Zobacz pełną wersję : Rozstępy
Witam !
Mam problem z rozstępami...
Przybrało mi się ostatnio sporo na wadzę (12kg przez niecałe miesiące) i w okolicy mięśnia dużego piersiowego a mięśnia naramiennego pojawiły mi się rozstępy...
Miałem już kiedyś rozstępy na plecach, ale było to w okresie dorastania. Zostały po nich białe pasy.
Nie chce żeby takie białe pasy zostały mi teraz w okolicach piersi.
Znacie jakieś skuteczne metody pozbywania się rozstępów ?
Nie chodzi mi o jakieś metody chirurgiczne itp. może są na to jakieś preparaty ? A może wystarczy uzupełnić organizm jakimiś witaminami lub mikroelementami ?
Póki co rozstępy wyglądają jak pionowe fioletowe pasy :(
beda dlugo fioletowe i bordowe, po jakims pol roku powinny sie zaczc wybielac, masci i preparaty spowoduja co najwyzej ze szybciej sie wybiela (nawet w tydzoen niekiedy i moga byc nie az tak glebokie) beda takie same jak masz w miejscach gdy dorastales. Jedyny sposob to usuniecie chirurgiczne
Pocieszyć to mnie nie pocieszyłeś facet :| ale dzięki za odpowiedź dostajesz sogacza. A może jest sposób żeby zapobiegać powstawaniu rozstępów ?
przykro i brutalna prawda z wlasnego dosiwadczenia. Smaruj oliwka przed i po cwiczeniach. Idz do dermatologa. Pewnie powie ze to nic takiego i pojdziesz do apteki i dostaniesz masc o nazwie Fissan (b. droga i kiepska) badz za kilka zlotych na recepte (jak laskawy bedzie lekarz) masc z mocznikiem
Rozciagaj i nawilzaj :
Smaruj oliwka lub kremem nawilzajacym (nawet Nivea) przed i po treningu, rozmasuj miejsca gdzie sa rozstepy.
Pomoz regenerowac :
W czasie kapieli szoruj gabka( z wyczuciem) rozstepy.
moj kolega przybral na masie robily mu sie bardzo rozstepy i wiem ze dostal jakies masci na nie i podobno mu zeszly , slyszalem tez ze jak sie kawe wciera gąbka w rozstępy to znikaja
jedynie mogly wyblaknac, nie znikanac. Rozstepy to rozciagnieta skora. Operacyjnie mozna tylko usunac, chyba przez pszeszczep skory, ale nie jestem pewien.
hmm no mozliwe ze tylko wyblakly, ale slyszalem ze stosuja tez mascie takie jak na blizny , ze jak sa jeszcze swieze rozstepy i szybko sie posmaruje to az tak bardzo nie widac, takie jasne to masz racje ze juz tylko operacja pomoze
A ja ci powiem ze tez mam rozstepy ale na plecaach masakrycznie to wyglada.. ale po czasie bledna i na solarium mozesz je opalic to troche maskuje a z czasem same zejda jesli opalasz sie na sloncu bo skóra schodzi co jakis czas i nachodzi nowa i to sie lekko koryguje! :]
tu sie z toba zgodze :) mialem blizne na przedramieniu , po jakims czasie od slonca tak zmienila kolor ze prawie jej nie widac , nie widac jasnego znaku ,ale nie jestem fanem solarium ani opalania :P
solarium.. nie moge zrozumiec osob ktorzy mowia ze to dla gejow o_O przciez jak oni ci co tak mowia zesmarza sie na sloncu tak samo wyglada tyle ze schodzi im sukra i gnija na tym upale :) jak kto lubi ja lubie slonce a do solarium nic nie mam musze sie wybrac bo nie bylem nigdy :D boje sie :DDDD
no dla takich metroseksualistow moim zdaniem i ja sie bynajmniej trzymam z daleka od tego. No i solara nic nie da tych bialych pasow sie nie da opalic :)
nie wiem jak z bialymi pasami od rostepow ,ale ja swoja blizne opalilem troche , chociaz na poczatku masakrycznie wygladala :P, dla mnie goscie ktorzy chodza na solarium troche przesadzaja , rozumiem opalac sie na sloncu ale bez przesady , niech jeszcze ida do kosmetyczki obcinac sobie paznokcie ;/ nie za fajnie
To jest jedynie higiena.. kazdy inaczej lubi jedni wola golic sie pod pachami jedni mowia ze to pedalsie a ja lubie bo sie nie poce i wale to :)
noo golenie sie pod pachami to raczej higiena a solarium to "rozpieszczanie" swojego meskiego cialka... Ekhmmm
znam paru gosci co chodza na solarium i na nieszczescie przypominaja mi gejow ;/ dziwnie sie zachowuja ubieraja i wogole , dlatego mam takie zdanie o tych co tam chodza , mialem tez kolegow ktorzy chodzili do kosmetyczki jak cos im sie tam stalo na twarzy ale oni to mi raczej na narcyzow wygladali , wiec dlatego nie kojarze ich w ten sposob :P
i dobrze tm7 popieram. Nie trzeba ich tepic ale swoje zdanie mozna miec. Watpie by solarium i kosmetyczka byly kierowane typowo do mezczyzn. Mi sie tu ewidetnie nasowaja ci metroseksualisci
marcinmks1
30-05-08, 09:33
Swoja droga, zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie zrobili jakiegos preparatu na szybsze regenerowanie sie skury? A moze zrobili, tylko cena jest taka ze nikt w polsce nawet o tym nie mysli?
Swoja droga, zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie zrobili jakiegos preparatu na szybsze regenerowanie sie skury? A moze zrobili, tylko cena jest taka ze nikt w polsce nawet o tym nie mysli?
co masz na mysli szybsze regenerowanie sie skory ?? szybsze zchodzenie blizn po rozstepach ?? sa mascie na blizny ale nawet te najdrozsze w 100 % nie pomoga , moze chinczycy albo kowboje juz wymyslili takie cos :P ale oni to wola sobie operacje plastyczna zrobic a nie meczyc sie z masciami :P
marcinmks1
30-05-08, 11:13
Moze zle sie wyrazilem. Mialem na mysli cos co by im zapobiegalo, taka jakby oslonke;)
terrorsiejem
30-05-08, 13:01
Moze zle sie wyrazilem. Mialem na mysli cos co by im zapobiegalo, taka jakby oslonke;)
jak było napisane oliwa przed treningiem i po. Natłuszczasz miejsca narazone rozstepami.