PDA

Zobacz pełną wersję : papierosy

mlody001234
16-06-08, 15:29
mam takie pytanie.... czy po przez zucenie palenia/ starania sie zucic.. tyjemy? czy tylko odnosimy takie wraazenie poniewaz caly czas nam czegos brakuje i siegamy po jedzenie..... czy ktos mial taki przypadek ? odpowiedzi bedą nagradzane :surprised:

Romek
16-06-08, 16:17
rzzucasz palenie to zjadasz wiecej duzo wiecej ... a co do tego czy przytyjesz to zalzey jaka masz budowe wiec jezeli jestes ektomorfikiem to nie przytyjesz pozdro

lg team
16-06-08, 16:37
fajki to scierwo

jakby nie bylo zawsze warto rzucic niz bac sie kilku kg nawet a za kilka czy kilkanascie lat meczyc sie z nowotworem

Romek
16-06-08, 17:26
tez mam problem z fajkami ciezko jest rzucici wiem ze to scierwo. Rzucenie to kwestia silnej woli i uczenie sie jak odmawiac :D

terrorsiejem
16-06-08, 17:52
tak to prawda tyjemy :) ja po rzuceniu palenia przytyłem.

Rynju
16-06-08, 19:44
rzcucasz palenie - zamiast do fajki powstrzymujesz sie i musisz ten czas zajac czyms innym - czesto ludzie uciekaja w tedy w jedznie. Wiec np. 6 papierosow dziennie to dla nich kolejne 6 jakis posilkow malych (czesto slodycze czy cos) dla tego sie tyje przez to

pw
16-06-08, 20:29
Palenie wysusza ślinianki co też ma wpływ na apetyt, a paląc spada poziom leptyny.

Rynju
16-06-08, 20:31
wg mnei wiekszy wplyw niz chemiczny ma czynnik psychinczy w mozgu gdy odstawiamy papierosy

pw
17-06-08, 08:44
W sumie, nikotyna powoduje wyrzut serotoniny która daje uczucie spokoju itd. dlatego wiele osób się nią uspokaja, drugim takim stymulatorem jest jedzenie.

terrorsiejem
17-06-08, 17:17
wyrzut serotoniny jest spowodowany też zmęczeniem fizycznym (i tu dobry pomysł na rzucenie palenia-męczyc sie) :)

mlody001234
18-06-08, 15:17
terrorsiejem- dokladnie tak zauwazylem.... po bardzo duzym wysilku fizycznym za h**a nie chce mi sie palic... sciagne pare:chmur :lol: i mi sie nie chce. Dzieki wszystkim za pomoc

lg team
18-06-08, 20:47
W sumie, nikotyna powoduje wyrzut serotoniny która daje uczucie spokoju itd. dlatego wiele osób się nią uspokaja, drugim takim stymulatorem jest jedzenie.

pozornie

serce przyspiesza kilkunastokrotnie i utrzymuje prace na wyzszych obrotach przez 10-15 minut wiec pozornie tylko

PuaPAj
18-06-08, 22:38
Kulturystyka to sport a sportowcy nie pala:D Ja osobiscie nie pale ale mam kumpla ostrego palacza to na treningu zawsze tak sapie ze szok. A aeroby to dla niego dramat;)

metadon
14-08-08, 12:19
Tyjemy po rzuceniu nie tylko dlatego za wiecej jemy ale tez a moze glownie dlatego ze nikotyna przyspiesza metabolizm...czytalem gdzies ze po rzuceniu palenia,nawet jak sie nie je wiecej to i tak sie przybiera na wadze srednio 1,5-3kg