Zobacz pełną wersję : Trening na masę.
Mam ogromną prośbę ! Czy podjął by się ktoś rozpisania dla mnie , lub jeśli ma to wklejenia treningu na masę ?
Ćwiczyłem misiesiąc na atlasie , teraz równe trzy tygodnie przy użyciu ławeczki, gryfów , hantli itp ... Nie wkleje swojego planu, gdyż praktycznie to go nie ma, sam go nie ułorze a korzystałem tylko z pewnego znalezionego w internecie, który nie wydawał mi się zbyt dobry.
Nie wiem czy jest to możliwe po tak krótkim czasie, jednak o znaczną częśc urusł mi bicpes, który stał się sporo większy, mówiąc naszym językiem to "urosła mi łapa" ;) Mam skrzywinie klatki piersiowej, tzn. prawa jest bardziej wklęśnięta od prawej ... :( Czy po intesywnym treningu jest możliwość , iż wyprostuje sie ona ? jak na razie zuważyłem tylko, iż zaczęła mi się ona wyrzeźbiać.
Mam 17 lat ( w styczniu stane się już pełnoletni ;) )
Wzrost - 182 cm
Waga - 71 kg
Z góry dziękuję !
Shawn_99, może coś takiego
pon - klatka + bic
śr - plecy + tric
pt - barki kaptury + nogi
klatka
-wyciskanie sztangi na płaskiej 12/10/8/6
-wyciskanie sztangi na skosie 10/10/8/6 lub hantelków 4x10-8
-rozpiętki 4x10
bic
-uginanie rąk ze sztangą stojąc 12/10/8/6
-unoszenie hantli z supinacją nadgarskta siedząc 4x10-8
plecy
-podciąganie na drązku szerokich nachwytem - 3-4 serie na maX (tzn tak abys dał rade zrobic 10-8 powtórzen w serii)
-wiosłowanie ze sztangą w opadzie 12/10/10/8 lub 12/10/8/6
-wiosłowanie hantlem 3x10-8
-martwy ciąg 12/10/8/6 lub 4x10
tric
-wyciskanie francuskie lub wyciskanie w wąskich chwycie (łokcie blisko tułowia) 12/10/10/8
-wyciskanie hantla zza głowy lub prostowanie ręki w opadzie 4x10-8
barki
-wyciskanie sztangi zza karku lub sprzed głowy siedząc 10/10/8/6
-unoszenie rąk z hantlami na boki stojąc 3x10-8
-unoszenie rąk z hantlami na boki w opadzie tułowia 3-4x10
kaptury
-szrugsy ze sztangą/hantelkami 4 serie po 14-10 powt.
nogi
-przysiady ze sztangą 4 serie, powtórzenia z zakresu 14-6 np 12/10/8/6
-przysiady wykroczne 3x10
-wysoki step 3x10
-wspięcia na palce 4s po 12
jest tu już kupę planów trochę też trzeba by było poczytać
a co do klaty to ja mam skrzywienie z lewej strony i przez ten długi czas jak zdobywałem masę wyrównywało mi się zresztą możesz zobaczyć na zdjęcie w konkursie widać jeszcze owszem ale nie tak jak kiedyś
Dzięki serdeczne sławo ;)
Ćwiczeń związanych z bicepsem jest tylko dwa, czy można także dodać kilka serii na modlitewniku ?
Nóg nie będe cwiczył , gdyż mam zapalenie stawów w kolanach a i tak sporo biegam , więc odpuszcze to. Czy klatkę można cwiczyć dwa razy w tygodniu ? np. w piątek zamiast nóg jedno ćwiczenie klatki -wyciskanie na ławeczce płaskiej ?
a co do klaty to ja mam skrzywienie z lewej strony i przez ten długi czas jak zdobywałem masę wyrównywało mi się zresztą możesz zobaczyć na zdjęcie w konkursie widać jeszcze owszem ale nie tak jak kiedyś
To bardzo się cieszę i gratuluje, jednak zdjęc u mnie jak i u mojego kolegi nie widac niestety. Jest tyulko sama treść postu w temacie gdzie wklejaliście swoje zdjęcia.
no więc możesz dodać jedno ćwiczenie na bicek i tricek
tylko po odejmuj z tamtych ćwiczeń po jednej seri
max 3 serie na ćwiczenie
a zdjęcia są tu
http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=1174
klatę ćwicz porządnie raz w tygodniu to wystarczy
A jaki on ma staż?
