Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : koncentrat bialka czy gainer?

rash1
04-06-08, 09:38
Witam! mam problem ze zdecydowaniem sie co wybrac gainera czy koncentrat bialka, nie mam jako takiej diety z powodu wymyslow rodzicow jednak staram sie w miare porzadnie odzywiac tak zeby zaspokoic potrzeby organizmu, nie powiem bo od kiedy zaczalem cwiczyc to przybralem jakies 7-8kg ale mnie to nie zadowala, z tego co sie orientuje spozywam duzo weglowodanow ale z bialkiem jest troche cienko bo spozywam moze polowe mojego zapotrzebowania, w tej sutyacji wlasnie mysle nad koncentratem zeby uzupelnic bialko bo wegli tak nie potrzebuje ale nie jestem pewien co do tego co mam takto wybrac?

Rynju
04-06-08, 09:44
skoro wegli masz pod dostatkiem to bialko. Ale nie sugeruj sie nazwa koncentrat bialka serwatkowego z allegro o zawartosci 10-13% bialka ! To ma byc odzywka bialkowa z prawdziwego zdazenia. Zagladnij do podwieszonego tematu o polecanych odzywkach i suplementach w tym dziale i wybierz sobie jakies bialko z nich

Hulk
04-06-08, 09:49
kup sobie zdecydowanie bialko, no chyba, ze ewentualnie jakiegos bulka 50-50

rash1
04-06-08, 10:12
rozmyslalem nad ostrowia ale nie wiem czy bedzie dobra chyba ze cos polecacie sprawdzonego??

Hulk
04-06-08, 10:15
ostrowia jest tak naprawde najtanszym bialkiem na rynku, co nie znaczy wcale, ze jest slaba; to bardzo dobre bialko, jednak jego wada jest to, ze strasznie sie pieni, ale to juz kwestia gustu - mnie to nie przeszkadzalo; smialo moge polecic rowniez Whey Protein Complex 100% lub X5 Protein Olimpu

pimols
04-06-08, 20:42
w smaku hujowa,pieni sie ale czego sie nie robi dla miesni co nie?

Minias
07-06-08, 11:13
ja polecam koncentrat białka vitalmaxa rozpuszczalność bardzo dobra, lekko się pieni ale po 3 minutach piana opada i można spokojnie wypić, i nie jest aż tak drogie.

ciacik
07-06-08, 21:47
No jesli weglowodanow nie brakuje to bialko:) A jakim hajsem dysponuesz na te odzywke??:)

rash1
07-06-08, 23:01
planowalem cos kolo 100