Zobacz pełną wersję : Trening na mase i rzeźbe jednocześnie? :P
Witam ;)
Czy można robić trening na mase i na rzeźbe jednocześnie?
Tzn np. na bicepsach masa, czyli mało serii większy ciężar i ćwiczenie 1raz na 5-6dni, a na klate rzeźba?
Bo mnie to zastanawia :P
Pozdro ;]
grzesiek7124
21-06-08, 12:39
Robić można, ale trening taki nie przyniesie Ci oczekiwanego efektu. Masa, czy rzeźba to nie tylko trening, to przede wszystkim odpowiednia dieta.
Grzesiek.
Tak jak Grzesiek mowi to glownie sprawa diety i wycyrklowania idelanie kcal. Trudno sprawa ale możliwa tyle że raczej na dobrych suplach.
Damian st-ce
21-06-08, 15:27
Według mnie nie ma sensu robić takiego treningu. Zrobić troche masy a potem rzeźbić :)
terrorsiejem
21-06-08, 16:12
jest wiele osób co jedzie z dietą na mase i robi rzeźbe. Ale nie wiem czy to jest dobry pomysł bo nie próbowałem :)
A jeszcze jedno...
czy alko bardzo psuje efekty? Tzn wiem ze jak sie cwiczy to sie nie pije i staram sie tego przestrzegać, ale w tym tygodniu (dzisiaj i w sobote) mam urodziny ziomków i napewno będzie ostro :P
Więc jak sie napije to nic sie wielkiego nie stanie? :PP
Pozdro i dzięki za odpowiedzi
Coś tam pewnie spadnie ale sa wakacje wiec....:D
respective
25-06-08, 19:43
prawdziwy strong men/kulturysta nie ma wakacji! ja tam czas wakacji zacząłem ostrym melanżem ale teraz nadszedł czas na ćwiczenie i nie zmarnuje okazji na porządne treningi i jeszcze lepszy odpoczynek!
terrorsiejem
26-06-08, 10:56
alko odwadnia i z tego względu jest niedobre dla kulturystów....ale bez przesady raz na jakiś czas nie zaszkodzi bardziej.
respective
26-06-08, 11:07
no ale jeszcze niektórzy mają wątrobę nie za zdrową od wszelkiego rodzaju masówek i innych ciężkich supli, a alko też niszczy wątrobę...
Od supli raczej watroby nie zniszczysz , co innego koxy ale na lekach to raczej oczywiste że nie pijesz.
respective
26-06-08, 15:07
no wiesz, każdy jest inny... kazdy ma inny organizm i co jednemu nie zaszkodzi drugiemu może przynieść wiele złego
terrorsiejem
26-06-08, 16:07
oj w brew pozorom nie jest łatwo zniszczyc sobie wątrobe alkocholem a w szczególności pitym okazyjnie.A jak ktoś pije na koksach to jest idiotą :)
respective
26-06-08, 17:54
pitym okazyjnie owszem, ale regularne picie moze szybko zniszczyc wątrobe. mój kolega z klasy (17 lat rocznikowo) juz ma zniszczoną wątrobę i to właśnie przez alko...
pil chyba regularnie od 2 lat i ma przej... życie chłopak.