Zobacz pełną wersję : Triceps,Masa,Pomoc
Witam mam do was małe pytanko robie mase i na triceps wykonuje cwiczenie pompki na poreczach na waskim uchwycie i mam pytanko czy mam wykonywac tak samo 8 powtórzeń w 4 seriach czy tyle ile dam rade czyli około 30 bo wiem że 30 jest na rzężbe tylko jak zrobie 8 tio nic nie czuje:((???????????Oćzywiscie do tego jescze jedno ciwczeni wyciskanei na waskim uchwycie.
Jeśli jest ci łatwo to miedzy nogi wsadz sobie jakis hantel albo załóż plecak i do środka powkładaj trochę obciążenia.
jeszcze postaraj się zmieniać często ćwiczenia oraz uchwyt rąk.To pozwoli ci rosnąć ponieważ będziesz angażował trzy głowy w miare różny sposób. Triceps lubi prace w okolicy 15-20 powtórzeń (przy masie) Dieta też decyduje o masie i nie trenuj tricka po klatce tylko w inny dzień np. do pleców.
A jak poszerze uchwyt na poreczah to nie pracuje czasami bardziej klatka niż triceps?????
Im węższy uchwyt tym bardziej angażujesz tricepsy. No i zależy też od jak złapiesz drążek.
007 a skąd ty to wiesz ze tricek lubi 15-20 powtórzeń na masie ?? to bardziej chyba na rzeźbie Sam powinien wyczuć ile pwoinien robić to kwesta indywidualna na każdego działą cos innego i niby dlaczego nie moze jechać Trica po klacie ???
007 a skąd ty to wiesz ze tricek lubi 15-20 powtórzeń na masie ??
TRICEPS NIE LUBI DUŻYCH OBCIĄŻEŃ ( DYNAMICZNY TRENING I KRÓTKIE PRZERWY)
to bardziej chyba na rzeźbie Sam powinien wyczuć ile pwoinien robić to kwesta indywidualna na każdego działą cos innego.
DIETA JEST NA RZEŹBE A JEDEN I TEN SAM PLAN TRENINGOWY NIE JEST STAŁYM ELEMENTEM W CYKLU POWIEDZMY NA MASE
i niby dlaczego nie moze jechać Trica po klacie ???
PONIEWAŻ W TRENINGU KLATKI TRICEPS POMAGA I JEST MĘCZONY W OKOŁO 30-40%. ROBIENIE GO W INNY DZIEŃ POZWALA NA EFEKTYWNY TRENING.
Nio robic trica po klacie tio jest cięzko bo własnie jestem zmeczony i nie zrobie takim ciężarem jak zawsze:(
ale to ze nie zrobisz takim ciężarem jak po np plecach nie znaczy ze jest zrobiony gorzej lepiej wymęczyć go do konca na jednym treningu
Barki też asekuruje triceps więc najlepiej podczepić go do pleców ponieważ przy plecach biceps asekuruje. Wychodzą 3 treningi tricka na cykl ,1 właściwy + dwa asekuracyjne.
NIo może w sumie tak tylko że wtedy moge robic w iekszym ciężarem:))Bo nie jestem zmećzony
Właśnie
Jeszcze można dla przykładu przestudiować cykl treningowy Strong manów.Większość treningów poświęcają sile,wytrzymałości , treningom nie izolowanym i kondycyjnym a mase uzyskują najprawdopodobniej po przez dobre odżywianie i wspomaganie .
Rób jak chcesz ale jak mówisz ze tricek pracuje 3 razy w tygodniu to kiedy się regeneruje
??? Ja uważam ze lepiej go wymęczyć raz a dobrze.
Dobre pytanie i bardzo istotne.
Dłuższe przerwy np. 6 dni co półtora miesiąca + trening na wyczucie ( czyli nie trzymanie się dokładnie rozpiski tygodniowej ) ze względu na różną gotowość do treningu poszczególnych mięśni.(ciężki trening-dłuższy odpoczynek)Można robić tricka do klaty ponieważ to połączenie jest też pewnego rodzaju bodźcem dla mięśni ale nie cały czas.
no wiadoma ze nie cały czas robić tricka z klatą.
