Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc:)

ciacik
05-06-08, 15:58
Witam;) W wakacje chcialbym zaczac cykl na kreatynie:) Kupilem juz monohydrat(jest to moj 1 cykl) do tego bialko ktore mi sie konczy bo narazie caly czas na bialku jade. Mam do tego jeszcze glutamine i aminokwasy. Ale niewiem jak to wszystko polaczyc. I moze bedzie lepiej zamiast bialka dokupic gainer. Albo moze jeszcze cos innego?? Albo to i to no niewiem wiec dlatego mam nadzieje ze ktos mi podpowie. Dietka jest oczywiscie:) Zalezy mi na masie:) Z gory dzieki pozdro

007
06-06-08, 00:19
Piszesz że dieta jest więc powinieneś wiedzieć co potrzebujesz dla uzupełnienia.

slim shady
06-06-08, 21:47
jak na mase to kup gainer zamiast białka, do gainera nie potrzebujesz aminokwasów bo gainer je juz posiada zawsze mogą zostac na później

Rickey
06-06-08, 22:08
Tak jak pisął kolega wyżej:)
Jeśli chcesz coś na masę to wydaje mi się, że najodpowiedniejszy będzie gainer. Oczywiście nie możemy tutaj zapomnieć o odpowiedniej diecie i treningu:)
Pozdro!!

ciacik
06-06-08, 22:35
Tak ale raz slyszalem ze lepiej jak chce na masie to bialko a raz ze gainer i teraz niewiem:) Z bialka jestem zadowolony ale niewiem czy na gainerze beddzie lepiej:) Ale jak bym mial to wszystko polaczyc??:)

007
06-06-08, 22:43
Jeśli będziesz miał nadwyżki to zdecydowanie pójdą w stolec.Dieta musi być stabilna i przemyślana.

slim shady
06-06-08, 22:46
białko bardziej na rzexbe jest niz na mase

007
06-06-08, 22:55
Białko potrzebne jest do budowania mięśni.Jest potrzebne i przy masie i przy rzeźbie.Większość regulujesz węglami, fatem ,i innymi ćwiczeniami.Przy rzeźbie musisz jeszcze zwiększyć białko ponieważ zmniejszasz inne składniki i dodatkowo masz aeroby itp.

ciacik
07-06-08, 10:26
A moze np dokupic do tego aakg z treca. Slyszalem dobre opinie od kumpli:) Tylko ja nadal niewiem co mam wziac do tej kreatyny

terrorsiejem
07-06-08, 10:44
białko-na żeźbe
gainer (białko i węglowodany)- na mase jako uzupełnienie diety ,to musisz ocenic sam czego ci brakuje w diecie. Nikt tutaj nie znam twojej diety i zapotrzebowania kalorycznego żeby ci doradzic co masz sobie kupic.

ZPiT
07-06-08, 10:49
za AAKG nie bierz się jeszcze!
Przed treningiem BCAA i po treningu BCAA, następnie również po treningu carbo razem z glutaminą lub gainer.
Uważam, że aminokwasy rozgałęzione BCAA powinny być obowiązkowe przed i po treningu!!! ochrona mięśni. Osobiście zawsze stosowałem BCAA, ponieważ jeśli masz dobrą dietę to dostarczysz odpowiedniej ilości białka czy wegląwodanów a z BCAA to już nie jest tak prosto. pozdrawiam.

007
07-06-08, 11:23
BCAA masz w odżywkach i produktach WB.Dodatkowa porcja jest potrzebna przy zajebis--m wysiłku i ogromnej masie mięśniowej

ZPiT
07-06-08, 11:40
Chcesz mieć wyraziste i duże mięśnie to BCAA ci wtym pomoże!!! To takie małe cegiełki do budowy mięśni!
Łatwiej jest z diety wyciągnąć białko czy wegląwodany.
Osobiście bez BCAA nie zaczynam treningu pozrdawiam
Jedyny suplement, który używam przez cały okres trwania mojej przygody z kulturystyką.
pozdrawiam

pimols
07-06-08, 16:23
Chcesz mieć wyraziste i duże mięśnie to BCAA ci wtym pomoże!!! To takie małe cegiełki do budowy mięśni!
Łatwiej jest z diety wyciągnąć białko czy wegląwodany.
Osobiście bez BCAA nie zaczynam treningu pozrdawiam
Jedyny suplement, który używam przez cały okres trwania mojej przygody z kulturystyką.
pozdrawiam
hahahah

ciacik
07-06-08, 21:39
Ok BCAA mam kupione:) Tylko hehe ja nadal niewiem co z reszta... Chce cykl na kreatynie. Kreatyna razem z bcaa glutamina i gainer tak??:) Czy jak ??:)

terrorsiejem
07-06-08, 21:49
Ok BCAA mam kupione:) Tylko hehe ja nadal niewiem co z reszta... Chce cykl na kreatynie. Kreatyna razem z bcaa glutamina i gainer tak??:) Czy jak ??:)

człowieku masz diete i nie wiesz czego c iw niej brakuje ? skończ z tą bajką. ułuż sobie porządną diete.

marcinmks1
07-06-08, 21:49
Zjedz kreatyne razem z gainerkiem, a jak gainer sie skonczy to wtedy wez bcaa i glutamine z tego co wymieniles.

