Zobacz pełną wersję : pomocy z dietą
Witam jestem tu nowy i proszę o pomoc w ułożeniu diety, a sprawa wygląda tak - zszedłem z wagi przez ponad pół roku ze 112 na 70 kg - cwicząc, zdrowo się odżywiając oraz z thermalami olimpu i scorchem... cwiczę 5/6 razy tygodniowo również jakiś rowerek - ogólnie bardzo aktywnie... obecnie mam matrix'a 5.0, shock'a + witaminy i na stawy oraz bcaa olimpu na dni nie treningowe... jestem po przerwie wyżej wymienione rzeczy świeżo zaczynam wcześniej brałem ostrowie i no-xplode. Chciałbym porosic o ułożenie diety abym nie miał efektu jojo oraz zaspokajał wszystkie potrzeby organizmu mam 20 lat, jakieś 188/186 wzrostu no i jak pisałem ważę 69/70 kg. Chciałbym w pełni profesjonalnie już podejśc do odżywiania... i nie zależy mi na dużym nabiciu a dobrej rzeźbie... Produkty jakieś dobre i łatwo dostępne ostatnio się nadziałem np na "Batoniki "Bananowe"
Skład:
300 g świeżeych bananów
1 łyżeczka cynamonu
3 białka z dużych jaj
4 szklanki mleka
200 gram płatków owsianych
60 gram odżywki białkowej o smaku czekoladowym
Przygotowanie:
Wszystko wymieszać i piec w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 300 st. Podzielić na 8 równych kawałków.
Wartości odżywcze (na kawałek):
Kcal: 180
Białko: 11
Węgle: 27
Tłuszcz: 2
"
proszę o wyrozumiałośc dla początkującego i szybką pomoc - dokładną dietę z uwzględnieniem jak wyżej podałem matrixa 5.0, shock'a, olimp bcaa, olimp vita-min multiple, olimp glucosamine
jakieś krewetki białe mięska, domowe szejki, orzechy włoskie otręby czekam na szybką pomoc :)))
to nikt się nie podejmie ??
Coś pokombinujemy ale musisz podac dotychczasowa diete bo to bardzo wazne lub jak takowej nie bylo to rozpisac wszystko co jesz w ciagu 2 przykladowych dni (2 dni z tygodnia, badz 1 jak jadasz podbnie). Masz problem ze stawami czy zapobiegawczo?? Cel masa??
Kopiuje Ci tu swoją wypowiedź
Musisz ułożyć dietę w której na kg masy twojego ciała będzie przypadało 4g węglowodanów. Iloś węgli możesz zwiększyć gdybyś zauważył duże spadki masy.
Spróbuj ułożyć dietę i daj do sprawdzenia. Nikt nie będzie układał jej za Ciebie. Tu masz przykładową:
1. Platki owsiane na mleku lub wodzie + bialka jaj.
2. Pieczywo razowe, chuda szynka, warzywa.
3. (Przed treningiem) Ryz brazowy, piers drobiowa, warzywa, oliwa z oliwek.
4. (Po treningu) Carbo, banany, sok, itp. Po 30 minutach odzywka bialkowa.
5. Ryz brazowy, tunczyk w wodzie, warzywa.
6. Chudy twarog, warzywa, owoc.
7. Odzywka bialkowa, oliwa z oliwek.
Tylko sensownie ułożyć tak aby pasowała pod twoją wagę
Kopiuje Ci tu swoją wypowiedź
Musisz ułożyć dietę w której na kg masy twojego ciała będzie przypadało 4g węglowodanów. Iloś węgli możesz zwiększyć gdybyś zauważył duże spadki masy.
Spróbuj ułożyć dietę i daj do sprawdzenia. Nikt nie będzie układał jej za Ciebie. Tu masz przykładową:
1. Platki owsiane na mleku lub wodzie + bialka jaj.
2. Pieczywo razowe, chuda szynka, warzywa.
3. (Przed treningiem) Ryz brazowy, piers drobiowa, warzywa, oliwa z oliwek.
