PDA

Zobacz pełną wersję : Nadgarstek... mocniej niż zawsze :|

Daro17
04-06-08, 19:11
Witam !
Każdy z was kojarzy pewnie ból nadgarstków na treningu.
Ja odczuwałem taki od samego początku przygody z kulturystyką.
Nie przeszkadzało mi to w ćwiczeniach, ponieważ ból był niewielki. Nigdy się tym też nie przejmowałem, gdyż większość z moich znajomych mówiła że odczuwa ból nadgarstków podczas ćwiczeń.
Jednak na ostatnim treningu dość mocno zabolał mnie nadgarstek do tego coś strzeliło mi w łokciu w momencie kiedy robiłem rozpiętki.
Łokieć przestał mnie boleć na drugi dzień, ale ból nadgarstka jest dość duży nawet jeśli nie ćwiczę. W tej chwili siedzę w domu w opasce usztywniającej, nadgarstek pulsuje, do tego trzęsie mi się dłoń towarzyszy temu ból :|
Macie jakieś pomysły ? Czy trzeba się udać do służby zdrowia ?
Oby to nie była poważniejsza kontuzja... :(

MhL
05-06-08, 02:45
Nie powinno byc nawet tego postu, mi sie wydaje ze masci przeciwbolowe, i bandarze nic nie pomoga.

Lekarz.

HerQleSZMC
05-06-08, 11:10
Idź do lekarza jak najszybciej. Słyszałem ze jak sie zje%ie nadgarstki to juz tylko operacja pomaga. Ale ja swego czasu miałem taki potworny ból w nadgarstkach ze ledwo szklanke trzymałem;/ Miesiąc bez siłki i było potem normalnie;)

terrorsiejem
05-06-08, 17:58
bo cwiczy sie z usztywnieniami na nadgarstki albo sie pilnuje żeby nie robic błędów treningowych takich jak powykszywiane nadgarstki. To są szczegóły na które mało kto zwraca uwage a można sobie krzywde zrobic.

tm7
05-06-08, 20:01
Powinienes sie udac do lekarza jak najszybciej bo moze byc to cos powaznego , przede wszystkim przeswietlenie , z nadgartskami , kolanami i łokciami trzeba uwazac bo jak sie zepsuja to sa problemy przez cale zycie czasami ;/

Daro17
06-06-08, 20:23
heh luzik ;] byłem u lekarza pierwszego kontaktu. Doktorek jest w sumie spoko obejrzał rękę. Zapytał co planuje zrobić ? a ja oczywiście ćwiczyć jak najszybciej. Więc nastawił mi osobiście nadgarstek trochę się zdziwiłem, ale jest luzik. Mam teraz tylko uważać przez kilka najbliższych tygodni i nie podnosić zbyt dużo.
Terro ja już nie taki lamusek ;] ćwicze w tych opaskach wiesz i w sumie dbam o technikę, ale jak mi coś "pstrykło" w łokciu i zabolało to wygiąłem nadgarstek i wiesz klapa... dzięki wszystkim za pomoc :)
pozdrawiam !