Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomoc odnosnie dawkowania bialka

Damian-san
31-05-08, 11:21
Mam do dyspozycji bialko protifar firmy NUTRICIA. paczka 225g w tym 200g bialka :D wiec proporcje sa swietne:) i teraz ile mam tego brac po treningu? (chodzi mi tylko o dawkowanie w dni treningowe po treningu) czy to dobre? czy raczej powinienem brac to codziennie? mi sie wydaje ze potrzeba mi tylko po treningu zeby odbudowac miesnie... dodam ze jeszcze po treningu zjadam sobie puszke tunczyka ~ 40g bialka... diety niestety nie mam poniewaz jestem wciaz za granica.. i nie mam tu jak utrzymac diety... staram sie jesc odpowiednio duzo bialka dziennie i jem duzo owocow...
wzrost: 184cm
waga: 77kg (wiem troche malo... jak narazie, ale chudy nie jestem to trzeba powiedziec :) )
staz: 6 miesiecy bez przerwy, wczesniej w sumie chodzilem z 6 miesiecy w sumie
trening: masa, niedawno skonczylem trening na sile.. zastanawiam sie nad jakas rzezba, albo porzadna masa

Daro17
31-05-08, 11:31
Wiesz w sumie to według tego jak się czujesz... Skoro jesz tego tuńczyka po treningu i utrzymujesz jakąś tam dietę to pewnie nie musisz już dużo uzupełniać białka. Proponuję jeść sobie te białko co kupiłeś rano na czczo, po minimum 30 minutach śniadanie. Dawkuj jakieś 50-65 gram czyli około 5 płaskich łyżek stołowych.
A później po treningu tak jak mówiłeś jedz tego tuńczyka i owoce. Przed treningiem też jedz owoce jakiegoś banana albo coś innego z dużą ilością węglowodanów.
Jedno jest pewne bierz te białko codziennie. To że ćwiczysz w dane dni i wydaję ci się, że mięśnia tylko wtedy potrzebują białka to wcale nie prawda. Mięśnia jeśli mówimy o całkowitej regeneracji to potrzebują dość dużo czasu.