PDA

Zobacz pełną wersję : Gainer plus kreatyna - cykl na mase.

wukio
21-07-08, 23:33
Witam. Jako, ze to moj pierwszy post to troche o sobie napisze.
Cwicze od grudnia 2007 czyli jakies 8 miesiecy. Wzrost 183 cm, waga 73kg. Do tej pory cwiczylem na sucho, teraz zamierzam wziac cos na mase.
I tu pytanie: czy zestaw Magnum 8000 4kg + kreatyna Vitalmaxa 1,2kg bedzie dobra kombinacja ? Gainera bralbym caly czas, natomiast kreatyne 500g na cykl, przerwa i nastepny cykl.
Czy jest to dobry pomysl? A moze jakies sugestie? Do wydania mam plus/minus 200 zl.
A tu linki do aukcji, z ktorych ewentualnie kupilbym suple:

http://www.allegro.pl/item393894170_vitalmax_creatine_monohydrante_1_2kg _iron_puls.html
http://www.allegro.pl/item397501787_trec_magnum_8000_4kg_cena_szok_kreat yna.html

dominator875
21-07-08, 23:42
walnij sobie to:

http://allegro.pl/item401331901_protein_80_5000g_vita_min_plus_15tab l_wyprzedaz_.html

http://allegro.pl/item397281398_kreatyna_hi_tec_creatine_powder_500g _tylko_49zl.html

bralem i polecam ps. o diecie nie zapomnij

czuwajista
21-07-08, 23:43
Może być, tylko pamiętaj że z gainera się nie robi cykli.. Jest to dodatek do diety. Kretyna jak najbardziej ok(vitalmax).

http://allegro.pl/item401331901_prot...yprzedaz_.html (http://allegro.pl/item401331901_protein_80_5000g_vita_min_plus_15tab l_wyprzedaz_.html) BROŃ BOŻE! Białka pszeniczne:/

Izba
21-07-08, 23:45
MAGNUM 8000 jak najbardziej. A z kreatyn to polecam tą:

http://allegro.pl/item396987586_olimp_kreatyna_300mega_caps_na_80dni _masa_sila.html

wukio
21-07-08, 23:47
@Dominator- za bialko raczej podziekuje :)

@czuwajista- Wiem, ze nie robi sie cykli z gainera, tak tez przeciez napisalem (gainer caly czas, kreta cykle :) )

!edit

Izba- czy na pewno lepiej ta kreatyne? Vitalmaxa mam na ponad 2 cykle, a tego Olimpu na niecale dwa. Czy roznica w dzialaniu jest az tak duza?

czuwajista
21-07-08, 23:51
Bierz vitalmaxa..

dominator875
21-07-08, 23:52
mieszaj ta kreatyne z woda z parowek i bedzie szlo swoja droga dobre sobie ,,dziekuje za bialko'' nie to nie-->nie urosniesz

Izba
21-07-08, 23:53
Izba- czy na pewno lepiej ta kreatyne? Vitalmaxa mam na ponad 2 cykle, a tego Olimpu na niecale dwa. Czy roznica w dzialaniu jest az tak duza?

W sumie i masz rację :D Po prostu mój kolega teraz robi 1 swój cykl na tej kreatynie właśnie i jest bardzo zadowolony więc poleciłem Ci ją :)

Bierz vitalmaxa - dobra i sprawdzona firma jak i kreatyna.

Pozdrawiam

wukio
22-07-08, 00:00
Ok, w takim razie dzieki za pomoc :)

@dominator- bez zbednych emocji prosze ;) obiektywnosc przede wszystkim

vlk
22-07-08, 09:55
Gainera bralbym caly czas, natomiast kreatyne 500g na cykl, przerwa i nastepny cykl.

Po pierwsze co znaczy gainera bralbym caly czas?

Zdaniem duzo madrzejszych ludzi gainery to syf. Zamiast tego lepiej po treningu jesc bialko z bananem. Ale jak musisz sie zalewac cukrami to rob to z glowa. Gainer ma byc uzupelnieniem diety. Czyli siegasz po niego wtedy kiedy nie mozesz zjesc nic normalnego, a romiary poracji wynikaja z wyliczenia calej diety.

Co do kretki to ciezko powiedziec ile dokladnie powinno sie ja brac. Obserwuj swoj organizm i koncz cykl wtedy jak sila przestanie isc w gore. U jednych to przychodzi po 5 tygodniach u innych po 8.

wukio
22-07-08, 10:06
Caly czas, znaczy przez czas trwania cyklu na kreatynie, w przerwie miedzy cyklami oraz podczas trwania nastepnego na niej cyklu.