Jakbym tak robił to bym sie zajechał:)
rób triceps i biceps razem w jeden dzień, wtedy nie będzie ci się nic przemęczać wcześniej :)
Ja jednk bede robił Tiak:barki +triceps a drugi dzien klaka +biceps i bajka:))).Temat sie troszke zmienił bo chodziło o to ile robic powtórzeń na poręczach
dwa ćwiczenia po cztery serie , 15-20 powtórzeń
Spróbuj
A gdybym robił tak wyciskanie na waskim uchwycie 4 serie po 8 razy.A drugie cwiczenie pompki na poręczach 4 serie do oporu?????????
No wlasnie tez nie czaje czemu niby nie tric po klacie... wedlug mnie to nawet wskazane
bo przy klacie tric pracuje... a na silce chodzi przeciez o to zeby wymeczyc miesnie... poza tym jak nie bedzie cwiczyl klaty z tricem jednego dnia to mu wyjdzie ze cwiczy triceps 2 razy w tygodniu a to sie chyba mija z MASĄ... jak źle gadam to mnie poprawcie.....
Pozdrawiam
aha ... tylko klaty po tricu lepiej nie cwicz hehe
pisalem o tym co ty juz wczesniej w tym poście ....
nie chodzi o to żeby wymęczyć mięśnie bo się popalą, jak ktoś to przeczyta pomyśli sobie że "ok trzeba wymęczyć mięśnie to zrobię klatę później 20 serii na trica i bedzie gitara " :P
Do Gutek912:
Mięśnie rosną wtedy gdy odpoczywają. A jeżeli ćwiczysz w pon klatke i we wtorek trica to gdzie tutaj masz odpoczynek ? i Jeszcze pewenie w tygodniu zrobisz raz klate albo triceps wiec to sa 3 treningi w tygodni na dana partie to za duzo powinno sie cwiczysz 3.4 razy w tyg i nie laczyc cwiczen wlasnie klaty z miesniami trójgłowymi.
Toma --- sory musialem nie przeczytac
tm7 --- sory... moze zle sformulowalem... mialem na mysli to ze nalezy dac im bodziec do tego abo rosly w czasie odpoczynku
TazeR --- Ciebie to juz calkiem nie rozumiem.. albo czytac nie umiem albo ty przeczysz sam sobie... przyklad:
" Mięśnie rosną wtedy gdy odpoczywają. A jeżeli ćwiczysz w pon klatke i we wtorek trica to gdzie tutaj masz odpoczynek ?" -----> po pierwsze... gdzie ja napisalem ze ma cwiczyc w poniedzialek klate a we wtorek trica?? Wlasnie gadam ze wedlug mnie jednego dnia powinien cwiczyc i klate i trica!
"powinno sie cwiczysz 3.4 razy w tyg i nie laczyc cwiczen wlasnie klaty z miesniami trójgłowymi." ----->To jak ty chcesz tego dokonac?? Nie cwiczyc klaty z tricem jednoczescie i tym samym nie robic "3 (w moim przypadku 2 bo kazda grupe cwicze raz w tygodniu) treningow w tygodnie na dana partie"
Wytlumaczcie mi to ktos bo sie gubic zaczynam ;/
Pozdro!!!!!
hmmmm... tera to tak wszystko czytam i juz nie wiem czy to ja gdzies źle przeczytalem czy ktos inny... pogubilem sie, bo cos to zagmatwane sie zaczyna robic hehe :P:P ;)
Tylko chłopaki małe partie mięśniowe mozna cwiczyc dwa razy w tygodniu bo zdąża sie zregenerować.Np jesli w poniedziałek obie barki z bicepsem a w piatek klatka triceps tio np w moim przypadku wszystkosie fajnie regeneruje:)))
hehe spoko wzbacze... w koncu niebieski jestes ;DDDDD