Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Uraz nadgarstka

modzel007
17-06-08, 15:46
Witam!
Doznałem kontuzji nadgarstka podczas wykonywania ćwiczeń(przez bezmyślność). Boli mnie nadgarstek lewej ręki szczególnie podczas skrętu w obydwie strony całym przedramieniem za stawem łokciowym. Ciężko jest mi również zginać dłoń w górę. Jak narazie uraz smaruję chłodzącym balsamem do smarowania "Końska maść", a nadgarstek owijam bandażem elastycznym. Nie mam pojęcia jak najszybciej dojść do zlikwidowania urazu. Jak narazie nie chcę iść z tym do lekarza, proszę o poradę.
Pozdrawiam.

Wiki
17-06-08, 20:46
Jak boli Cie bardzo to lepiej idz do lekarza, a jak czujesz ze to nie pekniecie, ani nie złamanie, to najlepiej usztywnij sobie czyms reke, bandazem elastycznym np. i nie sprawdzaj co chwile czy jeszcze Cie boli;d bo sie nie zagoi

MhL
17-06-08, 21:18
..., a jak czujesz ze to nie pekniecie, ani nie złamanie, to najlepiej usztywnij sobie czyms reke, bandazem elastycznym np. i nie sprawdzaj co chwile czy jeszcze Cie boli;d bo sie nie zagoi

Nie polecam takiej filozofii. Kolega z "nie peknieciem" chodzil 2 tygodnie. Przez nie uwage dostal znowu w piszczel i noga na sroby i rehabilitacja 2 msc.

modzel007
17-06-08, 21:50
Dałem sie namówić na wizytę i założono mi gips "rękawicę" na okres 7 dni,więc temat uważam za zamknięty. Naszczęście to nic groźnego. Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.