4. (Po treningu) Carbo, banany, sok, itp. Po 30 minutach odzywka bialkowa.
5. Ryz brazowy, tunczyk w wodzie, warzywa.
6. Chudy twarog, warzywa, owoc.
7. Odzywka bialkowa, oliwa z oliwek.
Tylko sensownie ułożyć tak aby pasowała pod twoją wagę
chyba nie zrozumiałeś, waże 69kg już schudłem 40 kg, raczej spadki mi nie są potrzebne tylko to co pisałem wyżej ...
Coś pokombinujemy ale musisz podac dotychczasowa diete bo to bardzo wazne lub jak takowej nie bylo to rozpisac wszystko co jesz w ciagu 2 przykladowych dni (2 dni z tygodnia, badz 1 jak jadasz podbnie). Masz problem ze stawami czy zapobiegawczo?? Cel masa??
cel raczej lekka masa ale żeby znów nie przytyć raczej dobra rzeźba,
różnie dzis np
rano płatki owsiane z matrixem
shock trening przed treningiem szklanka szejka (białko z jaja, banan, orzechy niesolone łuskane, jogurt trochę mleka, łyżeczka kakao) po treningu matrix do jakieś godziny po białe mięso krewetki oregano oliwa z oliwek biały ryż pomidor ogórek, potem baton (te ciasto wyżej przepis) banan i na koniec serek wiejski z otrębami i oregano - przerwy jakieś 2h30min
najczęściej jem owoce serek wiejski banany białe mięso różnie
chciałbym mieć teraz konkretną dietę co i jak i ile potem pewnie sam sobie dopasuję jakieś odpowiedniki albo zamienniki
raczej nie mam problemów ze stawami zapobiegawczo...
i tak jak pisałem bardziej rzeźba nie po to zbijałem z siebie 40 kg tłuszczu :))
a i staram się jeść z 6 razy dziennie z tego pierwszy posiłek to matrix z płatkami a ostatni to sam matrix
np jem też serek wiejski truskawki banan
chciałbym teraz dietę dopasować do wyżej podanych suplementów, jeść w pełni zdrowo i w pełni zaspokajać potrzeby organizmu i mięśni
miesnie ronbi sie tak masa - redukcja, masa - rewdukcja. Wiec musisz zastosowac diete na mase. Ale z umiarem wylicz kalorie tak by wyjsc ze 200kcal na plus i kontroluj wage
to raczej nikt się nie garnie do konkretnej pomocy ?
Diety Ci pewnie nikt nie ułoży bo to trochę roboty, my Ci mozemy sprawdzic. http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=8273 tu masz 2 ladne tematy ktore pomoga Ci cos ułożyć. Wydaje mi się, że spozywasz mało kalorii. Wylicz sobie ile w ciagu dnia spożywasz kalorii i powoli dodawaj kalorii po 200 co jakis czas jak zobaczysz że delikatnie masa do przodu rusza. Unikaj cukrów.
Ewentualnie podbij do chłopakow z dzialu dieta :)
to raczej nikt się nie garnie do konkretnej pomocy ?
Popatrz post wyżej i zastanów się czy ta pomoc już nie padła.
Musisz poznać jaki skład mają poszczególne produkty i samemu obliczać,wtedy codziennie będziesz jadł co innego. Napisze ci sztywną diete to będziesz jadł to samo codziennie albo codziennie będziesz podawał co masz w lodówce żeby ci to rozpisać.
W tematach podwieszonych są informacje pomocne dla każdego nawet dla ciebie
w sumie prawda dzięki wielkie
do tego mozesz uzyc kalkulatorow gotowych badz obliczyc ze wzrou,. Wszystko jest :)
to inaczej to może pomożecie mi rozłożyć kalorie i resztę na 6 posiłków aby było dobrze i sobie w pełni poradzę
2664 kcal
280 g białka
175 węgli
100 g tłuszczy
i jak to dobrze porozkładać ??
Niee to jakas dieta pod SAA. 4g/bialka na kg masy??? Dorzuć tłuszczów tak myśle żę 1g/kg masy to minimum.