Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Masa - zielony

zielonykolo
01-06-08, 01:10
Witam, mam 16 lat, masa 55 kg :/, wzrost ok.170.
Potrzebuje czegoś co pomoże mi przybrac na masie, cwicze akrobatyke - pon, sro, sob. Cwiczenia - rozgrzanie sie, pozniej stanie na rekach/skoki - salta itp. po godzinie tych cwiczen, zaczynamy cwiczyc brzuch( chwytamy drabinke na leżąco rękoma i podnosimy/opuszczamy proste nogi - odbywa sie to seriami, pozniej nogi pod drabinke i klasyczne brzuszki...), podciaganie sie na drążku ( zewnętrzna czesc dloni mam obrócona do siebie, po 10 razy serie x3 lub x4), pompki na rekach po 6-8 seriami x3 lub x4, zwykłe pompki robie w domu 20 razy seriami po 3, 4 razy. Opisałem dosc szczegółowo abyście mogli pomoc. Potrzebuje coś na masę ;].
Edit. Aha coś co nie szkodzi i po czym będę mógł jeszcze rosnac :>

ciaastek91
01-06-08, 10:38
jedzenie

tm7
01-06-08, 10:47
dobra dieta, szkoda faszerowac sie juz specyfikami ,z drugiej strony zeby przybrac na masie musialbys wykonywac trening na mase :) a ty wykonujesz wrecz odwrotny

zielonykolo
01-06-08, 11:37
eeee ... no to jeśli możesz to napisz co będę musiał robic, a jakies odżywki nie pomogą ?

47
01-06-08, 12:04
tylko niepotrzebnie stracisz kasy na odzywki, jak juz to porządna dieta. przede wszystkim jak chcesz przybrac na masie to idz na silownie i cwicz :)

tm7
01-06-08, 12:07
eeee ... no to jeśli możesz to napisz co będę musiał robic, a jakies odżywki nie pomogą ?
hehe tzn co , chcesz program treningowy na mase na silownie ?? bo tylko tak przybierzesz na masie jesli chodzi o miesnie i dieta do tego

tm7
01-06-08, 12:13
jesli chodzi o odzywki przeczytaj ten link , bedziesz wiedzial o co chodzi
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6633&highlight=glutamina

Symu
01-06-08, 12:46
Dieta masowa i trening ogólnorozwojowy na początek (trening dla początkującego).

TU znajdziesz wszystko http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=8273

Z odżywek jedynie gainer ale IMO nie ma sensu bo mógłby Ci pójść w tłuszczyk a przy akrobatyce to raczej nie mile widziane.

slim shady
01-06-08, 12:48
sorry ale trenując akrobatyke nie wiem po co Ci masa, musisz sie zdecydowac na jedno jesli chceszch miec mase musisz zamienic akrobatyke na siłke i pójśc do działu dieta i masz tam gotowe diety, zawsze mozesz kupic sobie gainera na mase

zielonykolo
01-06-08, 16:07
wszystko fajnie, linków za linkiem, wejde w jedne to sie pojawia z 10 linkow i pozniej next link i next .... a może gdybym brał Gainera (jak to sie bierze itp.) to co ile jakie treningi musze miec i wogole ;s ?

Damian st-ce
01-06-08, 16:58
Jesli chcesz nabrac masy, musisz ćwiczyć na siłowni trzy razy w tygodniu. W dziale Trening znajdziesz w podwieszonych treningi na mase. W dziale Dieta znajdziesz przykładowe dietki :) A w dziale Odżywek dowiesz sie jak stosowac i w jakich ilosciach Gainera :)

zielonykolo
01-06-08, 20:00
ehh... wole podwoic to co jem codziennie ;s dzieki za "pomoc" nara

ciaastek91
01-06-08, 20:30
a ty bys chcial czlowieku wszystko na tacy miec podane. wysil sie troche i poszukaj. na forum wszystko jest.

tm7
01-06-08, 20:44
tak wogole akrobatyka + masa nie widzi mi sie to , rzezba to co innego , albo akrobatyka i rzezba albo silownia i masa, zadne odzywki tu nie pomoga , nie ma wszystko na raz :P

zielonykolo
02-06-08, 00:05
tm7 jestem poczatkujacy ale jakos u mnie na akrobatyce sa goscie po 20-30 lat i jakos na mase brali i zajebiscie teraz wygladaja

terrorsiejem
02-06-08, 19:11
ale nie ma sensu faszerowa sie odzywkami jesli nie masz odpowiedniej diety i treningu. Po co ci masa tłuszczowa ? Nic w tym świecie nie jest proste :) takie zycie. dlatego moja rada : układasz sobie diete puzniej trening i ewentualnie jakiś gainer (bez dobrej diety nic ci nie da) albo odpuszczasz sobie tą zabawe.

Damian st-ce
02-06-08, 21:11
Jesli chcesz pomocy to nie ma sprawy. Wejdz do działu trening, tam jest wiele przykładowych treningów. Wybierz jeden z nich. Powiesz nam czy masz dostęp do takich przyrządów co sa w nim. Jesli cos bedzie nie tak to poprawimy. Tu nikt Ci nie ułoży gotowego planu zeby Tobie pasował. Niestey trzeba sie samemu wysilić.

zielonykolo
02-06-08, 22:12
ziemniaki + mieso + wszystko co jest tluste = pomoc
wiec tyle mi starczy i to jest lepsze niz te diety ... bo do nich to nie ma szans ze sie dostosuje

tm7
02-06-08, 22:52
jesli chcesz uprawiac jakikolwiek sport dobrze by bylo zdrowo sie odzywiac , a nie tylko ziemniaki kotlet i kapusta , jesli chcesz isc w mase musisz miec duzo bialka w swoich posilkach , wejdz w dzial dieta i poczytaj

terrorsiejem
03-06-08, 13:18
ziemniaki + mięso jak najbardziej :) ale nie wszystko co jest tłuste. Ryby,orzechy ryż ,makarony,jajka, to nie jest trudne. Wystarczy chciec.

zielonykolo
03-06-08, 15:05
makaron, jajka to jem jeszcze tak co dwa dni :>

respective
04-06-08, 13:28
moj kolega mial podobny problem, polecilem mu czyste bialko w proszku, zeby zjadal go 100-200g dziennie w kilku porcjach i przez 3tyg przytył 5kg(z 51 na 56kg)

terrorsiejem
04-06-08, 16:10
po co samo białko ? samo białko ci nic nie da bez odpowiedniej ilości węgli.można sobie wsadzic je w buty. Jesli on nie wie nawet mniej wiecej ile kalorii dziennie je to białko mu da...odpowiednio twardą kupe i nic wiecej.

respective
04-06-08, 16:16
mówimy tu od odpowiedniej diecie, która ma odpowiedni ilości węgli, białka i tłuszczy
i nikt tu nie mówi o samym białku...