PDA

Zobacz pełną wersję : Czym wspomóc mięśnie ??

Rush
13-07-08, 15:25
Witam,

Moim celem jest przybranie masy mięśniowej,na siłowni trenuje około 7 miesięcy.Nigdy nie brałem wcześniej żadnych supli.

Trochę o sobie :

Wiek – 17 lat
Biceps – 28 cm
Waga – 64 kg
Wzrost – 181 cm
Klata(Obw) – 90 cm
Udo – 48 cm

Jak na swój wzrost,mam dość chude ręce i klate. Pozatym złapałem tzw.stagnację,ale przez te 7 miechów sporo przybrałem na sile.

Czytałem artykuły na temat odżywek na waszym forum ale nie zabardzo wiem czym wspomóc dietę.

Myślałem o jakimś gainierze + białko,czy to dobry pomysł ??

Tylko jaki gainer,nie chodzi mi tu bynajmniej o firmę ale o proporcje składników(hardcore,bomba białkowa itp.)

Dodam że nie mam skłonności do tycia,wręcz odwrotnie.

Może vitalmax 2 + cfm whey protein ??

P.S co jaki czas powinno się zmieniać plan treningowy ?

Moody
13-07-08, 15:31
ojeju jestes faktycznie chudy;/ no Wiec mozesz zrobic tak kupic gain bolic poniewaz ma duzo wegli i jest bardzo kaloryczny ale mam nie za duzo bialka to do tego kup sobie jakies bialko dieta trening i bedzie efekt

ciaastek91
13-07-08, 15:40
o złapałeś stancje, to chyba dobrze?

Punisher
13-07-08, 15:42
Gainer1 Vitalmax - 10kg.

Możesz do tego dołączyć kreatynę:monohydrat. Do tego witaminy.
I tyle starczy.
Plan treningowy zmieniaj co ok. 2 miesiące.
Trening na mase, dieta masowa + gainer, jeżeli chcesz to kreatyna i przyłożyć się i czekać na efekty.

Moody
13-07-08, 15:43
ale powiedz czemu twierdzisz ze zlapales sentencje?

ErWeider
13-07-08, 15:52
wiec tak uluz pozadna diete, pozniej do tego mozesz dodac wedlug brakow gainera poelcam Gainer 1 Vitalmax + kreatyna monohydrate zielona vitalmax, jak to uczynisz to napewno pujdziesz na masie ;) sam tak zrobilem i rzeczywiscie efekty sa i to jak narazie wysmienite xD

Moody
13-07-08, 15:58
po co mu kreatyna odrazu? to bez sensu chyba to co piszesz powiedzil Ci pan ktory sprzedaje w sklepie i chce sprzedac wszystko to co mu dostarczajac... Gainer 1 jest bardzo slaby wogole jak dla mnie wszystkie odzywki vitalmaxa sa bez efektywne albo na mnie nie dzialaja jemu jest potrzebna masa i niech nie kombinuje z kreatyna tylko zakupi jak najwiecej masowki i bialka dieta trening sen.

ErWeider
13-07-08, 16:03
po co mu kreatyna odrazu? to bez sensu chyba to co piszesz powiedzil Ci pan ktory sprzedaje w sklepie i chce sprzedac wszystko to co mu dostarczajac... Gainer 1 jest bardzo slaby wogole jak dla mnie wszystkie odzywki vitalmaxa sa bez efektywne albo na mnie nie dzialaja jemu jest potrzebna masa i niech nie kombinuje z kreatyna tylko zakupi jak najwiecej masowki i bialka dieta trening sen.

na kazdego dziala inaczej, wiec np inne suple moga na niego dzialac mocniej albo slabiej a ze na ciebie dziala slabo to inna bajka na mnie jak narazie to dobrze idzie

Moody
13-07-08, 16:07
no tak nie mowie ze nie. ale on jest chudy to masowka i bialko jak przytyje niech mysli o kreatynie

Punisher
13-07-08, 16:09
Złapał stagnację, dietę będzie uzupełniał, że nie będzie kulała, trening ułoży nowy, staż ma odpowiedni, więc nie widze przeszkód.

Rush
14-07-08, 19:29
Hmmm prawie każdy poleca co innego :]

Wezmę Vitalmax1,bo się powtarza i sam o nim myślałem,tylko czy połączyć go z jakimś białkiem jeszcze ??(na pierwszy raz moge jakieś droższe kupić,jeżeli to ma pomóc :] )

Kreatyny narazie nie chce.

A może warto by dopłacić do gainfasta ?? czy to tylko strata kasy a efekty będą te same ??

Uważam że mam stangcję ponieważ, jade na treningu masowym co jakiś czas dokładając troche obciązenia,a ostatnio cały czas na tym samym.

Pozatym tyle samo w wyciskaniu na klate :]

Rush
15-07-08, 18:57
Odświeżam temat,bo chyba nikt nie zauważył mojego ostatniego postu :]

tzn,chce się dowiedzieć z czym połaczyć gainiera aby efekty były jak najlepsze.Bo domyślam się że sam gainier mi specjalnie nie pomoże,chyba szybka przemiana materii :]

Dawniej nawet na kolacje jadłem same "tłusciostwa" frytki,spagetti,kiełbasy itp. a nadal byłem chudy .

Kubak
15-07-08, 19:43
Ja mam podobny problem, tzn. cwicze juz dluzej i wymiary mam lepsze, jednak przy 179 mam 65 kg zaledwie.
Ja mam Vitalmax 2 , wybralem juz pol opakowania (2,25 kg) i efektow jak narazie nie ma.
Potem z pewnoscia sprobuje jakiegos innego gainera.
Ja zaczynam cykl z kreatyna (mono) niedlugo.