PDA

Zobacz pełną wersję : Deca-durabolin

Hakim
18-06-08, 09:21
witam
trenuje 3 lata na sucho z roczna przerwa... po raz pierwszy mam zamiar zastosowac doping wlasnie deca... mam tylko 1 zasadnicze pytanie bo 1 rzeczy w tym wszsytkim nie moge zrozumiec...
w moim przypadku bede brac dawke 300mg/tyg, tylko, ze strzykawka nie ma miarki w mg tylko w ml... ile w takim razie musze pobierac ml, zeby bylo tak jak chce??

Rynju
18-06-08, 09:45
po 1 nie zaczynaj od deki
po 2 nie bierz samej deki tylko z testosteronem
po 3 na kazdej fiolce, czy amp. jest przelicznik np. 100mg/ml czyli w 1ml jest 100mg substancji

Hakim
18-06-08, 16:33
tak jak myslalem, ale wolalem sie upewnic, dzieki...
powiedz mi w takim razie od czego mam zaczas jesli nie od deki i z jakiego to powodu? Deka to przeciez najlepszy steryd na swiecie pod wzgledem wspolczynnika efektywnosci do skutkow ubocznych.

lg team
18-06-08, 17:06
moze najpierw napisz ile wazysz, ile cwiczysz, jak sie odzywiasz

Hakim
18-06-08, 17:29
waga 70kg przy 175cm wzrostu/ klatka 101/ bic 35
trenuje 3 lata z roczna przerwa co juz pisalem na poczatku... dokladniej: rok treningow, nastepnie mialem roczna przerwe poniewaz trenowalem sztuki walki i teraz juz od maja idzie 2gi rok jak trenuje na powaznie
mam bardzo dobra przemiane materii i na sucho ciezko idzie

odzywiam sie 4-5 razy dzienie tj:
sniadanie; II sniadanie; obiad; II obiad; kolacja
aktualna suplementacja: gainerek + kreatyna (miesiac biore i 1-2 odpoczynku od krea i znowu)

lg team
18-06-08, 17:41
gdyby bylo tak jak piszesz nie wazylbys 75 kg kolego

wiec albo twoje posilki nie sa wartosciowe (czyli zupa i kanapka z pasztetem) albo twoj trening to prowizorka

ale ja wnosze ze obie te sprawy daja taki skutek

no wybacz ale doping nic ci nie da skoro ty nie potrafisz wykorzystac potencjalu zarcia, treninngu i supli

wiec do ci dadza saa...????

Hakim
18-06-08, 18:03
nie waze 75 tylko 70kg kolego, zreszta nie wiem co to za roznica
wbrew pozorom troche ogarniam temat a zaczynam watpic w Twoja wiedze... wiem, ze najwazniejsze jest jedzenie i odpowiedi wypoczynek a na koncu treningi... suple sa uzupelnienem posilkow... jedyne czego poki co nie ogarniam to tematu dopingu... nie chcesz nie pomagaj pomoze ktos inny

lg team
18-06-08, 19:03
no to jeszcze lepiej - 70kg...

nie chce mi sie dyskutowac z ignorantem

Hakim
18-06-08, 19:31
juz wiem o co Ci chodzi z ta waga i w takim razie juz wiem, ze to Ty sie nie znasz i nawet nie chce od Ciebie pomocy bo wole nie myslec co by bylo gdybys zaczal mi doradzac...
uzasadnienie: kolego, nie wiesz o tym, ze jest cos takiego jak predyspozycje genetyczne kazdego czlowieka... kazdy reaguje inaczej na dany bodziec, sa 3 typy: ektomorfik, mezomorfik i endomorfik... jesli tego nie wiesz to wroc sie do grupy poczatkujacych a nie chcesz doradzac na temat SAA

i nie neguj mi tego, ze nie waze tyle ile waze przy tym co napisalem wczesniej jesli chodzi o odzywianie sie i treningi... wydaje mi sie, ze to ja bym mogl Cie jescze wiele nauczyc a nie Ty mnie

Piotrekksc
18-06-08, 19:47
Od deki lepiej nie zaczynac bo to mocny steryd i lepiej zaczac od czegos labszego. no i deki nie powinno sie brac samej tylko z testosteronem poniewaz deka mocno blokuje i mialbys problemy z libido. Ale tak jak pisalem na poczatku na pierwszy raz wystarczy ci tesc prop. a jesli juz uparles sie na ta deke to musi byc do tego tesc.

