PDA

Zobacz pełną wersję : Deca - czy już czas?

Mieczikwiat
22-06-08, 16:52
Witam.
Trenuję od września'07. Obecna waga 92-93 wzrost 190. Suplementacja dość bogata. Dwa cykle monokreatyny 10g, potem uderzenie TCM 16g, kre-alkalynu 5g, monokreatyny 5g, carbo 30g; później Knockout 25g- niestety po 3 tygodniach zakończony zatruciem. L-Glutamina 8-12g, tauryna 2-3g, TCM 2-3g, HMB 4-6g, AAKG 4-6g biorę praktycznie od pół roku wraz z napojem proteiną 80 30-90g i witaminami/minerałami Olimpa. Dieta dobrana dobrze choć ogólnie jadam mało. Trenuję 5 razy w tygodniu w cyklu 4dniowym.

Instruktor zaproponował mi decę, dwa cykle 10cio tygodniowym, raz w tygodniu po 200ml, w odstępie 4rech miesięcy. Do cyklu syplementacja BCAA, L-Glutamina i witaminy/minerały.

Mam następujące wątpliwości:
- słyszałem, że po cyklu deki wzrosty praktycznie się zatrzymują, a notuję stały (niewielki, około 0-5% co dwa miesiące) przyrost siły oraz masy co niezwykle mnie motywuje (z określeniem wzrostu masy jest kłopot - od września przybyło mi 4kg, ale wizualnie ubyło tłuszczu przybyło mięsa)
- czy nie poczekać do "blokady" i wtedy dopiero wspomóc się decą, bo teraz jest jeszcze za wcześnie
- czy następne cykle nie staną się "koniecznością"
- czy coś należałoby dodać do deki?

Pozdrawiam
-

lg team
22-06-08, 17:07
pierwsze co to bym sie wstrzymal z cykl az do ok 12 miesiecy cwiczen na "sucho"

drugie - jaki ma byc cel cyklu?

Mieczikwiat
22-06-08, 17:34
Pierwsze - nie dodałem, że pierwszy cykl od września, a drugi od marca.
Drugie - celem cyklu ma być przyrost masy mięśniowej. Jeśli chodzi o zwiększenie ilości jedzenia to jest kłopot - jestem "niejedkiem", jeden posiłek dziennie w zupełności mi wystarcza (oczywiście od września zmuszam się do zjadania 2-3 posiłków dziennie) Nie chcę stosować gainerów czy innych słodkości, bo nie chcę się obtłuścić.

Powiem szczerze, że sam osobiście jestem raczej na nie ze względu, jak napisałem "słyszałem, że po cyklu deki wzrosty praktycznie się zatrzymują".

Pozdrawiam

lg team
22-06-08, 17:39
jesli jestes niejadek sprobuj poexperymentowac z Megace

z tym ze trzeba naprawde pilnowac tego co sie je, bo jak bedziesz pochlanial wszystko obrosniesz w tluszcz, ale jak dopilnujesz diety mozna zyskac troche dobrej jakosci miesnia

co do cyklu - jestem zdania ze deka tylko z testo

a co do zatrzymania przyrostow po cyklu - to jest mit ze po cyklu juz nic ci nie pojdzie bez saa,

jak sie odpowiednio podejdzie do sprawy da rade przy uzyciu leszych jakosciowo supli, diecie i wmianach w treningu dalej robic postepy

Mieczikwiat
22-06-08, 18:04
Skutki uboczne Megace:
Nudności, wymioty, obrzęki, duszność, niewydolność serca, nadciśnienie, uderzenia gorąca, zmiany nastroju, reakcje alergiczne, objawy łagodnego zahamowania czynności nadnerczy, zaczerwienienie ogniskowe skóry, podwyższony poziom cukru we krwi, łysienie, zespół cieśni nadgarstka, powikłania zakrzepowo-zatorowe. Podczas leczenia lub po odstawieniu opisywano objawy łagodnego zahamowania czynności nadnerczy. Należy zwracać wówczas szczególną uwagę na takie objawy jak: niedociśnienie, nudności, wymioty, zawroty głowy, osłabienie.
O JEZU.....na szcęście się od razu nie umiera.....
Co do testosteronu czy wystarczy wspomagacz? np. tribusteron?
Napisałeś: "leszych jakosciowo supli" tzn. jakich. W miedzy czasie dostałem info, żeby po cyklu brać witaminę B12 oraz tribusteron, bo deca wyhamuje naturalną produkcję testosteronu.

Pozdrawiam

PS czy od testosteronu się łysieje?

lg team
22-06-08, 18:17
testo konwertuje do DHT czego skutkiem moze byc lysienie

widze ze straszy szczegolarz jestes - pamietaj ze kazdy srodek pomaga na jedno szkodzi na drugie

nie ma idelanego srodka ktory by tylko pomagal...

z supli mam na mysli stosowanie i/lub laczenie dobrych stackow kreatynowych, lepszych jakosciowo bialek etc...

a co do tribusteronu - mam na mysli syntetyk podawany z zewnatrz - enanthat, prop, cypio a nie suplement

ciaastek91
22-06-08, 19:18
przeczytalem na innym forum, ze megace potrafi zblokowac.. to prawda? :|

lg team
22-06-08, 19:23
w jaki sposob?

ciaastek91
22-06-08, 19:43
zacytuje: 'ja po megace przytyłem 25kg w po butelkach z 75kg na 100kg z czego 8kg to byl tłuszcz którego juz nie ma spadków nie miałem zadnych po megace pewnie zasłucha dobrego odbloku '
'i megace blokuje koleszko widze ze oblatany jestes w temacie'
w tym samym temacie inna osoba napisala jeszcze cos takiego: 'podnossi poziom estrogenu co niesie za soba mozliwosc gini i ogolnie fatu. '

lg team
22-06-08, 19:47
mozliwosc gino - rowniez slyszalem

mozliwosc bloka - nie slyszalem

po toku cytowanej wypowiedzi wnioskuje ze te 25kg przyrostu to chyba z lekka sciema

poza tym nikt w/w cytacie nie wyjasnil dlaczego mialoby megace blokowac...

poza tym jak mozna poleciec w dol z fatu...