Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Porada dla chudzielca

SirLancet
18-06-08, 23:33
Witam.
Wzrost: 190
Waga: 75
Budowa: Bardzo chudy
Cel: Przytyć. Nie chodzi o ładna sylwetke tylko o kilogramy.

Nie ćwiczę a od 7 dni biorę odżywkę Mutant Mass. Nim zostanę zlinczowany pragnę się usprawiedliwić.
1. Praca którą wykonuję, nie pozwala mi na ćwiczenia. Pracuję na budowie po 11 godzin dziennie (w soboty trochę mniej) i zwyczajnie nie jestem w stanie wygospodarować czasu jeszcze na siłownię.
2. Uważam, że praca fizyczna w jakiś sposób pozwoli mi utrzymać formę. Zdaję sobie jednak sprawę, że nie zastąpi to siłowni.

Mam kilka pytań związanych z odżywką:
1. Producent piszę by brać 260 g 30 minut po treningu. Ja postanowiłem brac 3 dawki (jedna miarka około 80g) zaraz po posiłku. Czy dobrze robię? Jak najlepiej używać tej odżywki. Czy jest ktoś kto używał tego produktu?
2. Myślę, że wina to moja przemiana materii. Jem dośc dużo i raczej zrowo ale chwilę po posiłku (max 30 minut) już muszę "do kibla lecieć". Czy w tym wypadku mam szansę przytyć na odżywce?

Z góry dziękuję za odpowiedź. Proszę potraktujcie mnie trochę poważnie bo ja naprawdę nie radze sobie przez swój wygląd...

slim shady
19-06-08, 10:11
musisz ustalic dobrą diete w tym celu udaj sie do działu dieta tam masz kilka przykładowych diet na mase, bilans kaloryczny ma byc wiekszy od zapotrzebowania dziennego, a odzywke jak juz bierzesz to bierz jak producent zaleca, chociaz nie cwiczysz to mógłbys sie ograniczyc do zwykłej diety

Symu
19-06-08, 11:14
1. Można tez tak brać (nie bierz na pewno tak jak kazał producent!!!) ale w twoim wypadku potrzebujesz raczej dobrej diety by mieć energie na cały dzień, mutant mass też nie zaszkodzi. Jednak praca na budowie 11 godz myślę że skutecznie może Ci utrudnic budowanie masy bo co by nie mówić to b. duży wysiłek dla organizmu.

2. W 30 minut jakby nie patrzec nie masz szans strawić posiłku wiec sie nie przejmuj.

SirLancet
19-06-08, 18:55
Rozumiem. Mimo to jak radzicie dawkować (oraz ile) tego MUTANT Massa? Jak często w jakich porach po posiłku czy między nim? No i co ważne ile tego brać faktycznie by było efektywne?

kairo1981
19-06-08, 19:59
dobra dieta + dobre odzywki 60% = sukcesu , trening -40% pamietaj bowiem ze najwazniejsza jest regeneracja czyli odpoczynek wtedy miesnie rosną

Damian st-ce
20-06-08, 14:03
Mam podobną sytuacje do Twojej. Pracuje w budowlance i ciężko mi jest znaleźć czas na siłownie w środku tygodnia. Czasami pracuje 6 godzin, a innym razem 14. I własnie wtedy pomagaja mi odżywki. Biore sobie do pracy gainera i w wolnej chwili go pije. Biore go w miare dużo, gdyby dzień w pracy sie przedłużył. Moje posiłki w ciągu dnia to: Śniadanie w domu. Posiłek w pracy. Posiłek po pracy (w zależności o której wróce - czasami to jest kolacja i wtedy na nią zjadam duże ilości węgli). Zdarzają sie dni, kiedy zjadam tylko trzy normalne posiłki ! ! ! Reszta posiłków to gainer. Musisz napisać sobie diete i ewentualne braki w diecie uzupełniać odżywkami. Trudno jest nabierać masy, ale nie wolno sie poddawać :) Traktuj prace jako trening...