Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nadwyrezenie

Piterr
16-07-08, 21:21
Kiedy czuje ze podczas treningu nadwyrezylem bark to co zrobic? Przylozyc kostke lodu czy cus? Straszny bol dzis poczulem, eh, za duzy ciezar :/

007
16-07-08, 21:42
Z barkiem bardzo łatwo o kontuzje

Przyczyna - prawdopodobnie nie rozgrzałeś dobrze mięśni i stawów a zacząłeś walczyć z dużym ciężarem

rada - odpoczynek minimum 10 dni w zależności od stopnia urazu ponieważ może się odnowić

Piterr
16-07-08, 21:55
Bylo rozciaganie i seria rozgrzewkowa. 10 dni przerwy od wszystkich cwiczen czy tylko na bark ?

007
16-07-08, 22:02
całą obręcz barkowa nie ćwicz przez 10 dni to tak szacunkowo z moich doświadczeń i wyciskanie na klatę sobie zluzuj na mniejsze ciężary ponieważ bark też asekuruje klatkę. Jak wrócisz do ćwiczeń barku to zacznij delikatnie.

tm7
16-07-08, 23:57
musiales wziasc za duzy ciezar , smaruj jakas mascia np ben gayem , szybciej dojdziesz do pelnej sprawnosci, przed treningiem barkow tez mozesz posmarowac jakas mascia rozgrzewajaca

kox
17-07-08, 12:13
z barkiem łatwo o kontuzje i jak sie jej nabawisz długo bedziesz musiał leczyc, wiec lepiej rozgrzewaj sie dobrze nie rob cwiczen typu wyciskanie z za glowy.. jak robisz bark to tylko małym ciezarem.

Piterr
17-07-08, 15:58
to jakie cwiczenie mi polecasz na bark? wlasnie zalezy mi na rozwoju barkow dlatego robilem wyciskanie zza glowy

pey
21-07-08, 19:31
Widzę Piterr, że zadajesz dużo pytań, które były poruszane już wiele razy na forum. Staraj się używać opcji "szukaj", ale nie zniechęcaj się do zadawania "nowych!" pytań:)

Toma
21-07-08, 22:25
spróbuj jakiejś maści rozgrzewającej powinno pomóc a przed treningiem porządna rozgrzewka a przez te 10 dni nie ćwicz barów i nie rób żadnych wyciskań na klate.

pey
22-07-08, 22:22
Kolega "Toma" wszystkich chce rozgrzewać...nie wiem ile masz stażu na siłowni, ale musisz wiedzieć że mięśnie nie zawsze lubią ciepło. Warto o tym czytać, nawet dla własnego i cudzego bezpieczeństwa.

Piterr
23-07-08, 12:11
nie rob cwiczen typu wyciskanie z za glowy.. jak robisz bark to tylko małym ciezarem.Czy zdecydowanie polecacie mi odrzucic to cwiczenie po przerwie?

Blackphoenix
23-07-08, 15:08
A ja dołączę moje pytanie do tego tematu, 2 tyg. temu na takiej maszynie do ćwiczenia łydek ( na barkach opiera sie takie cos i podnosi sie ) i chyba wtedy wziełem za duży ciężar i wtedy czułem przez kilka dni ból pod prawą łopatką. Wyjechałem nad jeziorko więc miałem tydzien odpoczynku od siłowni, ale grając tam w mecza siatkówki znowu poczułem ten ból ktory trwał kolejne 2-3 dni. W poniedziałek znowu na tej maszynie cwiczyłem , nie brałem duzego ciezaru i ból powrocil znowu, przy mocnym wdechu też czuje. Co to może być ? Nadwyrężenie ?

Piterr
17-08-08, 17:07
nikt nie wie jakim cwiczeniem moge zastapic wyciskanie zza glowy?