Zobacz pełną wersję : gainer czy bialko
Witam , a wiec mam problem odnosnie tego czy brac gainer czy bialko jako uzupelnienie diety , niechce zeby mnie zalalo tylko chce troche miesni , a nie moge zawsze dobrze sie odzywiac , praca , szkola
to zalezy jakei masz braki w diecie ale bardizej na mase jesli ci chodzi to gainer
poprostu niechce zeby mnie zalalo dodatkowym tluszczem bo mi go nie brak ..
180 cm , wiek 18 lat , 85 kg , staz 8 miesiecy , biceps 37,
dopeiro zaczynasz cwiczyc czy juz ciwczysz dluzszy czas?
no napisalem 8 miesiecy cwicze ;p
ok sorry nie zauwazylem :)
jak chcesz spalic tluszczyk to dieta + trening + ewentualnie jakas l-karnityna, co do treningu to mozesz do niego dolaczyc bieganie i brzuszki
Bialko i/lub Gainery sa dodatkami w diecie! Setny raz mowimy wam. DIETA ! - podstawa.
terrorsiejem
12-06-08, 17:31
tak jak piszą koledzy :) ułuż sobie diete,spal tłuszcz,diete uzupełnij gainerem lub białkiem to zalerzy czego ci bedzie brakowało.
diete mam ale jak juz mowilem nie zawsze moge z niej korzystac wiec myslalem albo ostrowia albo mass xxl jako uzupelnienie
terrorsiejem
12-06-08, 18:12
dobra to tak.
staz
przebyte cykle
esh ,
pisalem wiek 18 lat,
waga 85 kg ,
staz 8 miesiecy ,
przebyte cykle brak
terrorsiejem
12-06-08, 18:36
sory nie doczytałem :) ale zapomniałem o wzroście :) i widzisz tu jest problem... ciężko coś ci polecic jeśli nie masz diety... nikt oprócz ciebie nie zna twoich braków w diecie. spróbój chociaż na oko okreslic czego ci brakuje. Jesli masz niewiele tłuszczu to nie musisz robic redukcji. to był głos rozsądku. a teraz z innej strony :) jesli masz zamiar robic samą żeźbe ponieważ masz już troche masy to białko ostrowia może byc ale to wszystko przy załorzeniu że masz dopracowaną diete.