Zobacz pełną wersję : Poradźcie
SilverSnow
14-06-08, 13:17
Pomóżcie mi wybrać gainera który pomoże mi wyrobić mase mięsniową i wyrzeźbić sylwetke.
Odrazu mówie jestem typem chudzielca i nie mam predyspozycji na jakiegoś koksa ale nie chodzi mi o to. Potrzebuje czegoś co mnie tak jakby powiększy.
Mam 16 lat więc dobierzcie coś pod mój wiek i takie coś co daje efekt i nie jest kosmicznie drogie
terrorsiejem
14-06-08, 13:22
co masz na mysli mówiac kosmicznie drogie ? :)
polecam gainer mass xxl z treca a w jakich proporcjach? do tego dojdziesz układając sobie diete http://www.e-kulturystyka.info/forumdisplay.php?f=8 (podwieszone tematy) trening http://www.e-kulturystyka.info/forumdisplay.php?f=7 i na koniec z ciekawości przeczytasz to http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6872 . pozdrower :D
slim shady
14-06-08, 13:28
Activita - Massive Gainer
Biogenix - Monster Mass
BSN - True Mass
Hi Tec - Master Mass
Hi Tec - Super Mass
Olimp - Gain Bolic
Olimp - Super Whey Gainer 4000
Sports One - Size Factor
Sports One - Super Hard Gainer
Trec - Hard Mass
Trec - Magnum 8000
Trec - Mass XXL
Universal - Gain Fast
Vitalmax - Gainer1
Vitalmax - Gainer2
Weider - Mega Mass
wziełem z tematy odżywki i suple godne polecenia ...
SilverSnow
14-06-08, 14:02
Aha jeszcze kwestia ile mam tego kupić 1-2kg?
i podajcie najlepiej jeden lub dwa produkty które polecacie bo mi cięzko wybrać z podanych 15 bo sie nie znam zabardzo
minimum 4-5kg bo inaczje nie zauwazysz efektow
ja poelcam Gainer 1 Vitalmax ktory stosowalem i bylem zadowolony mamiar znowu go kupic 4,8kg masz za 109zł moj kumpel jadl i byl zadowolony tez z Gain Bolic 6000 ale za 4kg koszt wynosi opkolo 115zł
mass xxl treca :] dobry i tani gainer
Pomóżcie mi wybrać gainera który pomoże mi wyrobić mase mięsniową i wyrzeźbić sylwetke.
Odrazu mówie jestem typem chudzielca i nie mam predyspozycji na jakiegoś koksa ale nie chodzi mi o to. Potrzebuje czegoś co mnie tak jakby powiększy.
Mam 16 lat więc dobierzcie coś pod mój wiek i takie coś co daje efekt i nie jest kosmicznie drogie
wyrobic mase miesniowa i wyrzezbic sylwetke nie da sie gainerem. jezeli ci o cos takiego chodzi to juz lepiej białko a nie gainer. po gainerze nie bedziesz miał tak suchej masy miesiowej jak po białku. nie mowie ze gdy bedizesz jadl białko to bedzie ci szła sama sucha masa miesniowa. ale sadze ze jezeli chcesz sie rzezbic a zarazem zdobywac sucha mase miesniowa to juz lepiej białkiem a nie gainerem
no dobra niby tak ale bez masy nie zrobi sie rzezby fajnej .. lepiej sie na poczatku masowac sie a pozniej rzezbic
terrorsiejem
14-06-08, 17:53
i prawda i fałsz. Gainer jeśli masz dobrą diete nie zaleje cie i można z powodzeniem robic na nim rzeźbe i mase. Na białku można robic to samo. Wszystko zalerzy od diety.
SilverSnow
14-06-08, 18:02
czyli jak ktoś ma słabą diete do gainer?
czuwajista
14-06-08, 19:03
I tak ci ciula da ten gainer ... Lepiej diete, ale wiem że ty tego nie zrozumiesz.
no ale wiesz wkoncu gainer jest to uzupelnienie diety wtedy kiedy nie mozesz jesc normalnie ale faktem jest ze prawdziwe jedzenie jest lepsze
fanatykkkk
14-06-08, 21:07
dietka białkowo-weglowodanowa + serwatka biała....
jezeli chodzi o to czy gainer czy bialko to to jest banalny temat...w gainerze jest od zajeba....n.ia wegli wiec zamiast to kupywac to lepiej wiecej wpieprzac makarone,ryze,kasze,platki owsiano pszenne,rodzynki itp tym uzupelnisz kalorie z wegli a jak polaczysz z serwatka ktora ma duzy wspolczynnik BV(przyswajalnosc bialka do oraganizmu)ktora genialnie buduje miesien to daje znakomite efekty....zreszta dlugo na samej chemii nie pociagniesz.......heh
druga rzecz...i tak bedziesz musial troche mamony w to wkladac bo przecietny gainer kosztuje kolo 100zl zas izolat biala kolo 130zl..w zaleznosci od wielkosci oczywiscie..pzdr
SilverSnow
14-06-08, 21:36
czuwajwista ciężko mi z samego pożywienia zdobyć odpowiednią ilość białka i innych pierdół dla tego tu pisze.
Więc białko lepsze dobra już wiem co wybrac
A że tak zapytam masz jakiś plan ułożony na siłke czy poprostu będziesz siedział i jadł samego gainera albo białko? ;) bo wiesz że te odżywki cudów nie tworzą i same mięśnie się nie wyrobią. Pozdrawiam
SilverSnow
15-06-08, 08:33
Tak mam plan ułożony i małą diete
gainer czy białko? jezeli masz braki w diecie weglowodanowe i białkowe to lepiej gainer. a jezeli masz tendencje do nabierania masy szybko sie zalewasz tak jak ja to kup białko bo co ci po tłuszczu ktorym sie zalejesz jak bedziesz jadł gainery miesni z niego nie zrobisz a rzezba bedzie jeszcze gorsza.
terrorsiejem
15-06-08, 14:46
czyli jak ktoś ma słabą diete do gainer?
gainer jak dla mnie na doskonale dopracowaną diete :D jak nauczysz sie układac diete dopiero gainer.