Zobacz pełną wersję : Sex a cwiczenia
Siergiej1991
30-05-08, 20:13
Witam
Niedawno spotkalem sie z opinia ze sex i polucja powoduja znaczny spadek miesni. Chodzi dokladnie o sex i onanizacje. Zaciekawil mnie ten temat i chcialem sie dowiedziec jaka jest prawda. Czy sex przeszkadza w budowaniu masy miesniowej?
Siergiej1991
30-05-08, 20:16
chodzi dokladnie o strate skladnikow miesni wraz z nasieniem
ciaastek91
30-05-08, 20:26
nie przeszkadza.
no chyba, ze bardzo intensywny, to wtedy tak jak aeroby ;p
Siergiej1991
30-05-08, 20:28
ale czy wraz z nasieniem nie tracimy duzo skladnikow ktore sa skladnikiem miesni np bialko ?
Ciaastek91 - rozwaliles mnie tym tekstem, sog :D
ale czy wraz z nasieniem nie tracimy duzo skladnikow ktore sa skladnikiem miesni np bialko ?
haha niebardzo , naprawde nurtuje cie to pytanie czy jaja sobie robisz ??
Siergiej1991
31-05-08, 22:08
Moze nie to ze nurtuje ale poprsotu chcialem wiedziec jaka jest prawda :D :D ... dzieki za odpowiedz oczywiscie sog :)
hehe nie ma sprawy ;] , ciesze sie ze moglem pomoc :D:D:D
Siergiej1991
31-05-08, 22:34
heh teraz jak dziewczyna bedzie wykorzystywala to co mi natura dala nie bede myslal o tym ze moge stracic wazne skladniki :P :)
slim shady
31-05-08, 23:23
nawet jakbys tracił te składniki to raczej byś nie przestał sex itd
Siergiej1991
01-06-08, 06:33
no napewno bym nie przestal :) w tych sprawaxh jak sie zaczyna to trzeba do konca :D pozdro
no napewno bym nie przestal :) w tych sprawaxh jak sie zaczyna to trzeba do konca :D pozdro
prawda sog
Przepalony
01-06-08, 13:11
Co wy wygadujecie przecież kulturystyka ponad wszystko :P
Co wy wygadujecie przecież kulturystyka ponad wszystko :P
gratuluje silnej woli :)
A ile sperma ma w sobie białka?:D Może mały śmietankowy gainerek?xD
ale ty chyba go pic nie bedziesz nie???
he he he to juz nie twoja działka
slim shady
13-06-08, 22:31
jak lubi to niech pije :D
To by byla glupota ograniczac sie w sexie dla braków spadków miesni:)
Jak bralem tribulon to tak mi ziwkszylo potencje ze laske nawet do 5 razy na dzien dojezdzalem:)
Blackphoenix
06-07-08, 10:43
W skład spermy wchodzą takie związki jak: putrescyna, spermina, spermidyna i kadaweryna (odpowiedzialne za zapach i smak spermy), witamina C, prostaglandyny, lipidy, aminokwasy, enzymy, hormony steroidowe, witamina B12, fruktoza, cholesterol, mocznik, cynk, wapń, magnez. Nie sądzę że może to mieć jakiś wpływ na mięśnie :)
Blackphoenix
06-07-08, 13:57
hmm... aminowkasy....
takk ale bardzo śladowe ilości , te związki w spermie są po to aby plemniki przeżyły :)
oSiŁeK_sNd
06-07-08, 15:05
białka w pojedynczym wytrysku jest tyle co w mniej więcej w plasterku szynki, wiecej białka pochłania organizm do samej produkcji, w sensie że skadś musi organizm brac energie żeby wyprodukować, wiec ruchajcie do woli ^^ nie ma obawy, myśle że sex może nawet zdecydowanie wpływać na plus dla rozwoju mięśni, w końcu po dobrym stosunku poprawia sie nasze samopoczucie itd itd a jak wiadomo dobre samopoczucie i dobry humor korzystnie wpływają na nasze przebiegi treningów a w rezultacie na przyrosty ;)
Damian st-ce
06-07-08, 16:27
a tych aminokwasów jest pewnie cały h..
no nie rozwalil mnie ten artykul:P
czuwajista
06-07-08, 23:20
Siergiej1991 (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=5065) proponuję łapać spermę i od razu przełykać!Ma ona duuuuużo białka! W ten sposób nic nie tracisz a zyskujesz przyjemność
oSiŁeK_sNd
07-07-08, 09:23
Siergiej1991 (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=5065) proponuję łapać spermę i od razu przełykać!Ma ona duuuuużo białka! W ten sposób nic nie tracisz a zyskujesz przyjemność
no właśnie nie ma dużo białka :] więc łykaj sam ^^
czuwajista
07-07-08, 11:13
Oj nie znasz sie na żartach..
hehe niedlugo wszyscy siłacze beda sie zastanawiac ile bialka sie straci jak sie napluje na chodnik , bez przesadyyyyy ... :P po co takie tematy :P
dokladnie, skonczmy go :) jak macie ochote nadgarstki rozruszac to sa inne fora :D