Zobacz pełną wersję : papierosy
mlody001234
16-06-08, 15:29
mam takie pytanie.... czy po przez zucenie palenia/ starania sie zucic.. tyjemy? czy tylko odnosimy takie wraazenie poniewaz caly czas nam czegos brakuje i siegamy po jedzenie..... czy ktos mial taki przypadek ? odpowiedzi bedą nagradzane :surprised:
rzzucasz palenie to zjadasz wiecej duzo wiecej ... a co do tego czy przytyjesz to zalzey jaka masz budowe wiec jezeli jestes ektomorfikiem to nie przytyjesz pozdro
fajki to scierwo
jakby nie bylo zawsze warto rzucic niz bac sie kilku kg nawet a za kilka czy kilkanascie lat meczyc sie z nowotworem
tez mam problem z fajkami ciezko jest rzucici wiem ze to scierwo. Rzucenie to kwestia silnej woli i uczenie sie jak odmawiac :D
terrorsiejem
16-06-08, 17:52
tak to prawda tyjemy :) ja po rzuceniu palenia przytyłem.
rzcucasz palenie - zamiast do fajki powstrzymujesz sie i musisz ten czas zajac czyms innym - czesto ludzie uciekaja w tedy w jedznie. Wiec np. 6 papierosow dziennie to dla nich kolejne 6 jakis posilkow malych (czesto slodycze czy cos) dla tego sie tyje przez to
Palenie wysusza ślinianki co też ma wpływ na apetyt, a paląc spada poziom leptyny.
wg mnei wiekszy wplyw niz chemiczny ma czynnik psychinczy w mozgu gdy odstawiamy papierosy
W sumie, nikotyna powoduje wyrzut serotoniny która daje uczucie spokoju itd. dlatego wiele osób się nią uspokaja, drugim takim stymulatorem jest jedzenie.
terrorsiejem
17-06-08, 17:17
wyrzut serotoniny jest spowodowany też zmęczeniem fizycznym (i tu dobry pomysł na rzucenie palenia-męczyc sie) :)
mlody001234
18-06-08, 15:17
terrorsiejem- dokladnie tak zauwazylem.... po bardzo duzym wysilku fizycznym za h**a nie chce mi sie palic... sciagne pare:chmur :lol: i mi sie nie chce. Dzieki wszystkim za pomoc
W sumie, nikotyna powoduje wyrzut serotoniny która daje uczucie spokoju itd. dlatego wiele osób się nią uspokaja, drugim takim stymulatorem jest jedzenie.
pozornie
serce przyspiesza kilkunastokrotnie i utrzymuje prace na wyzszych obrotach przez 10-15 minut wiec pozornie tylko
Kulturystyka to sport a sportowcy nie pala:D Ja osobiscie nie pale ale mam kumpla ostrego palacza to na treningu zawsze tak sapie ze szok. A aeroby to dla niego dramat;)
Tyjemy po rzuceniu nie tylko dlatego za wiecej jemy ale tez a moze glownie dlatego ze nikotyna przyspiesza metabolizm...czytalem gdzies ze po rzuceniu palenia,nawet jak sie nie je wiecej to i tak sie przybiera na wadze srednio 1,5-3kg