Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pare pytan odnosnie zdrowia.

Kubak
18-07-08, 12:49
Witam!
Mam pare problemow, badz tez interesujacych mnie tematow.
Po pierwsze, juz od jakiegos czasu jestem na diecie, (wiadomo, serki, jajka itp, to co zdrowe i pomaga w budowaniu masy) , no i wczoraj zamowilem z kolegami pizze, myslalem, raz na jakis czas mozna cos tlustego zjesc.
Efekt byl straszny, pizza byla z bekonem i peperoni. Klade sie do lozka, a tu w moim brzuchu jakis totalny chaos , boli kluje, slysze burczenia trawienia itp. Jakbym zjadl "niewiadomoco" :)
Czy moj zoladek juz sie przestawil na zdrowe jedzonko czy jak?
Drugie pytanie, od czasu kiedy trenuje na silowni, mam problemy ze snem, tzn. wstaje o 7 , znow zasypiam. wstaje po 8, znow zasypiam i tak do 10 np.
Nie wiem czy to jest powiazane , ale silownia i problemy sie zazebiaja ;/
Dalej, odnosnie mleka, czy ze wzgledu na zdrowie brac to odtluszczane? (0,5%) czy mozna spokojnie takie 2%-3,2%?

Romek
18-07-08, 13:06
odnosnie mleka to jezelu nie masz tendencji do tycia to mozesz 2 %. A odnosnie tej pizzy to mysle ze bylo to spowodowane niezdrowymi produktami widocznie woj organizm odzwyczail sie od takiego jedzenia i tak zareafowal. Co do silowni zalezy kiedy cwiczysz twoj organizm jest maxymalnie pobudzony moze dlatego ciezko ci zasnac

Danek1990ex
18-07-08, 13:42
Też to miałem kiedy miałem dietę zjadałem coś tłustego np.żeberka w nocy coś mnie kuło i nie mogłem spać.Albo dieta ale możesz albo nic możesz też podczas diety zjeść coś mało tłustego regularnie.Ale trzymaj się diety bo mi dużo dała i daje.

Tu się daje sog-i.

pey
18-07-08, 23:43
Tak, ale kolega napisał, że jak szedł spać to miał problemy z brzuchem, więc sugerując się tym myślę że zjadłeś ją niedługo przed snem i faktem jest, że to jest niezbyt zdrowe.

Kubak
19-07-08, 12:48
Mam jeszcze takie pytanie, bo szukalem na necie, a nigdzie nie znalazlem.
Tak z 4 lata temu, jak zaczynalem dorastac, to mialem problemy dziwne z sutkami, tzn rosly, malaly, raz jeden pecznial. Wiem , to troche smieszne i zalosne, jednak budzi to moje zainteresowanie. Wtedy pielegniarka mowila mi , ze to z pewnoscia jest efekt dorastania i minie. Teraz mam 17 lat, co prawda sutki nie zmieniaja ksztaltow (uff xD) jednak sa zdecydowanie za duze, tak jakby w ogole nie byly moje :( Moze mial ktos podobny problem, albo wie do jakiego lekaza moglbym z tym isc?

czuwajista
19-07-08, 12:50
Eee nie martw się sutami.. Pewnie jeszcze do końca nie dojrzałeś.

Test GM+Shock

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=11973

Kubak
19-07-08, 12:58
Moze po cylku z kreta mi klate rozjebie i nie bedzie widac :) W kazdym razie wkurzajace strasznie. (co ciekawe, jak jest zimno, np. wchodze do wody, albo pod zimny prysznic, to maleja do normalnych rozmiarow -.-)

tm7
19-07-08, 14:02
ile masz lat ?? , może jeszcze do końca nie dojrzałeś
pizza ogólnie jest ciężko strawna szczególnie jak się zje przed spaniem , wtedy cala noc żołądek cierpi , jeszcze jak się zapije do niej browara to juz wogole :P , zalezy jeszcze czy sie zrobi swoją domową pizze czy gdzies na miasto się idzie zjeść , bo te pizze na miescie opowiadali mi znajomi co pracowali w pizzeri jak sa robione i sosy to mi sie odechcialo ich jesc ;/
a trening na siłowni w jakich masz godzinach , bo jeśli w wieczornych to może mieć to wpływ na sen
pozdro

Kubak
19-07-08, 14:05
17 lat. No ta pizza byla akurat zamawiana. Na nastepny dzien babcia zrobila mi boczku z cebulka i nic nie cierpialem :) Wiec to napewno wina tych skladnikow tam. (no ale trzeba przyznac, dobra byla:P)
Mam nadzieje, ze te moje suty (jak rakiety) sie unormuja kiedys :)

pimols
19-07-08, 17:26
po boczku z cebulka jeszcze babci to nic nie moze bolec -sama radosc

Kubak
19-07-08, 19:00
Haha, zebys wiedzial. Palce lizac.