PDA

Zobacz pełną wersję : Ponowne początki...

gerard
17-06-08, 19:59
Jestem nowym użytkownikiem forum i korzystając z okazji witam wszystkich.

Kilka lat temu trenowałem na siłowni przez około 2 lata, jakiś czas temu (ok. 4 miesiące temu) wróciłem do treningów. Ciężary którymi obecnie ćwiczę są większe niż wtedy gdy kończyłem, także uważam że osiągnąłem już conajmniej taką formę (siłę) jak wtedy. Gorzej jest z rzeźbą i ogólnym wyglądem :neutral:
Stąd moje pytanie o ewentualne stosowanie odżywek i suplementów (ani wtedy ani teraz nic nie używałem także jestem zupełnie zielony w tym temacie i dzięki Wam i Waszym postom mam możliwość zapoznania się z tym tematem)
Niemniej jednak jeśli ktoś mógłby mi coś doradzić byłbym bardzo wdzięczny.

28 lat, 180 cm, 104 kg

Izba
17-06-08, 20:09
Witamy!
Widze, że byczek jesteś ^^ A co chcesz osiągnąć? (domyślam się, że rzeźbe) Jak wyglądasz? - czy dużo jest tłuszczyku itp. Napisz bo to bardzo ważne. I diete jakąś masz?

gerard
17-06-08, 20:20
Jak najbardziej rzeźba, choć czystych mięśniami także nie pogardzę ;)Tłuszczyku jest sporo (wiem że samymi treningami na siłowni sie go nie pozbęde więc zacząłem biegać 3 razy w tygodniu i chodzić na basen raz w tygodniu) i trafnie zauważyłeś dieta - przez czas kiedy nie ćwiczyłem nie dbałem o to z braku czasu - praca, praca, praca.
Obecnie staram się to naprawić - sporo produktów mlecznych, ryb, kurczaka, innych mięs i wędlin, warzyw; unikam ziemniaków i chleba wogóle.

daniels51
17-06-08, 23:50
no to jak masz co zrzucac to wez jakis spalacz tłuszczu, do tego aeroby zamiast tradycyjnego biegania polecil bym trenig interwałowy HIIT, ogranicz ilosc wegli,