Zobacz pełną wersję : Prolongatum vs System Protein 80
Oba bialka sa prawie w takiej samej cenie. Które waszym zdaniem lepsze.
bym zapomnial jest jakies bialko tansze od tych dwuch wyzej wymienionych a lepsze od ostrowi ?:D
Nie ma co porównywać,Prolongatum o klasę lepsze od Olimpa moim zdaniem pod każdym względem,a od Ostrowii nie ma już nic tańszego,lepiej dołozyc i kupić dobre.Pozdro!!!
Olimp wypuscil firme Biogenix wiec nie piszmy o klasie, jedno i drugie jest dobre, z kolei osobiscie sklonilbym sie do prolongatum bo lepiej nadaje sie na noc.
Nie wiem jak teraz z ich cena ale odkad podniesli to chyba bardziej oplaca sie amerykanski np. optimum czy matrix syntraxa.
Olimp wypuscil firme Biogenix wiec nie piszmy o klasie, jedno i drugie jest dobre, z kolei osobiscie sklonilbym sie do prolongatum bo lepiej nadaje sie na noc.
a przypadkiem nie jest tak ze olimp zajal sie dystrybucja tej marki a marka nalezy do szwabow...
i czy przypadkiem olimp nie jest w czesci juz niemcow...
Z tego co sie orientuje to poprostu biogenix jest 2ga marka tak jak np. muscletech i Iovate, universal i animal.
Olimp jest jeszcze polski z tego co wiem tylko silnie staraja sie sprzedawac swoje produkty za granica np. szwecja.
wiec dlaczego na kartonach wychodzacych z Debicy widnieje logo
OLIMP - GERMANY
...
Ostatnio przed sklepem też widziałem te kartony ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Możliwe że mieli dużo akurat tych kartonów, które idą do Niemiec. Myślę że gdyby niemcy przejeli olimpa to bylby on u nich duzo popularniejszy, podczas gdy w niemczech prawie nie istnieje a jak już to jest 2x droższy.
no nie wiem
zwykla polityka marketingowa
wykup udzialow (logo) w firmie zagranicznej i kontynuowanie sprzedazy pod starym dobrze znanym logo rozpoznawalnym przez klienta w danym kraju
dokladamy do tego zapewnienia o produkcji w polsce majacym na celu wzbudzic jeszcze wieksze zaufanie do krajowego / rodzimego produktu i ekonomicznie wychodzimy na duzy +
cos a'la WINIARY ktore naleza do NESTLE a sprzedawane pod bardzo dobrze rozpoznawlana marka / logo WINIARY
Rozumiem o co Ci chodzi ale to wszystko tylko dywagacje bo trzeba aby sie dowiedziec z Olimpa. Wiemy na ten temat tyle samo - czyli nic , poza kartonami które nie wiem po co mieliby zmieniać na germany. Sam mam zwiazek z firma sprzedajaca za granice i wiem ze pakuje sie w co popadnie jak nie ma kartonow.
jasna sprawa
tylko dyskutujemy sobie na poziomie