Czy on nie powinien robić treningu ACT?
A więc tak ...
Cwiczę już cztery tygodnie i przyznam szczerze, że robię klatkę dwa razy w tygodniu ( choć w piatek tylko serie na płaskiej ławeczce) i jak na razie po tym czasie poszło mi w siłę równie 10 kg. Na początku brałem 54 kg. teraz zaś 64kg. , czy moge kontynuować cwiczenie klatki dwa razy w tygodniu ... ? Wiem Sławo, kazałes ćwiczyć raz ...
Skoro Ci dobrze idzie klatka to ćwicz... Zadbaj, żeby nie były to dwa bardzo intensywne treningi, klatka musi się zregenerować.
u.waw.pl dzięki.
Niestety (...) uczęszczam do szkoły i będe miał problemy aby robić treningi w poniedziałki, środy i piątki. Czy mógłbym np. w środy , piątki i soboty ?
Jeżeli jedynie trzy treningi w tygodniu, to nie zdążysz zrobić klaty dwa razy w tygodniu, bo masz jeszcze inne partie, które nie możesz zaniedbywać.
Jeżeli jedynie trzy treningi w tygodniu, to nie zdążysz zrobić klaty dwa razy w tygodniu, bo masz jeszcze inne partie, które nie możesz zaniedbywać.
Jedynie jedno ćwiczenie klatki robiłem w piątek na płaskiej ławecze, ze względu na to , iż nie ćwicze nóg ! a także mam skrzywienie klatki piersiowej i cwicząc klatkę nie odczuwam już tak często bóli jakie mi towarzyszyło w tym rejonie ciała.
krzychuool
11-09-06, 11:20
Czy mógłbym np. w środy , piątki i soboty ?
jak juz to sroda piatek i niedziela tak mi sie wydaje :razz:
Mam problem.
Wszystko szło ładnie z górki, ale dopadła mnie angina i nie ćwiczyłem dwa tygodnie, brałem także antybiotyki ...
Zauważyłem spadek siły, jednak się nie dziwie.
Kiedy robie klatke na płaskiej moja prawa ręka zostaje w miejscu , lewa bez problemu ...
Załorzyłem w sobote 70 kg. powiem szczerze ,że po lewej nie poczułem iż tyle tego było a prawa stanęła mi w połowie. Zawsze prawą miałem silniejszą od lewej.
Tak samo jest w seriach, kiedy zostaje 3-4 powtórzenia do końca to prawa ręka nie daje rady ...
Poćwicz jakiś czas hantlami, wtedy się wyrówna.
Zmienił mi się w szkole plan i w związku z tym mam mały problem.
Czy mógłbym ćwiczyć w poniedziałek-czwartek-piątek ? jeśli tak to co w jakie dni przy takim rozłorzeniu tygodnia.
Dzięki !
Shawn_99, w takimrazie ćwicz:pon,czw, sob.
pzdr.
Shawn_99, w takimrazie ćwicz:pon,czw, sob.
pzdr.
Problem w tym, że w osoboty często mnie nie ma a wolałbym już ustalić dni w których mógłbym cwiczyć bez jakichś tam przerw. W ostateczności może być pon-czw-piątek Jesli tak to co w jakie dni cwiczyć.
Dzięki
Pomiedzy dniami trenigu musi być przerwa!!
pzdr.
Już kiedyś pisałem, że mam skrzywienie klatki piersiowej, tzn. lewa część większa od prawej i bardzie wysunięta do przodu. Czytałem by ćwiczyć hantelkami, jednak jestem teraz na 1 cyklu kreatyny i siła poszła mi znakomicie i nie chciałbym tego zmarnować. Czy mógłbym robić ćwiczenia sztangą na płaskiej, hantlami na łamanej, rozpiętki i później jeszcze hantlami na płaskiej ? czy to już za dużo ?
Rób płaską sztangą ,skos sztangą i rozpiętki.
pzdr.
No skoro wolisz sztangą.
pzdr.
nie polecam systemu klatka + bic, plecy + tric... jak juz to miedzy tym musi byc 2 dni przerwy... przy klatce jest duze obciazenie na triceps, dlatego najlepszym wyjsciem jest trenowanie go lekko po klatce...