Hakim
18-06-08, 20:02
rozumiem, czyli deke sobie odpuszczam... tesc rozumiem to w skrocie testosteron tak? bo jesli tak to testosteron tez sobie odpuszcze...

a co powiesz na temat winstrolu??

lg team
18-06-08, 20:20
nie... tesc to ojciec wspolmalzonka

z kazdym zdaniem pograzasz sie dziecko
nie pisz juz nic wiecej

Hakim
18-06-08, 20:36
juz powiedzialem co o tobie mysle i powtorze: nie ucz ojca dzieci robic

ja moze nie wiem co to jest tesc bo jak zaznaczylem na poczatku nie znam sie jeszce na dopingu za to ty sie nie znasz na niczym co jest zwiazane z kulturystyka i jeszcez doradzasz... wspolczuje tym ktorzy sluchaja twoich rad i tobie tez dzieciaku

lg team
18-06-08, 20:42
napisz jeszcze cos fajnego i smiesznego

Hakim
18-06-08, 20:51
nie pisze na forum, zeby takie dzieci jak ty mialy ucieche, ze ktos z nimi pisze

lg team
18-06-08, 20:55
naprawde dobry jestes :-)

na ilu forach juz sie zblazniles?

Piotrekksc
18-06-08, 20:57
po 1 to nie czytaj to co pisze lg bo to niema sensu on jest tutaj po to zeby krytykowac i nie zdaje sobie sprawe ze forum jest po to zeby dyskutowac a osoby na tym sie nie znajace mogly sie cos diwiedziec. pytasz co mysle i winku. mysle ze tobie to i tak nic nie da bo z tego co rozumiem tobie chodzi o mase bo 70kgto nie jest duzo, a po wienie tego miesa nie zdobedziesz. ja proponuje testosteron propionat na poczatek.

lg team
18-06-08, 21:06
tylko kto ma olej w glowie potrafi z krytyki wyciagnac wnioski

nie mam w zwyczaju nianczyc dzieci jak co niektorzy, pisze jak jest

a jak ktos jest miekka szynka i rozkleja sie bo ktos napisal kilka slow krytyki no to pozostje mi tylko pozartowac sobie z kolejnego gimnazjalisty z piorkowa waga po 3 zmarnowanych latach treningu i wielkim widzi misie w temacie

Hakim
18-06-08, 21:22
dokladnie...
mowisz na poczatek... bo ja sie wlasnie zastanawialem, zeby po prstu zrobic sobie jakis 1 cykl... zalerzy mi po prostu na tym, zeby pomoc swojemu org w zdobyciu masy a pozniej to po prostu utrzymywac... jest to mozliwe czy bez dalszych cyklow niewykonalne??

Hakim
18-06-08, 21:25
sluchaj lg.. tu nie chodzi o to,ze krytykujesz... chodzi o to, ze sie nie znasz a sie wymadrzasz... poczytasz w internecie a pozniej wielki znawca... wez sie zastanow i nie spamoj juz bo ja sie probuje dowiedziec czegos nowego a ty marudzisz
jak juz pisalem wczesniej "miekka szynko" zal mi ciebie

Piotrekksc
18-06-08, 21:51
Tutaj akurat sie mylisz bo lg sie zna ale jest taki ze caly czas woli krytykowac a nie pomagac. dlatego nie przejmuj sie tym. jesli mowiesz ze chcesz jeden cykl tylko to wlanij sobie deke z tesciem ale z doswiadczenia wiem ze na jednym cyklu sie nie skonczy bo wiele osob znam ktore tak mowilo ze tylko 1 cykl i koniec a pod koniec cyklu mowilo ze juz planuja nastepny. wiec tak jak ci juz pisalem skup sie na tym propionacie i daj sobie spokoj narazie z deka.

Hakim
18-06-08, 22:08
nie wiem czy sie zna czy nie... zachowuje sie jak 5letnie dziecko a w tym wieku raczej nie ogarnia sie dopingu, zreszta nie pisze tutaj, zeby sie zajmowac lg tylko dowiedziec sie czegos nowego...
dobra dzieki za porade... zastanowie sie jeszcze co robic

impp
18-06-08, 23:16
hakim nie wiem jak wygląda twoja dieta i trening ale 35 w łapie przy takim stażu to żałosne ...

terrorsiejem
19-06-08, 14:51
żal. Po pierwsze jak można polecac cokolwiek oprócz diety treningu i supl. gostkowi który waży [B]70 KG[B]
po drugie hakim poczytaj troche forum puzniej oceniaj kto sie zna a kto nie :) sypnąłeś takimi nowinkami że aż mnie zamurowało.
lg krytykuje ale zawsze dobrze radzi i ludzi którzy myślą zawsze dojdą do jakiegoś wniosku wyciagnietego z jego krytyki :)
piotrekksc jakie masz przebyte cykle że możesz doradzac i to błędnie ?
hakim też jestem ektomorfikiem i jakoś nie urzalam sie z tego powodu nie przebyłem żadnego cyklu i żyje.poprostu ułuż sobie tą zasraną diete i sie do niej stosuj a nie za saa sie łapiesz z takim stażem/wagą/wiekiem zapewne chociaz go nie poznaliśmy.