007
08-06-08, 02:02
Może zabrzmi to prymitywnie ale nie chce aby tak wyszło

Jeśli nie masz podstawowej wiedzy o diecie i treningu to właśnie nadszedł czas aby to uzupełnić.Odżywki i suple to nie jakiś tam złoty strzał co cie wypakuje i da ogromną siłe tak jak reklamują to sprzedawcy.

Zacznij ogarniać po kolei od podstawowych zagadnień

Jak się odżywiać ?

jaki trening na początek ?

Co to są odżywki i suplementy ?
--------------------------------------------
Kupiłeś BCAA i nawet nie wiesz po co ci to jest ?

ciacik
08-06-08, 11:58
Ehhh ja wiem to co powinienem itp... Chce zrobic cykl na kreatynie ale chcialbym zebyscie mi doradzili jakie odzywki brac do tego lub nie:) Przeciez wiem ze mnie nie wyjebie odrazu:p Tylko czuje ze od jakiegos czasu mam zastoj i nie moge ruszyc wiec pomyslalem ze to dobry moment:) Wiec chcialbym ayscie mi doradzili co mam zrobic abym jaknalpeij skorzystac z okresu na kreatynie:) Tyle...

slim shady
08-06-08, 12:23
kreatyna +gainer reszta na potem

terrorsiejem
08-06-08, 14:56
do tego jakiś transporter np dekstoza :) było tak od razu pisac :)

czuwajista
08-06-08, 17:07
Żeby czasami nie przytransportowało .... Nie kupuj Dextrozy(czy jak jej tam)

terrorsiejem
08-06-08, 17:08
dlaczego nie ?

czuwajista
08-06-08, 17:14
Bo gówno daje ;) Chodzi im tylko o zarobienie kasy.. Już lepiej kup sobie Carbo.

terrorsiejem
08-06-08, 17:17
no to na jeden h*j w sumie wychodzi carbo dekstoza tauryna.Jak kto woli. Ja miałem dobre rezultaty po mono+dekstoza

Rickey
08-06-08, 18:08
Ja osobiście nie widziałem transportującego działania dextrozy. Żałuje tylko, bo mogłem sobie zakupic tauryne i na pewno lepiej by się "zgrała" z mono. A tak tylko straciłem 40 zł. Jedyny tego plus jest taki, że byjamniej mialem z czym pić krete.
Pozdro!!

ciacik
09-06-08, 14:01
Hmmm tez wiele razy slyszalem ne dextro to tylko wyrzucenie pieniedzy w bloto:) Czyli mowie sam gainer + kreatyna. Ale teraz bede bral gainer nie bialko czyli moze ebdak dorzucic do tego to BCAA?? Moze gluta?? Prosze poradzcie:p

czuwajista
09-06-08, 14:08
Można BCAA dla lepszej jakości mięcha.. Gluta zbyt drogo wychodzi...

ZPiT
09-06-08, 14:15
wypowiadałem się już na ten temat !
BCCA przed i po treningu - sprawdzone aminokwasy u mnie to HI TEC Amino Anabol PQ Professional (D-Pinitol transporter glukozy, aminokwasów i kreatyny do mięśni) u mnie to się sprawdza!!! polecam

ciacik
09-06-08, 14:16
Ale ja juz mam kupiona. Po prostu bylem kiedys w hurtowni i kupilem troche taniej a musialem kupic wiecej tego zebym mogl w ogole kupic. Zawsze moze sie przydac albo jakis kupel by cos kupil:) Wiec spoko:) To jak lepiej?:)

007
09-06-08, 18:19
A słyszeliście o tym że po,dekstrozie,cukrze pudrze i itp.coś tam się dzieje ? Po treningu zapasy glikogenu w mięśniach i wątrobie spadają.Organizm zużywa ich część do produkcji powera.Porcja węgli o wysokim IG przed w trakcie i po treningu to jest dawka zamieniana natychmiast na energię i nie odkłada się w sadełko.W zależności od rodzaju treningu,genetyki,diety i takich różnych nawet do kilku godzin po treningu takimi produktami można uzupełniać zapas glikogenu.