PDA

Zobacz pełną wersję : A6W + białka? - problem

Grizz
04-06-08, 18:52
Wiem, po treningach na siłowni warto od razu ww proste, a po 30 minutach białko. Jednak Aerobiczna 6 Weidera jest stosunkowo krótka, a zalezy mi tylko na szybkim uzyskaniu "kaloryfera". Więc jak mam jeść? węglowodany chyba nie będą mi zbyt potrzebne. Czy pare minut po wykonaniu A6W jeść białko, czy może pół godziny przed A6W sporą dawke białka? Dotychczas robiłem tak:

Zjadałem 2/3 jajka, potem robiłem A6W, za jakieś 2 godziny spać.

Czy nie lepiej, gdy zrobie A6W, 30 minut po zrobieniu zjem te 2/3 jajka(lub coś innego co zawiera sporo białka), a potem zaraz przed snem znowu troche białka?

Zalezy mi tylko na wielkośći mięśni, dlatego sądze że energia(czyli węglowodany) nie są mi potrzebne. Po obudzeniu nie odczuwam zmęczenia wczorajszym A6W.

Daro17
04-06-08, 19:42
Zalezy mi tylko na wielkośći mięśni, dlatego sądze że energia(czyli węglowodany) nie są mi potrzebne.

A6W to nie jest raczej trening na jak to napisałeś "wielkość mięśni" A6W jest raczej treningiem aerobowym, polega na długotrwałym i intensywnym wysiłku z małym obciążeniem... To jest trening czysto na rzeźbę. Stosując ten trening to spalisz najwyżej tłuszcz na brzuchu, ale mięśni raczej nie powiększysz.

Co do tych białek i węglowodanów to napisz czy ćwiczysz jeszcze na siłowni czy tylko te a6w ?

Grizz
04-06-08, 19:44
No tylko A6W, gdybym ćwiczył na siłowni, to bym brał po ćwiczeniach ww.

LeBron23LBJ
04-06-08, 20:13
2 lub 3 jajka to wcale nie jest duzo białka, jedno jajko ma około 6-7 g białka, ja bym pół godziny po treningu normalnie kolacje jadł. A6W przynjamniej 1,5 h po posiłku

Rynju
04-06-08, 22:27
3 sredniej wielkosci jaja to 12g bialka

Grizz
05-06-08, 14:32
No dobra, moge jeść coś innego, co ma dużo bialka, tylko kiedy? pół godziny po A6W? przed? przez cały dzień? przed spaniem?

LeBron23LBJ
05-06-08, 15:50
RYNIU ja patrzałem w tabeli żywieniowej jakiejs i pisalo ze jedno jajko ma 6-7 g białka, potem tego poszukam. A ty jakie masz źródła?

Grizz
05-06-08, 17:05
Zamiast spierać sie o to ile g. białek mają jajka, moze ktoś by odpowiedział mi na pytanie? :P

terrorsiejem
05-06-08, 17:20
a6w to cwiczenie jak każde i obowiązuje taki sam sposób dostarczania białek i węgli jak po każdym cwiczeniu :) czyli po raz chyba setny powtórze :) zaraz po cwiczeniu węgle i 0.5-1 h węgle złorzone i białka.

Grizz
05-06-08, 17:34
Ehhh...No rozumiem, tylko A6W trwają parenaście minut i nie męczą, więc po co mi zaraz po nich ww? I czy te białko, które zjem po 30 minutach zostanie wykorzystane do budowy mięśni które właśnie cwiczyłem, i dzięki temu że je zjem one urosną? Bo tylko o to mi chodzi.

terrorsiejem
05-06-08, 17:39
białko jest budulcem mieśni i taką funkcje pełni w organiźmie i dlatego jest tak ważne w diecie wszystkich kulturystów i twoim posiłku potrenigowym :) A6W jak dla mnie jest męczące a węglowodany z drógiej strony pełnia funkcje energetyczną w organiźmie i stymulują organizm do wytwarzania insuliny.Węglowodanami uzupełniasz energie straconą podczas treningu:) poczytaj podstawy o diecie w temacie dieta i wszystko bedziesz rozumiał :)

Grizz
05-06-08, 17:43
Nie no, ja jakieś 2h po A6W ide spać, więc raczej energia nie jest mi potrzbna, bo zregenruje się podczas snu. Ale ok, bedę jadł po A6W ww.
Wiem że białko to podstawowy budulec do mięśni...

A o to białko tak pytam, ponieważ ja myślałem że mięśnie rosna podczas trenowania, więc białko po 30 minutach+czas trawienia, to dużo za późno, i tylko uzupełni zapasy, a wcale nie da mi przyrostu w mięśniach. Widocznie sie myliłem.

Dziękuje wszystkim ;P

terrorsiejem
05-06-08, 17:47
mięśnie rosną dzień do trzech po treningu zalerzy to od twojego treningu :) cała zabawa w kulturystyke polega na uszkadzaniu włukien mięśniowych podczas treningu i puzniej regenerowniu sie ich i dodatkowym przyrostem.

LeBron23LBJ
05-06-08, 20:02
dobra to odpusc se te węgle od razu po treningu. TAK białko przyczyni sie do budowy miesni brzucha. Pół godziny po treningu jedz! Najlepiej jak bys miał odżywke białkową to od razu po treningu bys wypił i gitara :)
a propo białka w jajach to nie pokaze tabeli bo jest wklejona w konkurencyjnym forum. Ale było że na 100 g jaj 12 g to białko a jedno jajko ma od 50 do 60 g masy średnio. Pozdro

Rynju
05-06-08, 20:33
jajko skl sie z 12,6% z bialka.
wqga jaj:

XL - bardzo duże: 73 g i więcej
L - duże: od 63 g do 73 g
M - średnie: od 53 g do 63 g
S - małe: poniżej 53 g

LeBron23LBJ
05-06-08, 21:14
potwierdziłeś moją tezę ;]

dexter
05-06-08, 21:32
jeżeli nie masz w tej chwili rozwiniętych miesni brzucha to nie licz na to, ze do wakacji zrobisz kaloryfer. Tak jak ci pisali, A6W spali tłuszcz i wzmocni miesnie i tylko to. Mogłeś pomysleć o tym wcześniej, ale pociesze cie - do następnych wakacji jak będziesz jeszcze ćwiczyć to powinienes mieć kratke.
pozdro

LeBron23LBJ
06-06-08, 13:04
jeżeli nie masz w tej chwili rozwiniętych miesni brzucha to nie licz na to, ze do wakacji zrobisz kaloryfer. Tak jak ci pisali, A6W spali tłuszcz i wzmocni miesnie i tylko to. Mogłeś pomysleć o tym wcześniej, ale pociesze cie - do następnych wakacji jak będziesz jeszcze ćwiczyć to powinienes mieć kratke.
pozdro

kto tak pisał? o kim mówisz?

Rynju
06-06-08, 13:11
LeBron23LBJ
Miasto: Koshaolin znaczy K-lin ? :D

LeBron23LBJ
07-06-08, 12:19
dokładnie K-lin czyli Koszalin, 12 km od morza. 12 km od Mielna w którym jest masa lasek :) w sezonie

Rynju
07-06-08, 12:24
no wiesz w prostej linii mamy 11km od morza ;)

LeBron23LBJ
07-06-08, 22:04
o to ty tez z klina? jaki rejon? Ja z osiedla Morskiego . Pozdro

Rynju
07-06-08, 22:26
Ja pod lasem. Polnoc, przylesie