PDA

Zobacz pełną wersję : Trening na mase i rzeźbe jednocześnie? :P

mcickx
21-06-08, 12:00
Witam ;)
Czy można robić trening na mase i na rzeźbe jednocześnie?
Tzn np. na bicepsach masa, czyli mało serii większy ciężar i ćwiczenie 1raz na 5-6dni, a na klate rzeźba?
Bo mnie to zastanawia :P
Pozdro ;]

grzesiek7124
21-06-08, 12:39
Robić można, ale trening taki nie przyniesie Ci oczekiwanego efektu. Masa, czy rzeźba to nie tylko trening, to przede wszystkim odpowiednia dieta.

Grzesiek.

Symu
21-06-08, 13:17
Tak jak Grzesiek mowi to glownie sprawa diety i wycyrklowania idelanie kcal. Trudno sprawa ale możliwa tyle że raczej na dobrych suplach.

Damian st-ce
21-06-08, 15:27
Według mnie nie ma sensu robić takiego treningu. Zrobić troche masy a potem rzeźbić :)

terrorsiejem
21-06-08, 16:12
jest wiele osób co jedzie z dietą na mase i robi rzeźbe. Ale nie wiem czy to jest dobry pomysł bo nie próbowałem :)

mcickx
24-06-08, 11:06
A jeszcze jedno...
czy alko bardzo psuje efekty? Tzn wiem ze jak sie cwiczy to sie nie pije i staram sie tego przestrzegać, ale w tym tygodniu (dzisiaj i w sobote) mam urodziny ziomków i napewno będzie ostro :P
Więc jak sie napije to nic sie wielkiego nie stanie? :PP
Pozdro i dzięki za odpowiedzi

Symu
24-06-08, 17:16
Coś tam pewnie spadnie ale sa wakacje wiec....:D

respective
25-06-08, 19:43
prawdziwy strong men/kulturysta nie ma wakacji! ja tam czas wakacji zacząłem ostrym melanżem ale teraz nadszedł czas na ćwiczenie i nie zmarnuje okazji na porządne treningi i jeszcze lepszy odpoczynek!

terrorsiejem
26-06-08, 10:56
alko odwadnia i z tego względu jest niedobre dla kulturystów....ale bez przesady raz na jakiś czas nie zaszkodzi bardziej.

respective
26-06-08, 11:07
no ale jeszcze niektórzy mają wątrobę nie za zdrową od wszelkiego rodzaju masówek i innych ciężkich supli, a alko też niszczy wątrobę...

Symu
26-06-08, 11:42
Od supli raczej watroby nie zniszczysz , co innego koxy ale na lekach to raczej oczywiste że nie pijesz.

respective
26-06-08, 15:07
no wiesz, każdy jest inny... kazdy ma inny organizm i co jednemu nie zaszkodzi drugiemu może przynieść wiele złego

terrorsiejem
26-06-08, 16:07
oj w brew pozorom nie jest łatwo zniszczyc sobie wątrobe alkocholem a w szczególności pitym okazyjnie.A jak ktoś pije na koksach to jest idiotą :)

respective
26-06-08, 17:54
pitym okazyjnie owszem, ale regularne picie moze szybko zniszczyc wątrobe. mój kolega z klasy (17 lat rocznikowo) juz ma zniszczoną wątrobę i to właśnie przez alko...
pil chyba regularnie od 2 lat i ma przej... życie chłopak.