Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rower

Piterr
25-07-08, 14:05
Czy sa jakies cwiczenia na kondycje i technike(tak zebym nie bal sie ze stromych gorek zjezdzac)?
Ogolnie jezdze w lesie gdzie pierwsza czesc trasy jest czesto pod gorke i nie da sie tego zmienic :)

Adasisko
29-07-08, 21:56
Dobry Temat! Ja też teraz dużo jeżdżę rowerem, często polnymi i leśnymi drogami publicznymi. Do lasu nie wjeżdżam, bo zagrożenie pożarowe jest. Jeżdżę tylko udostępnionymi szerokimi drogami, ale obficie piaszczystymi. Jak dziś wyjechałem o 8:30 to wróciłem o 19:30. Co trzeba robić, żeby mieć dużo siły na rowerowe eskapady?

pacos
08-08-08, 12:34
Jeździć chłopaki jeździć.

vegochomik
25-12-08, 13:56
ja dużo jezdze nawet biore udział w maratonach
ze stromego zjazdu jak zjezdzasz przechyl tyłek za siodełko na lekko ugiętych nogach odciągajac rower do tyłu używając tylnego chamulca tak by koła się nie blokokowały i pulsacyjnie przedniego

Adasisko
04-01-09, 22:37
Specjaliści od dwóch kółek pomóżcie wybrać odpowiedni dla mnie rower. Zadawajcie pytania, bo nie wiem jakich informacji potrzebujecie?

Wiki
01-02-09, 13:37
Znam jedno ćwiczenie na kondycje, trzeba miec kolegów do pomocy :D. To jest tez fajna zabawa. Nie pamietam jak to sie nazywało. Polega to na tym ze jedziecie kazdy za sobą "gęsiego", ostatni wyprzedza na "pelnym gazie" wszystkich i staje sie pierwszy:P. Teraz ten co jest ostatni, znowu wyprzedza i tak w kółko, aż padniecie :P.

Piterr
01-02-09, 20:53
dobre :D

kolmen16
12-03-09, 14:26
Ja mam pytanie, wiadomo ze bieganie lepiej wchodzi na kondycje, ale czy gdybym jezdzil ciagle na wysokim biegu to by dawalo takie same efekty jak bieg??

3ndriu
12-03-09, 15:31
Wysoki bieg to może nie bo szybko się zmęczysz, na początek średnio na jeża i co najważniejsze, duży dystans żebyś się nakręcił trochę, ja swojego czasu póki mi roweru nie ukradli, codziennie kręciłem kolo 20-30km, a w weekend zawsze jechałem w dalszą trasę nawet ponad 100km.

kolmen16
12-03-09, 16:11
ale wlasnie o to chodzi zeby sie szybko zmeczyc niezamierzam biegac 3 godzin dziennie tylko powiedzmy 20 minut dziennie

3ndriu
12-03-09, 16:15
Nie rozumiem Twojego toku myślenia. Nad dobrą kondycją trzeba pracować, samo "szybkie zmęczenie" co Ci da ?

kolmen16
12-03-09, 17:04
ale bym probowal jak najdluzej sie meczyc az wrescie bym nie mogl, to by nie pomoglo??

3ndriu
12-03-09, 17:18
Jak przejedziesz 100km średnim tempem i zejdziesz z roweru będziesz miał wszystkiego serdecznie dość :)

kolmen16
12-03-09, 17:32
no wiem:) ale mi o to chodzi ze ja nie mam zbytnio czasu bo matura tuz tuz :) i chodzi o to zeby to jak najkrocej trwalo ale jednak jakies efekty dawalo

3ndriu
12-03-09, 17:37
Nic w tym sporcie nie przychodzi szybko, efekty widzisz kosztem wyrzeczeń i godzinami poświęconymi na trening. Nie mówię tu żebyś olał szkołę czy coś, tylko chodzi o to że teraz rób to co możesz i jak możesz, a po maturze dasz bardziej do pieca :)

guildwars
20-03-09, 13:17
Dobry Temat! Ja też teraz dużo jeżdżę rowerem, często polnymi i leśnymi drogami publicznymi. Do lasu nie wjeżdżam, bo zagrożenie pożarowe jest. Jeżdżę tylko udostępnionymi szerokimi drogami, ale obficie piaszczystymi. Jak dziś wyjechałem o 8:30 to wróciłem o 19:30. Co trzeba robić, żeby mieć dużo siły na rowerowe eskapady?

a co ma zagrozenie pozarowe do jezdzenia rowerem po lesie ?to nie auto, ja tam wole po lesie niz na ulucy olowiem sie nasycac i na starosc olownice dostac :errf: bo to ciezki pierwiastek ktory sie gromadzi w organizimie ,a czesto widac jak ludzie jezdza i biegaja blisko ulic szybkiego ruchu gdzie sterzenie tego pierwiastka jest bardzo wysokie ,no ale sport to zdrowie :lol:
pozdro