki pod wplywem zimna? xD
Blackphoenix ma złe info... Słysałem, że na basenie można w maire szybko z tym skończyć.
Street Fighter
28-07-08, 13:12
masz lipo ... tez jestem szczupły i mam to juz kilka latek heh teraz jest sezon na wiec pływaj ćwicz klate to sie troche zmniejszy ( u mnie zmalało troche )
jak ktoś bedzie u lekarza z tym to niech sie zapyta o jakieś leki na to czy cos :PP i na forum da znać :PP
Pojde do lekarza i sie dowiem, ale watpie, zeby to bylo lipo... zobaczymy.
czuwajista
28-07-08, 14:52
Zapodaj fotę.
ciaastek91
28-07-08, 17:44
to jest dopiero gino;o http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Gynecomastia_001.jpg
Blackphoenix
28-07-08, 18:34
Nie mozliwe, ze jest to otluszczenie bo ja jestem szczuply i nie mam ani grama tluszczu na ciele...
Gdzie wyczytales takie rewelacje, ze ginko jak jest to sie nie kurcza sutki pod wplywem zimna? xD
To nie jestes jakiś żart :] Weżmy to nawet na logikę jeśli pod sutkami jest przerośnięty gruczoł mlekowy to nawet jesli pobudzimy sutki to nie skurczą się one , a w lipo tak bo jednak tłuszcz jest bardziej elastyczny. Zresztą wystarczy pomacać i jeśli tkanka jest miękka to jest do lipo , jeśli nie to ginko , a jeśli ktoś ma nadal wątpliwości to niech ruszy zadek i pojdzie do lekarza. Ja też jestem wysoki 189 cm/80kg , budowa normlana a mam lipo , ostatnio wpadłem na pomysł by użyć kremów wyszczuplających, jako że w domu miałem kilkanaście darmowych saszetek z expresowym wyszczuplaniem to nic mi nie zaszkodzi jeśli tego spróbuje ,zobaczymy jakie da to rezultaty :) :)
Albo operacja albo samo musi przejsc, leki juz teraz nic nie dadza na ginekomastie rozwinietą.
Rzeczywiscie nie mam zadnych stwardnien, tylko miekkie, wiec moze to jest lipo... na lipo to tylko trening/operacja nie?
Najdziwniejsze jest to, ze gdzie o lipo nie czytam to maja problemy z tym tylko otluszczeni ludzie, a ja mam 179cm i waze 64 kg... jestem dosc wyrzezbiony.
Bez sensu ;/
Zobacze, zaczne po powrocie z wakacji ostro katowac klate... moze zejdzie
(nie moge edytowac bo pisze, ze czas wygasl o_O stad double post)
omg... LIPO to jest sam tluszcz !! miekka warstwa jak sadło, a jeżeli masz takiego jakby guzka twardego to masz gino proste. Siedze w tym kilka tam to wiem
A wracajac mozesz zdjecie wstawic
No ja mam wlasnie miekkie nie mam zadnego guzka, to mam lipo napewno... ;/
Blackphoenix
29-07-08, 14:43
Kubak tak swoją drogą tak bardzo Cię to krępuje ?
Wiesz w sumie mnie to wali co inni o mnie mysla i czy im sie podoba czy nie :D Chodzi tu chyba bardziej o mnie, napewno nie mam z tego powodu kompleksow, ale wole sam dla siebie miec normalne sutki :)
Teraz zmieniam trening i robie priorytet klate, nawet chocbym mial 0 masy przybrac tylko rzezbe to bede robil 3x w tygodniu.
powodzenia i jak tylko zobaczysz efekty to napisz koniecznie.
Napisze napisze, zaczynam jak wroce z wakacji, czyli w polowie sierpnia :)
Odswieze za pare miechow temat napewno.
Blackphoenix
29-07-08, 19:50
a co sądzicie o mojej propozycji kremów wyszczuplających ? :D
w sumie mozna ab gymnic itp zakladac na klate i wlączac :P
Blackphoenix
30-07-08, 23:14
na klatę nie można - za blisko serca :P
Zszedl mi kawalek tego guzka i myslalem ze objetosc tez spadnie, lecz niestety nie. Jest tak samo napuchniety jak byl mimo ze tego ciala pod spodem jest znacznie mniej :/
jak to jest guzek tzn ze gino a jak gino tzn ze tego nie zrzucisz tj. tluszczu
Napisz to proszę po polsku
tluszcz mozna spalic, a tkanki gruczolowej nie. wiec jesli masz gino to nic nie da odchudzanie sie