Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Naciągnięty mięsień. Pomocy!

hiden
05-06-08, 21:10
Tak jak w temacie. Jakie macie skuteczne sposoby na naciągnięty mięsień. Ile powinienem dać sobie spokój z ćwiczeniem i co jeszcze robić, aby szybciej się zregenerowało?

terrorsiejem
05-06-08, 21:55
jak poczujesz że już jest sprawny możesz ruszyc z cwiczeniami. Regeneracje wspomaga pływanie prysznic ciepło-zimny może jkaieś delikatne masaże :)

hiden
06-06-08, 22:18
A czy smarowanie Ben-Gayem coś pomoże?

ckl
06-06-08, 23:35
A czy smarowanie Ben-Gayem coś pomoże?

Na pewno trochę przyspieszy, ale podstawa to odpoczynek.

VegetaSSJ3
10-06-08, 17:04
Napisz jaki to miesien i opisz jaki to jest bol

hiden
10-06-08, 19:28
Chodzi mi o mięsień czworogłowy uda. Ból pojawia się kiedy mocniej kopnę piłkę i jest to kłucie. Nie przechodzi to od dłuższego czasu i podejrzewam, że może on być naderwany.

VegetaSSJ3
11-06-08, 17:55
Czyli bol wystepuje podczas prstowania kolana?? hmm moze byc to naciagniecie 4 jak dlugo to ci sie utrzymuje juz? proponuje pojsc do chirurga

hiden
11-06-08, 19:57
Przy takim prostowaniu jakie wykonuje się podczas chodzenia to mnie nei boli tylko wtedy kiedy mocno kopnę piłkę. Utrzymuje się już czwarty tydzień. Na razie nie idę do lekarza, bo ciągle grałem w nogę nie patrząc czy boli czy nie, a nie dawałem mięśniowi czasu na regenerację. Teraz nie gram 2 dzień i zobacze jak to będzie po tygodniu. Jak nic się nie zmieni to pójdę do lekarza. Dodatkowo smaruję Ben-Gayem i świecę taką lampą co świeci na pomarańczowo.

Stach
16-06-08, 10:38
Mi ostatnio pomogl na naciagniety miesien taki plasterek (prel blue?). Dobry, bo nie brudzi ubrania a jak sie chodzi do pracy, gdzie trzeba wygladac, to z plamami nie wypada.