Zobacz pełną wersję : Kebab?:D
Jakie skadniki odzywcze moze miec zwykly kebab z budki (kapusta pekinska, mieso, sos i bułka) Głupie pytanie bo kazdy moze robic inny kebab, ale tak na oko to jak myslicie:P?
Prezydent_1c
27-05-08, 15:31
Dobry na mase :D:D:D A co do kcal to ciężko to okreslić. I raczej nikt ci na to nie odpowie. Ale z pewnością w spalaniu lub zrzucaniu wagi nie pomoże ;)
Sa kebaby z miesem z kuraka, mozesz sprobowac. Jak kolega wyzej: Na mase nie zaszkodzi, ale zdrowy to on nie jest. Nie wiadomo z czego to mieso i jak dlugo juz sie kreci na ruszcie :P
terrorsiejem
27-05-08, 18:40
jak zalerzy ci na masie tłuszczowej to wyśmienity.
LeBron23LBJ
27-05-08, 20:09
ja tam jem kebaby i spoko jest. Na mase w zime polecam!!! Po za tym dobre są ;p
Od czasu do czasu zdrowo jest się najeść :)
Ja tam zawsze zamawiam z mięsem z piersi kurczaka-wiadomo nie bedzie ono tak dobre jakbys sam zrobil ale sadze ze kebab jest jedna z lepszych mozliwosci serwowanych nam przez fast-foody. Czasami trzeba wybrac "mniejsze zło";D
scierwo tureckie ale raz na jakis czas fast fooda mozna zjesc zeby sie nie umarło;p
oSiŁeK_sNd
27-05-08, 21:43
proste, kebsun jest spoko oczywiscie jak już wspomnieliście raz na jakiś czas, ale wole to niż wpierdalać ten syf z McDonald'a, bo nie dość że za te 7 czy 8 zł sie dobrze najem to jeszcze nie jest to jakieś gówno co czytasz w składzie a tam tylko E356, E 623 itd itd....tylko mięso z kurczaka, nie wiem jak wy ja tam nie jem z budy, mam "zaprzyjaźnioną" restauracyjke, jeden z lepszych kebabów w stolicy, jeden z tych lokali który po zdobyciu klienteli nie poszedł jak to sie mówi w produkcje masową, turas daje dużo mięsa wiec raz na tydzień albo raz na 2 tygodnie zdarza mi się bywać bo robi naprawde przednią szame :]
no ze lepsze od mc scierwa to sie w 120% zgadzam bo tu przynajniej przewaznie widzisz co robi ci surowki sa w lodowce git a mc donald wiadomo...
Zgadzam się na pewno jest to lepsze niż mcdonald bo tam to już wogóle walą wszystko a w kebabie nie jest tak źle bo jest chociaż kurczak, kapusta, kukurydza. Jak się zje raz na jakiś czas to nic się nie stanie :D
Taki kebab z budki ma w sobie więcej syfu niż rozkładające się kiwi. Powaznie to nie jest dobry pomysł, mimo tego że mają tak jaieś warzywka to lepiej zjeść sobie maminego kuraka z ryżem i buraczkami, fast-foody omijaj szerokim łukiem!!
respective
02-06-08, 16:21
zamaist kupic kebaba za 6-12zl wolalbym kupić kurczaka i go zjeść...
kebab to fastfood, nie jest tak wartościowy jak chude gotowane mięso, ale zawsze coś tam ma(przede wszystkim syfy i tłuszcze)...
osobiście nie polecam chyba że zależy ci na masie połączonej z tluszczem
Damian st-ce
02-06-08, 16:27
Racja fast-food to gówno. Lepiej zjeść kuraka :)
oSiŁeK_sNd
02-06-08, 19:08
ja od czasu do czasu zjadam i nie narzekam, jakos masy tluszczowej mi nie przybylo :/ wiec bardzo z dupy są te wasze opinie, owszem może jakbym je szamal co drugi dzien albo codziennie...to pewnie tak, ale nie sporadycznie i co fakt to fakt domowy kurczak to lepsza szama
kumpel1908
02-06-08, 20:18
od kiedy to salatka i mieso jest nie zdrowe ? : )
respective
02-06-08, 20:23
od kiedy to salatka i mieso jest nie zdrowe ? : )
od kiedy wymyślono kebab i inne fast food'y xD
mięso zależy jakie jest zdrowe... na pewno nie takie, które jest w fast food'ach. tłuste od zawsze byłe nie zdrowe, a co do sałatki, to ile masz tam tego w tym kebabie? bo ja jak sobie robie szame, to sałatka wygląda jak z 5 albo więcej kebabów...
jeżeli ktoś chce UMIEŚCIĆ KEBABA W SWOJEJ DIECIE TO MU TO ODRADZAM, ale jak komus smakuje i lubi od czasu do czasu(raz na tydzień czy dwa) go zjeść to proszę bardzo.
terrorsiejem
02-06-08, 20:56
jesli dieta nie opiera sie na samych fast foodach to nie ma problemu nikomu nie zaszkodzi wszamac od czasu do czasu. Dla ekto swietny sposób aby przybrac na wadze niestety nie tej oczekiwanej w kulturystyce.
respective
02-06-08, 22:00
ja wolałbym być bardziej chudy a mieć same mięśnie niż wyglądać masywniej ale mieć połowę tłuszczu...
No ale wszystko jest dla ludzi-wazne zeby fast food nie byl w codziennym nawyku zywieniowym nie jestesmy w wiekszosci i nie szykujemy sie na zawodowa kulturystyke. Najlepiej wziąć z piersia kurczaka bo jest chudsza od baraniny i brac mniej sosu a wiecej surowki i nie bedzie tak zle-wiadomo ze to mieso nie jest najlepszej jakosci ale piers to piers;]
respective
03-06-08, 20:05
temat chyba wyczerpaliśmy już ;P
a co sadzicie o kurakach z kfc ?? tez sa robione z myszy czy da sie je jesc z jakims pozytkiem dla miesni ?? :)
kurczak to kurczak gorzej z ta ich panierka i tluszczem na ktorym smaza...
respective
04-06-08, 06:42
no ja się nie zgodze z tym, że kurczak to kurczak.
jednego kuraka wyhodują na jakiś paszach i tłuszczach i będzie bardzo tłusty, a innego na naturalnych produktach...
sam jak tylko mogę i jestem na wsi to biorę tyle mięsa ile mogę, bo znam pochodzenie i czym się żywiły...
a co do kfc to tak jak z kebabem, raz na miesiąc nie zaszkodzi nikomu :P
http://www.upc-online.org/pics/mcd_chicken_head.jpg
Swego czasu klepali w gazetach ze jeden kebab to tak jakby wypic kieliszek od wina oleju
Dokładnie tez o tym słyszałem. Szkoda zdrowia dla tych wszystkich kebabów, pizz, chipsów i innych chemicznych stworów :)