PDA

Zobacz pełną wersję : dieta a zoladek

Romek
18-07-08, 12:00
witam.wiaze sie z takim problemem a raczej zapytaniem czy zdrowsza dla zoladka jest taka sama dieta stosowana caly czas czy normalne jedzenie nie zwazajac na tluszcze itp.

tm7
18-07-08, 12:20
hehe nie no napewno jedzenie nie zwazajac na tluszcze typu jedzenie golonki jak ktos bedzie to uwazal za normalne jedzenie nie jest zdrowe , lepiej jest ustalic sobie diete , lub poprostu wiedziec co sie powinno jesc a czego unikac , z jakiej zywnosci pobierac skladniki odzywcze : tłuszcze , weglowodowany itd ...
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=228
tutaj masz linka ktory moze ci sie przydac :)

Romek
18-07-08, 12:36
no dziex za linka. ale chodzi mi bardziej o to ze : moj ojciec mowi ze jedzenie caly czas tego samego pokarmu w pewnym stopniu szkodzi dla zoladka. A moze sa pewne kryteria co ile trzeba zmieniac diete ?

tm7
18-07-08, 12:44
nie musisz jesc codziennie tego samego , zalezy w jakim celu chcesz tą diete stosowac czy tylko dla zdrowego odzywiania czy zeby zbudowac mase lub redukcja tkanki tluszczowej , jedzenie codziennie tego samego rzeczywiscie jest monotonne i po jakims czasie ma sie juz obrzydzenie do tego jedzenia , kurczaka , ryz, sery , ryby mozna przyrzadzac na wiele sposobow :) , tak jak pisalem najwazniejsze jest zebys wiedzial czego unikac w jedzeniu , szczegolnie tluszczy , jedzenia typu golonka fast foody, chipsy itd

007
18-07-08, 19:15
Dieta nie może być monotonna wręcz przeciwnie musi być zróżnicowana.W diecie stosujemy substytuty,czyli różne źródła danego składnika.Ważne jest zachowanie proporcji makro i mikroelementów oraz odpowiedni dobór pokarmów.Z czym dokładnie masz problem jeśli chodzi o powikłania w bebechach ?

Romek
18-07-08, 20:03
hm bo ja przewaznie mialem monotomna diete czyli ze caly czas jadlem to samo. Bo ja nie wiem jak mozna zrobic inaczej gotowana piers z ryzem no taki przyklad nie widze innej opcji.

ciaastek91
18-07-08, 20:12
chodzi o to, ze zamiast kurczaka mozesz zarzucic indyka, wolowine, zamiast ryzu- kasze..