Zobacz pełną wersję : koncentrat bialka czy gainer?
Witam! mam problem ze zdecydowaniem sie co wybrac gainera czy koncentrat bialka, nie mam jako takiej diety z powodu wymyslow rodzicow jednak staram sie w miare porzadnie odzywiac tak zeby zaspokoic potrzeby organizmu, nie powiem bo od kiedy zaczalem cwiczyc to przybralem jakies 7-8kg ale mnie to nie zadowala, z tego co sie orientuje spozywam duzo weglowodanow ale z bialkiem jest troche cienko bo spozywam moze polowe mojego zapotrzebowania, w tej sutyacji wlasnie mysle nad koncentratem zeby uzupelnic bialko bo wegli tak nie potrzebuje ale nie jestem pewien co do tego co mam takto wybrac?
skoro wegli masz pod dostatkiem to bialko. Ale nie sugeruj sie nazwa koncentrat bialka serwatkowego z allegro o zawartosci 10-13% bialka ! To ma byc odzywka bialkowa z prawdziwego zdazenia. Zagladnij do podwieszonego tematu o polecanych odzywkach i suplementach w tym dziale i wybierz sobie jakies bialko z nich
kup sobie zdecydowanie bialko, no chyba, ze ewentualnie jakiegos bulka 50-50
rozmyslalem nad ostrowia ale nie wiem czy bedzie dobra chyba ze cos polecacie sprawdzonego??
ostrowia jest tak naprawde najtanszym bialkiem na rynku, co nie znaczy wcale, ze jest slaba; to bardzo dobre bialko, jednak jego wada jest to, ze strasznie sie pieni, ale to juz kwestia gustu - mnie to nie przeszkadzalo; smialo moge polecic rowniez Whey Protein Complex 100% lub X5 Protein Olimpu
w smaku hujowa,pieni sie ale czego sie nie robi dla miesni co nie?
ja polecam koncentrat białka vitalmaxa rozpuszczalność bardzo dobra, lekko się pieni ale po 3 minutach piana opada i można spokojnie wypić, i nie jest aż tak drogie.
No jesli weglowodanow nie brakuje to bialko:) A jakim hajsem dysponuesz na te odzywke??:)