Zdecydowalem sie na gainer, wlasnie dlatego, ze nie zawsze jestem w stanie "zjesc cos normalnego" jak sam napisales :)

A jeszcze co do cykli na krecie. Nie chodzi tu czasem o to, ze cykl nalezy skonczyc w celu wydalenia jej nadmiaru z organizmu? Wiadomo, ze nalezy sie obserwowac, ale nie zawsze to co sie odczuwa za dobre, jest takie dla naszego organizmu. Nie mam racji? Dlatego mysle, ze lepiej jest robic te pieciotygodniowe cykle i nie przeladowac organizmu, niz dojsc do momentu, w ktorym przestanie isc sila bo to moze byc objaw tego, ze organizm jest przemeczony. Oczywiscie moge sie mylic, sa to tylko moje osobiste przemyslenia plus jakas tam wiedza "szkolna"

Pozdrawiam :)

Izba
22-07-08, 12:01
Zgadzam się z wukio

Dlatego mysle, ze lepiej jest robic te pieciotygodniowe cykle i nie przeladowac organizmu, niz dojsc do momentu, w ktorym przestanie isc sila bo to moze byc objaw tego, ze organizm jest przemeczony

vlk
22-07-08, 12:45
a ja sie nie zgadzam :]

lepiej barc tak dlugo jak dziala. u mnie niekiedy rozkreca sie dopiero po 4 tygodniach. szkoda juz kilka dni pozniej konczyc suplementacje

po drugie wezcie pod uwage, ze po w kazde cykle treningowe nalezy oddzielac okresami na regeneracje, wiec obawa przed przemeczeniem jest nienamiejscu. jesli ostro sie cwiczy ono zawsze sie pojawia i odpoczywac trzeba rownie systematycznie jak trenowac.

PS. izba rewelacyjnie duzo wniosles do dyskusji

Toma
22-07-08, 16:04
Krete bierz vitala tania i dobra a magnuma lepiej zamiń na inny gainer ponieważ magnum ma w sobie krete .

mlody1
22-07-08, 21:30
jak wyzej magnuma zmienilbym na cos innego np. mass xxl badz mutanta mass

wukio
22-07-08, 22:35
@vlk- Kreatyny mam dosc sporo, wiec mysle ze przetestuje i Twoja 'metode'. Jeden cykl zrobie piecdziesieciodniowy, a w nastepnym postaram sie podejsc do tego tak, jak mowisz.

@Toma, mlody- niestety musztarda po obiedzie, Magnum juz do mnie leci (tzn 'jest wysylany ). Mysle, ze albo bede bral poprostu mniej kreatyny, tak zeby dojsc do tych 10g dziennie, albo na poczatku przekrocze ta dawke w celu "nasycenia" a nastepnie ja zmniejsze.
Ktora opcja wydaje sie Wam lepsza?

Toma
23-07-08, 19:37
Krete bierz normalnie tylko po cyklu jak juz nie bedziesz brał krety to wez sobie innego gainera zeby organizm nie przyzwyczaił się do kreatyny;)

wukio
24-07-08, 10:54
Nie wiem czy dobrze rozumie... Mam brac zalozmy 200g gainera dziennie (normalna dawka), ktory zawiera 4g krety na 100 gram (wychodzi 8g) plus normalnie 10g krety na dzien? 18g to nie troche za duzo?

*TERRORBLADE*
24-07-08, 15:48
No powiedzmy ,ze tak ... nadmiar i tak oddasz z moczem :P
A ja bym walil tak 1g kreatyny na 10kg masy:P

Toma
24-07-08, 16:21
Rób jak chcesz ale nie wiadomo jakiej jakości jest ta kreatyna w gainerze i nei musisz zaraz robić dawek 200 gram ...

wukio
25-07-08, 05:33
Dawka 200g dziennie to dawka mała jak na gainer, na opakowaniu pisze, ze nalezy brac 200-300g dziennie (choc wiadomo jak jest z gainerami, bierzesz tyle ile potrzebujesz). Dobra, najwyzej sie nasyce w te 13-16 dni kreatyna (na tyle mi wystarczy gainera), a potem zaczne ja przyjmowac normalnie.

milan22
04-08-08, 11:44
nie tedy droga mowisz ze chcesz brac magnuma 08 i kreatyne mozesz wziąśc taka mieszanke ale jesli skonczysz brac kreatyne i zostanie ci magnum i bedziesz go pożniej go bral dalej i dalej po kreatynie to nie bedzie ci szlo tylko potrzymywalo wiesz dlaczego bo magnum 8000 ma dosyc duzo kreatyny na zrobiszs ten cykl na magnumie i kreatynie jest dobry ale pozniej ta kreatyna w magnumie nie bedzie ci dzialala tylko potrzymywala na twoim miejscu wziąl bym sobie mass xxl i do tego ta kreatyne poczytaj sobie jescze na magnumie ile ma kreatyny to sie przekonasz nara....................