Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : L-karnitina, HMB, trening, POMOC

kamilgum
03-06-08, 19:34
Witam,

Mam na imię, Kamil mam 18 lat, i jestem tu nowy mam parę pytań, i porad, liczne na mądre i pomocne wypowiedzi,

A wiec tak jak wyżej wiek 18,5 lat, waga 85 kg wzrost +/- 190 cm, wegetarianin,

Planuje kupno L-karnityny, i HMB<to puźniej>, nigdy nie trenowałem na siłowni, ale sprawność, ruchowa mam dawny siatkarz, obecnie, zrobiła mi się nie ciekawa oponka, teściowa rozpieszcza, ale po kupnie i wydaniu kasy na suplementy ograniczę słodkie i inne tego typu rzeczy, nie mam czasu na siłownie, pracuje w wakacje, jedynie na co mam czas to rower i bieganie, nie wie czy to coś daje przy karnitynie i HMB? jak grałem w siatkę w siatkę to ważyłem 80 kg, ,,,, obecnie zależy mi na wadze +/-78 kg, po prostu spalić troszkę tłuszczu, parę dobrych kilo, a resztę zamienić w mięśnie, i bron boże nie chce być kulturystą i mięśniakiem, zależy mi na fajnej budowie ciała na razie jest sam tłuszczyk, i źle zaczynam sie z tym czuć, powiedzmy mój cel 5 kg spalić i ze 3, 4 kg zamienić w mięśnie, mam dziwną budowę ciała, tłuszcz odkłada mi sie tylko na brzuchu, ręce chude, nogi po siatkówce umięśnione tylko ten brzuch, wiec nie wiem czy warto kupować, co kol wiek gdy moje ćwiczenia to tylko bieganie, i rower, oczywiście, jak będę miał czas i doradzicie co mam robić postaram sie dostosować do waszych rad, L-karlityna jest na spalanie tłuszczu, mi, planuje kupić na allegro, słyszałem ze jak co to brać OLIMP, doradźcie, co mam kupić, i czy to daje efekty, aaaa na marginesie mam słaba przemianę materii, od dziecka zawsze oponka, nie byłem otyły ale zawsze brzuszek był,,, doradźcie coś, jak okaże sie ze spadłem z kosmosu i pytam o głupoty to nie śmiejcie się tylko powiedzcie, co pisze źle, chciałbym nawiązać, stały kontakt z wami i dowiedzieć się coś na temat tej dziedziny,,,, liczę na was,,,

kamilgum@wp.pl
gg: 9868022

pozdrawiam i proszę o pomoc

slim shady
03-06-08, 23:27
ale sie rospisałeś :D
l-karnityna to dobry wybór na początek natomiast HMB juz nie. HMB mógłbys brac jakbyś ćwiczył siłowo. 5kg to nie problem wystarczy ze ułozysz dietke(udaj sie do działu dieta) i jak nie chcesz isc na siłke to biegaj, jeździj na rowerku, conajmniej 40 min 3 razy w tygodniu. Pij duzo wody pomaga w chudnieciu. Polecam Ci trening domatora http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp
tak szybko mięsniakiem nie będziesz do tego trzeba duzo pracy poświęcic wiec nie masz co sie obawiac