Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak zacząć?

SilverSnow
04-06-08, 19:09
Witam mam 15 lat 170 pare wzrostu i 55 kilo wagi więc dobrze zbudowany nie jestem... A słodyczy dużo jem sniadanie,obiad,kolacja zawsze jest i to czasami spore porcje.
I teraz chce zacząć swoją przygodę z kulturystyką do dyspozycji mam tylko ciężarki 2kg i 5kg i raz w tygodniu tenis, jestem typem człowieka który lubi sport codziennie 2h na rowerze spędzam ale jeśli chodzi o klate i biceps to bida i poradzcie co mam robić zeby przytyć i wyrobić jakieś mięśnie
Może jakąś diete musze stosować ale ja sie nie znam więc wole od was usłyszeć odp

slim shady
06-06-08, 22:10
zapisz sie na siłke bo na 2kg nie urosnie Ci łapa, trening masz w dziale trening podiweszone i diete tak samoi słodycze odstaw bo bedziesz tylko tłuściochem

Romek
06-06-08, 22:38
wiesz co jak masz mozliwosc chodzic na normalna silownie to idz , bo raczej tym ciezarem to wiele nie zdzialasz. Pozniej robisz diete i ukladasz trening. Jestes zapewne ektomorfikiem to tak jak ja ;D tak wiec jesli chcesz przybic to jeszcze sporo pracy przed toba narazie solidny trening i dieta moze byc jeszcze jakis gainer.A co do slodyczy to mysle ze ci nie zaszkodza ale w umiarkowanych porcjach, bo mysle ze nie bedziesz mial problemu ze strawieniem. Pozdro 600 :)