Hakim
19-06-08, 20:13
w takim razie, jak taki madry jestes kolego to powiedz mi kiedy jest odpowiedni czas na SAA??kiedy powienienem brac wg Ciebie?? jak bede wazyl 100kg, zeby wazyc 200?? jak bede mial w lapie 50, zeby miec 60??
myslisz, ze po 3 latach (tak naprawde 1,5 odsylam do poczatku tematu;])
powtarzam jeszcze raz bo nic nie kumacie: 1 rok byla tylko zabawa, bez diet ani jakiegos szczegolnie nzuconego treningu!! 2 rok trenowalem kick-boxing i chodzielm tylko 1 w tygodniu na silownie i to tylko aby trenowac sile i wytrzymalosc... po kontuzji kostki musialem niestety zrezygnowac i wrocilem na silownie tylko tym razem zaczalem urawiac ten sport na powaznie czyli wlasnie odpowiednia dieta trening itd. (nie bede przeciez mistrzom tlumaczyl). Czyli jak dobrze policzycie wychodzi, ze (na powaznie) trenuje juz rok (no teraz juz trzeba dodac 2 miesiac i wcale nie wydaje mi sie, zeby bylo ze mna tak zle jesli przez ten rok z 60kg dojechalem do 70 w lapie z 30 na 35;] jesli to jest dla was kiepsko no to sorry nie jestem taki kolo jak wy

terrorsiejem
20-06-08, 10:25
czas na saa jest jak wykorzystasz genetyczny potencjał tj.6-8 lat stazu na siłowni branie wcześniej jakich kolwiek saa jest idiotyzmem. nie masz odpowiedniej diety możesz mi wierzyc. Jak ty jesteś taki cwaniak to wrzuc ją do działu dieta do sprawdzenia. A żeby sprawdzic twoją wiarygodnośc zadam ci jedno proste pytanie . Ile kcal jesz dziennie z białka węglowodanów i tłuszczy ?

impp
20-06-08, 12:49
6-8 lat to troche przesada bo nikomu się nie chce tak długo czekać :) ale myślę tak 2-3, kiedy już sie wyrobi pewne nawyki żywieniowe i ma się pojęcie o swoim organizmie i treningu to można już coś walić :0

terrorsiejem
20-06-08, 14:46
z takim stażem można spokojnie jeszcze jechac na suplach. A jak ktoś chce leczyc swoje kompleksy przez koks to gratuluje.
hakim poprostu przestan sie wymądżac bo wiedze masz na poziomie osoby nie cwiczącej wiesz o samych podstawach które zna każdy człowiek.Możemy ci pomóc ale musisz wspułpracowac.Ja radze tobie tak:
http://www.e-kulturystyka.info/forumdisplay.php?f=8 - wrzucasz diete do poprawki
http://www.e-kulturystyka.info/forumdisplay.php?f=7 -wrzucasz trening do sprawdzenia/wybierasz któryś z gotowych treningów na mase
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6872 - czytasz dział o gainerze który bedziewsz stosował jeśli używasz głowy
i tak na pierwszą stagnacje (ponieważ wydaje mi sie że w niej jestes) radze 500-600 kcal na plus do tego kreatyna zwykłe mono i jak nie ruszy (co by było cudem) to skoncz z tym sportem i spełniaj sie w bieganiu.

Hakim
20-06-08, 18:07
posluchaj mnie, ja tu nie mam zamiaru sie licytowac bo juz mnie to nudzi... niech bedzie, ze mam ta wiedze na poziomie podstawowym... dooobra niech i tak bedzie, zlewa mnie to bo jestem pewny tego co robie... moja wiedza jest oparta na doswiadczeniacha a nie na internecie tak jak twoja i nie tylko, bo wiekszosc jest tu ludzi ktorzy nic nie cwicza, nigdy nic nie brali a doradzaja bo oczytali jak ty wszystkie mozliwe info w internecie... po prostu zaal mi was chlopaki... jesli bede chcial sobie o czyms poczytac to poczytam, zaden problem... wbilem sie na forum po to aby wysluchac osob ktore sie znaja... maja to w praktyce a nie w pieprzonej teorii

na szczescie znalazlem kogos kto sie tym zajmuje na powaznie, wie co i jak i konkretnie mi doradza

a tak apropo kozaczki... wymiencie mi choc 1... choc 1 zawodowego kulturyste ktory nie zazyl choc raz sterydow;] choc raz.. a tak naprawde zazywanie jest u nich na porzadku dziennym
oczywiscie do tego odpowiednio zbilansowana dieta, trening, suple
ale zreszta wy wszystko wiecie to co ja wam bede tlumaczyl... to powodzenia w dalszym poznawaniu treningu, diety, supli i calego saa poprzez czytanie artykulow w internecie

__________________________________________________ ______________
NIE SPROBUJESZ NIGDY NIE BEDZIESZ WIEDZIAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lg team
20-06-08, 18:15
z usmiechem rowniez zegnam

Hakim
20-06-08, 18:20
no ja bym plakal na twoim miejscu, ale zegnam

terrorsiejem
21-06-08, 16:07
hejka :) tylko nie wbijaj w żyłe :)