PDA

Zobacz pełną wersję : Rozstępy

Daro17
28-05-08, 16:25
Witam !
Mam problem z rozstępami...
Przybrało mi się ostatnio sporo na wadzę (12kg przez niecałe miesiące) i w okolicy mięśnia dużego piersiowego a mięśnia naramiennego pojawiły mi się rozstępy...
Miałem już kiedyś rozstępy na plecach, ale było to w okresie dorastania. Zostały po nich białe pasy.
Nie chce żeby takie białe pasy zostały mi teraz w okolicach piersi.
Znacie jakieś skuteczne metody pozbywania się rozstępów ?
Nie chodzi mi o jakieś metody chirurgiczne itp. może są na to jakieś preparaty ? A może wystarczy uzupełnić organizm jakimiś witaminami lub mikroelementami ?
Póki co rozstępy wyglądają jak pionowe fioletowe pasy :(

Rynju
28-05-08, 16:54
beda dlugo fioletowe i bordowe, po jakims pol roku powinny sie zaczc wybielac, masci i preparaty spowoduja co najwyzej ze szybciej sie wybiela (nawet w tydzoen niekiedy i moga byc nie az tak glebokie) beda takie same jak masz w miejscach gdy dorastales. Jedyny sposob to usuniecie chirurgiczne

Daro17
28-05-08, 17:23
Pocieszyć to mnie nie pocieszyłeś facet :| ale dzięki za odpowiedź dostajesz sogacza. A może jest sposób żeby zapobiegać powstawaniu rozstępów ?

Rynju
28-05-08, 17:36
przykro i brutalna prawda z wlasnego dosiwadczenia. Smaruj oliwka przed i po cwiczeniach. Idz do dermatologa. Pewnie powie ze to nic takiego i pojdziesz do apteki i dostaniesz masc o nazwie Fissan (b. droga i kiepska) badz za kilka zlotych na recepte (jak laskawy bedzie lekarz) masc z mocznikiem

MhL
28-05-08, 18:45
Rozciagaj i nawilzaj :
Smaruj oliwka lub kremem nawilzajacym (nawet Nivea) przed i po treningu, rozmasuj miejsca gdzie sa rozstepy.
Pomoz regenerowac :
W czasie kapieli szoruj gabka( z wyczuciem) rozstepy.

tm7
28-05-08, 19:57
moj kolega przybral na masie robily mu sie bardzo rozstepy i wiem ze dostal jakies masci na nie i podobno mu zeszly , slyszalem tez ze jak sie kawe wciera gąbka w rozstępy to znikaja

MhL
28-05-08, 20:29
jedynie mogly wyblaknac, nie znikanac. Rozstepy to rozciagnieta skora. Operacyjnie mozna tylko usunac, chyba przez pszeszczep skory, ale nie jestem pewien.

tm7
28-05-08, 22:20
hmm no mozliwe ze tylko wyblakly, ale slyszalem ze stosuja tez mascie takie jak na blizny , ze jak sa jeszcze swieze rozstepy i szybko sie posmaruje to az tak bardzo nie widac, takie jasne to masz racje ze juz tylko operacja pomoze

toxic
29-05-08, 13:00
A ja ci powiem ze tez mam rozstepy ale na plecaach masakrycznie to wyglada.. ale po czasie bledna i na solarium mozesz je opalic to troche maskuje a z czasem same zejda jesli opalasz sie na sloncu bo skóra schodzi co jakis czas i nachodzi nowa i to sie lekko koryguje! :]

tm7
29-05-08, 13:11
tu sie z toba zgodze :) mialem blizne na przedramieniu , po jakims czasie od slonca tak zmienila kolor ze prawie jej nie widac , nie widac jasnego znaku ,ale nie jestem fanem solarium ani opalania :P

toxic
29-05-08, 13:25
solarium.. nie moge zrozumiec osob ktorzy mowia ze to dla gejow o_O przciez jak oni ci co tak mowia zesmarza sie na sloncu tak samo wyglada tyle ze schodzi im sukra i gnija na tym upale :) jak kto lubi ja lubie slonce a do solarium nic nie mam musze sie wybrac bo nie bylem nigdy :D boje sie :DDDD

Rynju
29-05-08, 14:46
no dla takich metroseksualistow moim zdaniem i ja sie bynajmniej trzymam z daleka od tego. No i solara nic nie da tych bialych pasow sie nie da opalic :)

tm7
29-05-08, 15:12
nie wiem jak z bialymi pasami od rostepow ,ale ja swoja blizne opalilem troche , chociaz na poczatku masakrycznie wygladala :P, dla mnie goscie ktorzy chodza na solarium troche przesadzaja , rozumiem opalac sie na sloncu ale bez przesady , niech jeszcze ida do kosmetyczki obcinac sobie paznokcie ;/ nie za fajnie

toxic
29-05-08, 16:08
To jest jedynie higiena.. kazdy inaczej lubi jedni wola golic sie pod pachami jedni mowia ze to pedalsie a ja lubie bo sie nie poce i wale to :)

Rynju
29-05-08, 17:50
noo golenie sie pod pachami to raczej higiena a solarium to "rozpieszczanie" swojego meskiego cialka... Ekhmmm

tm7
29-05-08, 18:09
znam paru gosci co chodza na solarium i na nieszczescie przypominaja mi gejow ;/ dziwnie sie zachowuja ubieraja i wogole , dlatego mam takie zdanie o tych co tam chodza , mialem tez kolegow ktorzy chodzili do kosmetyczki jak cos im sie tam stalo na twarzy ale oni to mi raczej na narcyzow wygladali , wiec dlatego nie kojarze ich w ten sposob :P

Rynju
29-05-08, 18:37
i dobrze tm7 popieram. Nie trzeba ich tepic ale swoje zdanie mozna miec. Watpie by solarium i kosmetyczka byly kierowane typowo do mezczyzn. Mi sie tu ewidetnie nasowaja ci metroseksualisci

marcinmks1
30-05-08, 09:33
Swoja droga, zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie zrobili jakiegos preparatu na szybsze regenerowanie sie skury? A moze zrobili, tylko cena jest taka ze nikt w polsce nawet o tym nie mysli?

tm7
30-05-08, 10:56
Swoja droga, zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie zrobili jakiegos preparatu na szybsze regenerowanie sie skury? A moze zrobili, tylko cena jest taka ze nikt w polsce nawet o tym nie mysli?
co masz na mysli szybsze regenerowanie sie skory ?? szybsze zchodzenie blizn po rozstepach ?? sa mascie na blizny ale nawet te najdrozsze w 100 % nie pomoga , moze chinczycy albo kowboje juz wymyslili takie cos :P ale oni to wola sobie operacje plastyczna zrobic a nie meczyc sie z masciami :P

marcinmks1
30-05-08, 11:13
Moze zle sie wyrazilem. Mialem na mysli cos co by im zapobiegalo, taka jakby oslonke;)

terrorsiejem
30-05-08, 13:01
Moze zle sie wyrazilem. Mialem na mysli cos co by im zapobiegalo, taka jakby oslonke;)
jak było napisane oliwa przed treningiem i po. Natłuszczasz miejsca narazone rozstepami.