Zobacz pełną wersję : Pytanie
Mam takie pytanie, czy lepszym rozwiązaniem jest kupienie samego gainera czy odżywki białkowej i węglii osobno?? Bo mam trening na mase i diete też mam w miare możliwości, ale często czuje głód, niestety brak czasu nie pozwala na częstsze posiłki.
to zalezy od twoich brakow w diecie ale jak robisz na mase to bardziej polecam Gainera bo w masowaniu bardziej sa potrzebne weglowodany.
terrorsiejem
08-06-08, 09:14
tak jest to zalerzy :) masz diete ? jesli masz i nie brakuje ci w niej niczego chcesz uzyskac jedynie bilans kaloryczny na + większy niż miałeś to gainer jeśli brakuje ci kalorii z białek to białko a z węgli to carbo :) a jesli nie masz żadnej diety to nie kupuj niczego ...i zgadnij w co zainwestuj (nie chodzi o rzecz materialną ) :)
Więc tak mam diete na mase, ale cięzko mi policzyć ile mam węgla, natomiast białka mam aż za duzo w diecie i musze obciąć troche tzn zmniejszyć dawke odżywki. I zastanawiam się czy kupowac gainera jak mam już 3,5kg cabro, co o tym sądzicie??
nad czym sie zastanwiasz wogole? jak wiesz ze masz za duzo bialka? to bierz gainera... zadales sobie retoryczne pytanie
no bo mam cabro 3,5kg i nie wiem czy to styknie na uzupełnienie węglii czy gainer będzie lepszy??
carbo sa to same wegle natomiast gainer zawiera i bialko i wegle, wiec odpowiedz sobie sam na pytanie.
chodzi mi bardziej o to czy cabro zawiera więcej witamin i minerałów niż sam gainer czy odwrotnie. I jeszcze takie pytanie co do dawkowania cabrio, jaka jest najlepsza tego pora i czy musze mieć jakiś odstęp czasy jak chce wypić białko czy można jedno po drugim ??
mozesz mieszac carbo i bialko. Zaleznie od twojej diety. Najlepiej tam gdzie masz braki w posilku, albo miedzy posilkami
wszystko spoko tylko u mnie z posiłkami jest troszke inaczej bo pracuje po 10h i nie mam zbytnio na nie czasu choć staram się jeść min 6 razy dziennie to nie gwarantuje, że każdy posiłek zawiera odpowiednią ilość węgli i białka poprostu to nie jest tak do końca jak powinno być, no ale nie dam rady tego zmienić. Ktoś Mi wcześniej napisał, że cabrio się powinno brać tylko w dni treningowe i nie wiem czy to prawda czy nie, skoro mam braki w węglach to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, aby je pić codziennie?
terrorsiejem
09-06-08, 18:45
ktoś ci głupot naopowiadał :) carbo też odnawia energie którą utraciłęś podczas treningu ale ty chcesz stosowac je w inny sposób tak jak wiekszośc ludzi :) jak było pisane zalerzy to od twojej diety a w pracy gainer jest najlepszym posiłkiem :) możesz wchłaniac kiedy ci to potrzebne.
terrorsiejem dzięki za odp :) teraz takie pytanie co do supli z vitalmaxa bo planuje zakupić crete, bcaa, gainera i nie wiem co jeszcze do tego bo planuje porządnie masse dojechać, ale tylko vitalmax wchodzi w gre bo kurde tylko to znalazłem w sklepie, co sądzicie o suplach tej firmy, warto w to inwestowac czy niezbyt? Z góry dzięki za odp :) Pozdro
terrorsiejem
09-06-08, 21:19
ososbiście z tej firmy stosowałem tylko krete-dobra. Ale opinie ogólnie dobre :) bo ja wiem ? taurynke może dodaj jak masz duzo pieniedzy :)
spoko dodam tauryne bo akurat kasa jest ;) możesz mi tylko napisać jak dawkować bcaa i tauryne i chyba na pierwszy cykl sobie wezme kreatyne mono bo jabłczan z tego co czytałem to jest ciutke słabszy. I napisz mi jak możesz jakie jest zapotrzebowanie węgli na kg ciała bo białka to chyba 2g/kg + jakieś 280g do wszystkiego o ile się nie myle.:) pozdro
terrorsiejem
09-06-08, 21:42
ojojoj :)
jabłczan nie jest słabszy jest po nim mniejsza retencja wody.
bcaa-2 kapsułki przed treningiem i 3 kapsułki po treningu.
tauryna-2 kapsułki rano i 2 kapsułki po treningu,
ale jeśli nie wiesz ile gram białka i węgli to nie wiem czy to bedzie dobry pomysł :) dział dieta i poszukaj :)
Jak dla mnie Vitalmax to najlepsza firma produkujaca odzywki jesli sie nie ma duzych funduszy(jak na cene). No i oczywiscie OStrowia;]
Jak dla mnie Vitalmax to najlepsza firma produkujaca odzywki jesli sie nie ma duzych funduszy(jak na cene). No i oczywiscie OStrowia;]
prawda z vitalmaxa tanie i niezle wiec smialo mozesz kupowac krete z tego tam jest juz tauryna i b6;p
no i witaminki jakies sobie kup;d
co do witamin to szamam duuużo owoców codziennie a nich najwięcej witamin ;) choć pewnie i tak nie dostarczam wszystkich w potrzebnych ilościach, możliwe że zakupie jakieś vitaminki :).
Co do diety to tak jak już pisałem że dietke mam, ale nie do końca bo mi praca koliduje z tym troche, ale jakoś daje rade, może mi ktoś napisać jakie jest zapotrzebowanie węglowodanów tzn ile na kg ciała? Bo zawsze to zapominam. Z góry thx :)