Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dietka na redukcje

MłodyPudzian
22-05-08, 19:41
Witam mam takie pytanie już od około 2 tyg jestem na redukcji na thermo speed extreme zbiłem z 4kg tak mało bo w międzyczasie był grill u kolegi ;/

i to wygląda tak trening 4 razy w tyg , bezposrednio po treningu 30min biegu, a dietka wyglada tak

1 posiłek: Owsianka bez cukru :)
2 Posiłek: w szkole kolo godziny 10.00 dwie kanapki z chudą wędliną, sałata, pomidor, ser, czasami rzodkiewka albo ogórek zamiast pomidora i oczywiście chlebek razowy, i czasami jogurt naturalny 180g.
3:Posiłek kolo 15-16 jajecznica z 3 jaj, dużo warzyw typu pomidory, sałata itp , kubek zielonej herbaty bez cukru.
4 posiłek po treningu około 19-19.30 Pierś z kurczaka, warzywa sałata, pomidor ewentualnie brukselka czy brokuły, kubek zielonej herbaty bez cukru.
5 posiłek Jogurt nautralny bądź drobna przekąska jakiś owoc.
6 posiłek godzina 22-23 tunczyk z puchy w oleju roślinnym.

Oczywiście zero cukru w diecie, zero masła, przypraw, soli itp jedynie oliwka z oliwek i jakas natka z pietruszki itp.
Ograniczyłem wegle mocno mam nadzieje, waga spada ale powoli, głodny nie chodze, osłabiony się za bardzo nie czuję bo nie chce się tu męczyć i osłabiać organizm. Powiedźcie co ewentualnie mógłbym tutaj poprawić. Dzięki pozdro.

pimols
22-05-08, 22:21
bcaa mozesz kupic jak chcesz;P

grzesiek7124
22-05-08, 23:41
Młody Pudzian według mnie to zbyt dużo 4 kg w ciagu 2 tygodni. Zawsze taki "drtastyczny" spadek masy ciała powoduje ubytek tkanki mięśniowej. A Tobie chyba o to nie chodzi. Chyba, że Twoim celem jest bezwzględny spadek masy ciała nie zważając na to, czy tracisz masę mięśniową, czy tłuszcz.
Pamiętaj o tym, że ubytek masy ciała nie może być spodowany utratą tkanki mięśniowej, co w Twoim przypadku nieuchronnie następuje. Według mnie, jeżeli chcesz wyglądać jak " pół dupu zza krzaka" to chudnij w tempie takim jaki podałeś. Jeżeli jednak chcesz wyglądać jakl "człowiek" to odpuść proszę.

Grzesiek.

MłodyPudzian
23-05-08, 12:23
Rozumiem, białka mam chyba w miare w diecie, czyli co ograniczyć aeroby do 3 razy w tyg nie?? jeśli chodzi o drastyczne odchudzanie się to nie bo ja chodze najedzony a nie głodny, dzięki za pomoc, pozdrawiam.

MłodyPudzian
28-05-08, 19:25
ehh miałem jakieś nie całe 2 tyg temu grilla, popiłem pojadłem kiełbaski i karczku, w ten weekend wesele z poprawinami, pojadlo sie popilo, i przez ten okres tzn od czasu grilla waga mi już nie schodzi;/ a diete dalej mam biegam i dalej łykam TSE to czemu ta waga stoi?? już sie wku***am bo chciałem do wyjazdu do brata zejśc poniżej 80 ;/ powinienem już dawno a tu dadal 82??;/ zmniejszyc jeszcze bardziej posilki czy co?;/

i pytanie czemu zlym pomyslem jest cwiczenie brzucha przed treningiem innych miesni?? bo ktos tak napisal??:O

toxic
29-05-08, 12:57
Wedlug mnie robienie brzucha przed innymi cwiczeniami to glupota poniewaz oslabiasz miesnie a co za tym idzie mniej efektywnie robisz inne tak mysle i tak bylo kiedys w temacie np na klatke bardzo mocno uzywamy miesnie! wiec zawsze po treningu ja tak robie sa efekty !:p - katuj czesci dolne brzucha :D to jest najtrudniejsze :)

MłodyPudzian
29-05-08, 14:39
no tak, ale teraz mi zalezy na wyrzezbineniu brzucha, a nie na robieniu masy itp wiec raczej glupota by bylo robienie najpierw brzucha:) tak mi sie wydaje, pozdro

MłodyPudzian
02-06-08, 20:10
tzn robienie później brzucha :P

a tak propo może ktoś się wypowiedzieć do postu wyżej czemu ta waga stoi?? naprawde nie bardzo czaje, diete dalej trzymam, ćwicze biegam itp i dupa ;/