Zobacz pełną wersję : dieta a zoladek
witam.wiaze sie z takim problemem a raczej zapytaniem czy zdrowsza dla zoladka jest taka sama dieta stosowana caly czas czy normalne jedzenie nie zwazajac na tluszcze itp.
hehe nie no napewno jedzenie nie zwazajac na tluszcze typu jedzenie golonki jak ktos bedzie to uwazal za normalne jedzenie nie jest zdrowe , lepiej jest ustalic sobie diete , lub poprostu wiedziec co sie powinno jesc a czego unikac , z jakiej zywnosci pobierac skladniki odzywcze : tłuszcze , weglowodowany itd ...
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=228
tutaj masz linka ktory moze ci sie przydac :)
no dziex za linka. ale chodzi mi bardziej o to ze : moj ojciec mowi ze jedzenie caly czas tego samego pokarmu w pewnym stopniu szkodzi dla zoladka. A moze sa pewne kryteria co ile trzeba zmieniac diete ?
nie musisz jesc codziennie tego samego , zalezy w jakim celu chcesz tą diete stosowac czy tylko dla zdrowego odzywiania czy zeby zbudowac mase lub redukcja tkanki tluszczowej , jedzenie codziennie tego samego rzeczywiscie jest monotonne i po jakims czasie ma sie juz obrzydzenie do tego jedzenia , kurczaka , ryz, sery , ryby mozna przyrzadzac na wiele sposobow :) , tak jak pisalem najwazniejsze jest zebys wiedzial czego unikac w jedzeniu , szczegolnie tluszczy , jedzenia typu golonka fast foody, chipsy itd
Dieta nie może być monotonna wręcz przeciwnie musi być zróżnicowana.W diecie stosujemy substytuty,czyli różne źródła danego składnika.Ważne jest zachowanie proporcji makro i mikroelementów oraz odpowiedni dobór pokarmów.Z czym dokładnie masz problem jeśli chodzi o powikłania w bebechach ?
hm bo ja przewaznie mialem monotomna diete czyli ze caly czas jadlem to samo. Bo ja nie wiem jak mozna zrobic inaczej gotowana piers z ryzem no taki przyklad nie widze innej opcji.
ciaastek91
18-07-08, 20:12
chodzi o to, ze zamiast kurczaka mozesz zarzucic indyka, wolowine, zamiast ryzu- kasze..